![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.09.2008
![]() |
Jaka zewnętrzna nagrywarka zasialana z USB?
Jaką polecacie nagrywarke, gdzie port USB jest wykorzystywany do zapisu/odczytu danych jak i do sasilania napędu? Nagrywarka będzie służyła jako zewnętrzny napęd do MSI Wind'a w podróży (który nie posiada żadnego napędu), więc zewnętrzne zasilacze na 230V odpadają.
Jak na razie widziałem tylko jeden model zasilany z USB - Plextor PX-608CU/T3, ale cena ~400zł jest zaporowa. Czy istnieje coś tańszego? Na prędkościach nagrywania mi nie zależy, bo i tak wszystko nagrywam z szybkością 1x. Co do ilości obsługiwanych nośników to wystarczy DVD-/+R DVD+/-RW. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.04.2008
![]() |
Jak szukasz czego***347; takiego to wiem ***380;e napewno ta nagrywarka nie potrzebuje dodatkowego zasilania LG GSA-E50N tutaj masz potwierdzenie moich s***322;***243;w http://sklep.tadu.pl/info/ECGSAE50N a najta***324;sze jest chyba na ceneo no ale og***243;lnie do tanich to nie nale***380;y, chociaz og***243;lnie to ***380;e nie wymaga zasilania to du***380;y plus.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Jezeli my***347;lisz ze nagrywanie z predkoscia 1x jest dobrym rozwiazaniem to jestes w bledzie bo przy takiej predkosci zapisu plyta ma pelno bledow, zadna nagrywarka na 5,25 cala nie dziala z zasilania USB bo tam jest tylko 5v, a taka nagrywarka potrzebuje 5v i 12v wiec jedyne wyjscie to kupno nagrywarki slim, a kupowanie takowej jest bez sensu bo juz jedna masz w laptopie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Cytat:
Asus WIND nie posiada żadnego napędu, przez swoje małe wymiary - 10", więc jakiś zewnętrzny napęd DVD na USB będzie niezbędny. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Technik Informatyk
![]() |
wiec najlepszy wyborem jet kupno zew. nagrywarki slim czyli 2,5 cala
Co do predkosci to przy dzisiejszych plytach zapis z predkoscia poniezej 6x powoduje wiecej bledow, a zapis 16x takze moze to powodowac, jest wiele roznych czynnikow przede wszystkim jest to kwestia jakosci zapisu nagrywarki i jakosci nosnika, kupuj plyty verbatim bo to jest jedyna firma ktora trzyma jeszcze jakosc, co do predkosci zapisu nagrywaj w przedziale 8x maks 12x i plyty beda sie dlugo trzymac, oczywiscie jakosc nagrywarek slim pozostawia wiele do zyczenia i one bardziej sa do odczytu plyt niz do zapisu ale jak nie masz innego wyboru to to jest jedyne wyjscie |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Na Allegro widziałem jeszcze jakiś wynalazek nazwany ARDATA Yo Drive: http://www.allegro.pl/item432014982_...e_usb_2_0.html Tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałem opis: zasialanie USB wystarczy na odczyt. Na nagrywanie potrzebny jest zasilacz: "(...)Ciekawostką modelu YoDrive jest możliwość pracy bez zasilacza - jedynie przy wykorzystaniu energii dostarczanej przez kable USB. Dotyczy to funkcji odczytu płyt CD lub DVD(..)". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.11.2007
![]() |
Ja chyba bym sie zdecydowal na tego LG wyglada dobrze no i Lg ogólnie robi niezłe napedy więc i ten powinien sobie radzić a cos bez zasilania dobrego ogólnie cięzko znaleźć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Technik Informatyk
![]() |
To czy LG robi dobre napedy to bym sie k***322;***243;ci***322; jakosc zapisu tych napedow zostawia wiele do zyczenia juz lepsze sa pod wzgl***281;dem jakosci zapisu liteony
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Jaka nagrywarka dvd jest dobra a jaka lepsza:) | loki7777 | Napędy optyczne DVD | 13 | 06.12.2005 23:17 |
Zewnętrzna nagrywarka USB2.0 nie instaluje się pod USB1.1... | Joki | Napędy optyczne CD | 6 | 30.06.2005 18:36 |
Jaka nagrywarka DVD do palenia plyt CDR? | latet | Napędy optyczne DVD | 2 | 25.01.2005 15:26 |
Zewnetrzna nagrywarka USB (Samsung) | bart_r | Napędy optyczne CD | 2 | 24.01.2005 15:59 |
Jaka nagrywarka do dvd-audio i jaki program | pionar | Napędy optyczne DVD | 0 | 19.12.2004 08:21 |