![]() |
To najlepsze rozwiazanie moim zdaniem. Nie jestem maniakiem, nei mam dekodera DTS i DD 5.1 to dla mnie i tak kosmos, wiec uwazam ze postapiles najlepiej jak sie da. Pytanie tylko czy bedize miejsce na zastapienie sciezki stereo przez 5.1? Bo jesli nie, to zostaje Ci podmiana pliku DTS...
|
Cze
Wlasnie jestem w trakcie kompresji DTS do AC3 (5.1 448 Kbps). Najparwdopodobniej wytne sciezke PCM i zastapie ja AC3, do tego dojdzie takze oryginalna sciezka DTS. Co sadzicie o tym pomysle? Pozdrawiam mjq |
No, chlopaki... Przejac inicjatywe. Kto to robil kiedykolwiek niech pomoze koledze. Wprawdzie utrata jakosci jakas tam bedzie, ale lepsze to niz miec 2.0...
|
Reauthoring i tak musze zrobic bo z jedna sciezka dzwiekowa i tak sie nie zmiesci. Ale ze zmiana DTS na DD to super pomysl :) . Musze pokombinowac.
|
A jakby tak ambitniej i pokminic troche w BeSweet itp. i przerobic DTS na DD 5.1? Zaden reauthor tylko podmiana sciezki w IfoEdit albo czyms innym...
|
Dzieki za rady.
Najprawdopodobniej zostawie dzwiek PCM (chyba tak bedzie bezpieczniej). Osobiscie nie posiadam stacjonarnego DVD a glosniki do kompa ktore posiadam dekoduja tylko AC3. Pozdrawiam mjq |
tak jak pisze sasza , DTS jest lepszy ale starsze odtwarzacze tego nie obsluguja !
ps. mam te plyte DVD i muza jest cool |
Wszystko zależy od tego jaki masz odtwarzacz. DTS to 5 kanałów o super jakości a PCM 2.0 to stereo. Niestety niektóre starsze odtwarzacze nie obsługują DTS. Wybór należy do Ciebie...
|
Jaki dźwięk w koncertach?
Cze
Mam koncert Queen "Live At Wembley Stadium" na dwoch plytkach. Plyty zawieraja po okolo 2 godziny materialu w PAL-u (4:3) + dzwiek w formacie PCM (2 kanaly) i DTS (5 kanalow). Jaki dzwiek zostawic przy robieniu kopii? PCM czy DTS? Co jest bardziej kompatybilne ze stacjonarnymi DVD? Pozdrawiam mjq |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:34. |