Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.02.2004, 03:55   #1
karpik83
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.02.2004
karpik83 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
kupno nagrywarki DVD (dlugie)

Czesc. Sprawy nagrywarek DVD i nagrywania sa dla mnie jak na razie calkiem obce. Generalnie chcialbym kupic sobie nagrywarke DVD, przegladalem forum, troche googlowalem i nie znalazlem odpowiedzi na pytanie na co trzeba zwrócic uwage, na jakie funkcje ogólnie przy zakupie nagrywarki. Wszyscy na forum polecaja okreslone modele typu LG, LiteON, Asus, Plextor. OK ale ja akurat jestem w USA i trafila mi sie okazja kupna nagrywareczki firmy I/OMagic (w Polsce praktycznie nieznana) za to tutaj troche rzeczy ta firma sprzedaje. Co jest interesujace w przeliczeniu na zl cena wynioslaby okolo 330zl co jest naprawde niewiele w/g mnie. POdaje linka do sklepu z ta nagrywarka

http://www.circuitcity.com/detail.js...3663&oid=76605

to jest typ IMM IDVDRW4DB. Bylbym wdzieczny jezeliby ktos kto sie orientuje w sprawach DVD wstapił na ta stronke i powiedział mi czy ta nagrywareczka jest warta uwagi. Z góry dziekuje za pomoc

Pzdr
karpik83 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.02.2004, 02:14   #2
Jabson
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 19.01.2004
Jabson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
DVD+/-R 4x write, DVD+RW 2.4x write, DVD-RW 2x write, CD-R 24x write, CD-RW 10x write, DVD-ROM 12x read, CD-ROM 40x read
Jak dla mnie troche wolno nagrywa +RW i CD... no i jak to w USA... opis strasznie ogólnikowy

pozdro!
Jabson jest offline  
Stary 17.02.2004, 15:17   #3
Links
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.12.2003
Links w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabson
Jak dla mnie troche wolno nagrywa +RW i CD... no i jak to w USA... opis strasznie ogólnikowy

pozdro!
no i z informacji na necie wynika ze to BTC DVDRW IDE 1004
mozna nawet wgrac firmware od BTC
Links jest offline  
Stary 17.02.2004, 22:39   #4
krajos
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.01.2004
krajos w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Links
no i z informacji na necie wynika ze to BTC DVDRW IDE 1004
mozna nawet wgrac firmware od BTC
Ja mam BTC DVDRW IDE1004 (pod nazwą EMPREX) i parametry tego modelu nagrywarki nieznacznie się roznia od wyzej wymienionej ale jesli w necie pisza ze pasuje firmware od BTC 1004 to wgrywajac go mozna poprawic parametry z CD-R x24 na CD-R x40 i z CD-RW x10 na CD-RW x24. Ja swoja wypalarke kupilem miesiac temu z 2-letnia gwarancja w wersji BOX za 350zł. na Allegro i na razie nie nazekam. Ceny DVD-/+RW spadaja teraz zauwazalnie wiec powinienes poczekac miesiac i w podobnej cenie kupic cos o lepszych parametrach bardziej znanej firmy ;)
krajos jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: