Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.03.2003, 23:08   #1
domi1971
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 19.01.2003
domi1971 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
przebarwienia

no chyba przechwaliłem te datawrite x2 . nagrałem ich z 70szt i nic idealnie. ale ostatnio jedna po drugiej płyta wypala sie w nero wszystko zakonczzone sukcesem .odpalam idzie i staje .patrze pod swiatło na płyte a ona ma przebarwienie tzn. jak to wytłumaczyc? normalnie jak płyta sie nagra to widac na niej rowne kołko gdzie skonczyła sciezke a tu mam taki mdławy odcien i za cholere nie wiem czy to płyty czy nagrywarka (ale tą mam 2 tygodnie )moze trafiłm na złą partie płyt?moze ktos doradzi??

ps. mam nagrywarke pioneera 105 . akossy odpadaja jest to samo ,mysle nad princox2 ,ale nie wiem jak sie spisują moze ktos doradzi!!!
domi1971 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.03.2003, 08:45   #2
Luzaczek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.02.2003
Luzaczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zdecydowanie nie polecam princo x2, tym bardziej, ze maja bardzo podobna powierzchnie do datawrite (rozowata). To chyba blad kazdego nowego uzytkownika, iz wyobraza sobie, ze bedzie palil na tanich. Tyle, ze potem polowe wywala. U mnie swietnie sie spisuja Mediasonic (maja zielonkawy odcien), a princo i datawrite nie ida. Mam LG. Niektorym na princo/datawrite nagra.. problem w tym, iz po kilku miesiacach czytniki przestaja je czytac. Zastanow sie czy aby jest sens kupowac plytki za 6zl, z tego dobre 30% wywalic, kolejne 30% po jakims czasie, bo juz nie czytaja. Nawet pomijam koszty materialu, ktory sie traci. Ostatecznie wyjda ci po 13-15zl/szt i drzyj, by pozostale sie nie spieprzyly. Moze po prostu juz na poczatku tej drogi sprobujesz TDK (13zl), Verbatim (16), wzglednie Esperanze (8zl) - podobno swietne, czekam wlasnie na dostawe.

Mediasonic dostaniesz w http://www.eltom.poznan.pl/. Ceny od 4,75zl/szt
Luzaczek jest offline  
Stary 03.03.2003, 08:49   #3
Luzaczek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.02.2003
Luzaczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: przebarwienia

Jeszcze mala uwaga... Przypomnialo mi sie, ze swego czasu widzialem w amerykanskich sklepach tzw. test packi. Na to cus sklada sie np. 10 roznych nosnikow, roznych producentow, wlasnie celem przetestowania. Oczywiscie takiego testpacka sam mozesz sobie zrobic. Wystarczy wejsc na strone firmy, ktora ma duzy wybor i wziac po 3 szt. np. 10 rodzajow nosnikow. Jesli 3/3 sie udadza to masz praktycznie pewne jakie nosniki u Ciebie chodza. jesli 3/3 do kosza to tez stracisz mniej niz zamawiajac po 25szt. czyli paczke tych samych.
Luzaczek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: