Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.03.2004, 22:18   #1
ptr
Bywalec
 
Avatar użytkownika ptr
 
Data rejestracji: 31.05.2003
Lokalizacja: lublin
Posty: 59
ptr w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jakie kodeki do Win XP?

Witam
Czy może mi ktoś powiedzieć jakie kodeki zainstalować na Win Xp home, bo mnie szlag trafi. Ale po kolei przedstawie problem.
Otóż pod Win98se instalowałem: DivXPro502, DivX Audio, Xvid 04102002, ffdshow 20030103 i DShow Pack. Nie miałem żadnych problemów. Do odtważania filmów używałem i używam Vplayer. Niedawno przesiadłem się na Win XP. No i problemy. Zainstalowałem tak jak wczesniej. W Windows Media Player było niby ok, ale gdy film otwożyłem w Vplayer lub Bestplayer po 2 sek. zacinao sie. W końcu doszedłem do tego iż zainstalowałem Nimo Codec5.Build.7.Osloskop. Z tego pakietu zainstalowałem Xvid'a i kodeki do dźwięku. I zauważyłem że to chyba filmy w skompresowane Xvid'em sprawiają kłopoty. Teraz niby filmy chodzą, ale natknąłem sie znowu na inny problem. Bez ffdshow np w takim Kill Bill (Xvid) płynność odtwarzania była kiepska. Zainstalowałem ffdshow i jest ok.(Tutaj po zainstalowaniu najnowszego ffdshowbyło to samo-można coś z tym zrobić?) Ale mam teraz Pan i Władca na krańcu świata i znowu ta płynność szwankuje. zainstalowałem XvidaD1.0-RC3-29022004 dalej to samo, więc pod ffdshow odznaczam Xvid jako obsługiwany kodek i jest ok. (tutaj chce zaznaczyć że po zainstalowaniu nowej wersji Xvid w ffdshow jest nieaktywna opcja UZYJ XVID w obsługiwanych kodekach). Zauważyłem jeszcze jedno zjawisko. Film Pasja wersja kinowa, także Xvid. Z ffdshow na samym początku przez kilka sekund jest obraz w ogóle nie czytelny, ale potem jest ok. Natomiast po zupełnym odinstalowaniu ffdshow, tylko Xvid ten błąd sie nie ujawnia, widze obraz, ale po przyspieszeniu filmu obraz staje, słychać tylko dźwięk.
I jeszcze jedno, zdażyło mi się że pod Windows Media Player w filmie Goodbye Lenin nie miałem obrazu a pod Vplayer było ok. U kumpla który instaluje Nimo, (wersja tą którą napisałem wyżej) było ok.
Mam nadzieję, że za bardzo nie zamotałem.
Proszę mi poradzić co zainstalować abym nie musiał kombinować i nie miał kłopotów z odtwarzaniem filmów Na win XP. Jakie kodeki i w jakiej wersji.
Będę wdzieczny za pomoc.
__________________
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." - A.Einstein
ptr jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.03.2004, 11:58   #2
Robs
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mój zestaw: ffdshow20030523, AC3filter i ........... NIC WIĘCEJ.
Nie mialem nigdy problemów (uwaga: instalowałem to na czysty system, wcześniej nie instalowałem innych kodeków).
http://divx.pl/forum/viewtopic.php?t=1941
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline  
Stary 20.03.2004, 22:17   #3
Stef
Guru
 
Data rejestracji: 26.04.2002
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Posty: 1,557
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja na xp mam tylko ffdshow(jesli chce kompresowac to klite,ale wersja z wrzesnia, do tej najnowszej jakos nie jestemn pzrekonany)
Stef jest offline  
Stary 20.03.2004, 23:55   #4
grz3si3k
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika grz3si3k
 
Data rejestracji: 13.01.2004
Posty: 193
grz3si3k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Stef
ja na xp mam tylko ffdshow(jesli chce kompresowac to klite,ale wersja z wrzesnia, do tej najnowszej jakos nie jestemn pzrekonany)
Windows buuuhahahahahaha......... ^_^ ^_^ ^_^ :zeby:
__________________
FreeBSD 6.2-RELEASE czasami zapyziały Win_Shit XP (jak musze ) ale wole nie musiec....
grz3si3k jest offline  
Stary 21.03.2004, 08:09   #5
jjkz
Bywalec
 
Data rejestracji: 29.10.2003
Posty: 26
jjkz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ALLPlayer posiada funkcję LIVEUpdate. Co powinno rozwiązać problem kodeków http://www.marbit.com.pl/download.htm#Down_MBPlayer
Pozdrawiam
jjkz
jjkz jest offline  
Stary 21.03.2004, 15:35   #6
Yarecky
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Yarecky
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Posty: 117
Yarecky zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja na win xp prof mam zainstalowane tylko SLDcodecpack1.5.3; filmy odwtarzam cinema player 1.4 i chodzi mi absolutnie wszystko (mam ponad 700 filmów)
Yarecky jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.