![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Blupopy, które ja miałem były od Optodisc Te mogę naprawdę polecić, jeżeli cena jest konkurencyjna do Verbatimów :D A tu przykładowy Longten Hawk x4 DVD-R burn x4 832VS08 :podbite: |
potwierdzam, u mnie hawki od longtena pala sie tak jak na wykresie VIZZARDa, polowalem na te od MCC i kupa, teraz mam 10 plytek, ktorych wykresy rokuja rychle ich wyrzucenie do kosza
|
Cytat:
maniek |
gigastore od AML
Ilość załączników: 1
Gigastore od AML x4, nie wyglądają źle
maniek |
Cytat:
|
Mysle że kolega stawia źle pytanie i nie ma jednoznacznej odpowiedzi.Wystarczy poczytac tylko posty w tej dyskusji zeby dojśc do wniosku że to co pali się dobrze jednemu drugiemu już nie.Wszystko zależy od modelu palnika i w najwiekszym stopniu od biosu który masz zaistalowny.I musisz dojsc do tego sam.Tylko kupujac po kilka płytek poszczególnych producentów wypalając je i testujac połapiesz sie co u Ciebie pali sie dobrze.Pamietaj ze dwa identyczne modele z wgranym różnym biosem bedą sie zachowywały diametralnie inaczej. Taka sytuacje miałem ze swoim Litonem 451S.Na orginalnym biosie nie tolerował Esperanzy,Mediastore,Vakossa..Po aktualizacji na nowszy rewelacyjnie palił Verbatim DVD-R, a po tunningu na 832S i z biosem VS08 wypalał wszystkie tanie gówna ,natomiast rewelacyjnie zaczął palic Verbatim DVD+R.I jak ma Ci tu ktoś odpowiedzie jakie płytki sa dobre ?Moja rada jest taka żebyś trzymał sie sprawdzonych i markowych nosników, i mogę zarekomendowac Platinum z paru powodów.1 Mieszczą sie w podanym przez ciebie przedziale cenowym,2.Na pewno jest to dobry jakosciowo nosnik z dobrej i cenionej na swiecie wytwórni i po 3 najwazniejsze.Kupujac pltinuma DVD+R masz 100% gwarancji że to RICOH a DVD-R że to RITEK.I nie musisz sie zastanawiac tak jak w przypadku np.Esperanzy jaka partia ci sie trafi.A oni dosc czesto zmieniaja wytwórnie,nawet Verbatim tak robił i robi( CMC, teraz jakies Indyjskie wynalazki).A tak wiesz na podsawie testów co ci lepiej pali + czy - i masz pewnośc ze kupisz to co chcesz.
|
z tymi platinium to sie zagalopowales bo dvd+r mozna tez od cmc nabyc
|
Cytat:
|
z tymi platinium to sie zagalopowales bo dvd+r mozna tez od cmc nabyc
No może faktycznie ale wykopciłem naprawde duzo Platinuma i nigdy nie widziałem nic od CMC.Kupowałem tez w róznych sklepach z internetem włącznie.Moze juz CMC nie robi dla Platinuma.No ja bynajmniej nie spotkałem |
Dym Tez Doceniam Waszą Wiedze I Osobiste Doswiadczenia Ja Moge Polecic Mediastore +r I -r Moj Phillips Pali Je Ok W Stacjonarnym Tez No Problem Plytki Do Dostania W Ca-four Po 89gr Sztuka Nie Mysl O Howk-ah
|
pOGADAMY o tYCH mEDIASTORE zA kILKA mIESIĘCY - cZY oPŁACAŁA sIĘ oSZCZĘDNOŚĆ...
|
Moge Zaproponowac Mediastore Oba Typy Sa W Ca-4 Po 89gr Sztuka Na 50 Sztuk Tylko Jedna Nie Wypalila I To Raczej Przez Moj Blad Niz Jej Na Stacjonarnym Tez No Problem A Mam Zwyklego Gru-ga Tez Z Ca-4
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:56. |