![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
Zobacz rezultaty głosowania: Jakie stacjonarne dvd jest najlepsze? | |||
Ronin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 36.36% |
Manta |
9 | 40.91% |
Yakumo |
5 | 22.73% |
Wszystkich głosów: 22. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
![]()
Chcę kupić jakieś tanie stacjonarne dvd, które polecacie?
Podam 3 modele: Ronin http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30385033 Manta http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30674189 Yakumo http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31098657 Chodzi mi oto aby była dobra korekcja błędów i aby płytki DVD-+R sie dobrze czytały. Niech się wypowiedzą te osoby, które takie odtwarzacze mają ![]() Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 12.09.2004 o godz. 16:36 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Mante
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Mam Ronina P907 i muszę powiedzieć, że nie jest źle. Czyta wszystko + i - zarówno R jak i RW, MP3, JPEG, VCD i SVCD. Można wyłączyć blokadę regionu lub wybrać inny dowolną ilość razy. Do wad zaliczyć można tylko to, że ma tylko wyjście spdif coaxialne, bo jakoś wolę optyczne, ale i na to jest rada, ale już nie mam gwarancji ups
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Jak podaje producent odtwarzacz jest zdolny do odczytu wymienionych wyżej nośników. Nasz test postanowiliśmy rozpocząć od odtworzenia DVD. Po włożeniu płyty informowani jesteśmy odpowiednim znaczkiem o rodzaju włożonego nośnika. W sumie player otrzymał 14 różnego rodzaju płyt DVD i z żadną nie miał problemu. Co jednak z pozostałymi nośnikami ? Zawartość płyt DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW została także poprawnie odtworzona na firmowych nośnikach. Jedynym warunkiem jaki musi być spełniony to nagranie płyty zgodnie ze specyfikacją DVD ! Sam obraz jest dobrej jakości jeżeli weźmiemy pod uwagę klase i cene samego urządzenia. Obraz jest wyraźny a co do kolorów nie można mieć większych zastrzeżeń. Podczas oglądania filmu możemy na pilocie zmienić język podpisów (lub je wyłączyć) zmienić ścieżkę dźwiękową, ujęcie kamery (o ile płyta DVD posiada takowe ujęcia), przejść do następnego lub poprzedniego rozdziału, przyspieszyć odtwarzanie (w przód i tył). Możliwe jest także zwolnienie odtwarzania a nawet odtwarzanie klatkowe. Podczas zatrzymania obrazu (pause) jakość obrazu za każdym razem była bardzo dobra. Dostępna opcja Zoom pozwala na zwiększenie lub pomniejszenie obrazu. Standardem jest także w tym modelu dla osób, które chcą prześledzić kilka razy wybraną scenę opcja powtarzania cyklicznego. Czas jaki potrzebuje odtwarzacz na uruchomienie tłoczonej płyty DVD wynosi około 7 sekund. Jedynym niedociągnięciem jaki zauważyliśmy na tym etapie jest menu włączania napisów. Podczas aktywacji pojawia się wyraz NAPIS: a po nim jakieś azjatyckie znaki." Czy dokładnie przeczytałeś test i opis, który podałem ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Z tych trzech wzialbym tego Yakumo, Manta ma tylko wyjscie analog 5.1 dodatkowo z tego co czytalem. Ale sam nie wzialbym zadnego, ostatnio duzo sie naczytalem o playerach i wybralem tego : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30478929
#8 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Przeczytałem dokładnie ale na stronie producenta jest tylko o DVD-R i w ulotce też. Ale widocznie jest tak, że czyta +
![]() Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 12.09.2004 o godz. 18:54 |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
No ja bym wziął najtańszy z 24 miesięczną gwarancją, a jak padnie po upływie gwarancji to i tak mała strata i można wydać kolejne 200 zł na nowy.
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
http://www.rtvagd.sklep.pl/sony/odtwarzacze_dvd/ LiteOn- SONY- SONY DVD Player. 100% DL. To jak w banku. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |