![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.07.2004
![]() |
![]()
Powiem szczerze, że w tym całym świecei DVD jestem jeszcze troche zielony. Kiedyś myślałem że to prosta sprawa - kupuje się płytę DVD w sklepie, nagrywa i jest ok. Ale teraz widze, że trzeba wiedzieć jaką płytę kupić, oraz sprawdzić jak się nagrała
![]() Mam takie dwa pytania, mogą wydawać się dość głupie, lub bardzo oczywiste, ale cóż ![]() 1. Mam zamiar kupić nagrywarkę z allegro. Tam LiteOn 811S kosztować będzie 249zł. (narazie nie ma jeszcze tej aukcji, ale pytałem kogo trzeba i takie coś będzie) Czytałem jednak o tym modelu, że nie można go "podkręcać" itp. Ale czy dla mnie - zwykłego "nagrywacza" płyt jest potrzebne coś lepszego? Czy ta nagrywarka ma jakieś rażące błedy albo coś? 2. Nagrywać będę dane, raz kiedyś grę na PS2, raz na kilka lat film DVD. Głównie jakieś gry RIP, lub filmy Divx. Jakie płyty lepiej się do tego nadają? - czy + ? POza tym czy można robić tak, że na płytę DVD nagra się pliki ISO, które po emulacji będą ukazywane jako CD Rom w komputerze (np. gra na 5cd na płycie dvd, jako 5 plików ISO) - czy gry te będą się dobrze instalowały? Dziękuję za ew. odpowiedzi. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobrze się zastanów przed kupnem
![]() Nagrywarkę kupujesz raz na nie wiem ile Ale o ile wiem to, model 811 już dawno wyszedł ze sprzedaży i z magazynów - także ta spawarka może być używana Wolałbym już dołożyć tę stówkę I kupić Neca 2500A lub Litka 812S nówkę ![]() A! I do tego dochodzi Pioneer 107D w tej samej cenie! ![]() Zobacz ofertę np. TU Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 04.08.2004 o godz. 23:32 |
![]() |
![]() |
#3 |
Dorzuca 3 po 3
Data rejestracji: 29.06.2004
![]() |
Dokładnie... LiteOn 812S, a potem myka na Soniacza DRU-700A
![]()
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |