![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.12.2003
![]() |
Cytat:
No chyba nie całkiem bez sensu! Napisałem przecież, ze chodzi o informacyjną rolę wsp. komresji w odniesieniu do podziału filmu na dwie płyty(lub nie). Pozwole sobie pominąć zawile kwestie przedstawione powyzej i wyłuszczyć mniej więcej o co mi chodzi. Przypuśćmy, że mamy dwa filmy o różnej wielkości wymagajace komresji. Nie interesuja nas żadne dodatki(w tym przykładzie). Pierwszy tylko nieznaczne przekracza pojemność DVD-5 np. 5GB, drugi ma-powiedzmy 7 GB. Stała jest tylko jedna wartość - Pojemność nośnika- natomiast wsp. komresji ściśle zależy właśnie od pojemności płyty zgrywanej. Im jest większa tym wsp.kompr. wyższy(lub niższy patrząc na cyferki procentowe che,che). Przekładajac to na informację praktyczną(o którą mi właśnie w topicu chodziło) -Wrzucam film, wycinam śmieci, i wychodzi mi np. 60% w jakiejś tam aplikacji. Jest to dla mnie do przyjecia-pale, jak nie dziele na dwie i ... tez wypalam. A poniewaz różne progsy robią to z różną jakością ciekaw jestem po prostu co kogo zadawala. Tak oględnie. Pozdrawiam. |
|
![]() |
|
|