Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.06.2002, 13:04   #1
Leyo
Bywalec

Data rejestracji: 07.05.2002
Leyo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jakość na FireWire

Witam wszystkich, jako że debiutuję na forum. Od razu mam może retoryczne dla wielu fachowców pytanie, ale ja obróbką video zajmuję się dopiero od kilku tygodni. Często wykorzystuję pojedyńcze klatki filmu jako zdjęcia, niestety jakość materiału zgranego z cyfrowej kamery za pośrednictwem analogowego wejścia karty TV, jest niezadawalająca przy druku zdjęć. Chciałbym wiedzieć czy zgranie filmu przez wejście cyfrowe (np. kontroler FireWire) zauważalnie poprawi jakość zgrywanego filmu. Chodzi mi przede wszystkim o rozdzielczość większą niż w systemie PAL.
Leyo jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.06.2002, 16:29   #2
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Oczywiście, obraz zgrywany z kamery cyfrowej przez FireWire będzie o wiele lepszy. Ważnym czynnikiem jest tutaj jednak jakość materiału źródłowego - jeśli będzie on niskiej rozdzielczość / jakości, to i zdjęcia będą liche.
Stary 11.06.2002, 22:12   #3
mnbm
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.03.2002
mnbm w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A z jakiej to kamery chcesz uzyskać więcej niż PAL i po co ci to?Jak chcesz zgrywać przez FW to skombinuj sobie szybki dysk,bo pogubisz klatki.
mnbm jest offline  
Stary 11.06.2002, 22:22   #4
mnbm
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.03.2002
mnbm w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A teraz przeczytałem ,że chcesz drukować zdjęcia.To nie chodzi o rozdzielczość tylko o matrycę.Ta w kamerze ma z reguły efektywnych około 500,000 pikseli.Jeżeli chcesz wydrukować zdjęcie w formacie 10/15 cm przy rozzdzielczości druku 300 dpi (więcej nie trzeba bo oko i tak więcej nie widzi) to jak pokazuje matematyka trzeba mieć matrycę 2.000.000 pikseli.SE la wi!
mnbm jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: