![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.08.2004
![]() |
Jkie kino domowe z divx za 2000zł?
mam problem jakie zestaw kupic myslalem o kiss DT 1000 amplituner koda za 750 zł i glosniki koda am 911 za 550? co myslicie o tym sestawie?
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.06.2004
![]() |
a moze xbox:
http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=11205 przerobiony, za ok.1000zl sam sie zastanawiam, ale do tego zestaw głośnikowy - moze byc koda
#4 |
Nowy na forum
![]() |
a co wy na to
zestaw kiss dp-1000 i do tego zestaw philipsa lx-600?
#5 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
http://divx.pl/ Na forum raczej nie znajdziesz dobrej rady w tym temacie Polecam odłączene się on netu i wycieczkę do najbliższego salonu AV. Przecież to nic nie kosztuje ! Podłaczają co sobie zarzyczysz słuchasz (ew. oglądasz) i wybierasz to co Tobie pasuje ! Każde ucho jest inne to co komuś pasuje niekoniecznie spodoba się Tobie. Ja chodziłem , słuchałem i wybierałem sprzet przez 3 miesiące (najważniejszy jest dobór kolumn do wzmacniacza i to zabiera najwięcej czasu, odtważacz już nie jest taki ważny) Ale teraz jestem zadowolony w 200% z mojego wyboru. Radzę tak Tobie bo na forum ciężko się gada o dzwięku. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
a moze kolega CZOŁGISTA podzieli sie szczesciem w 200%
jaki to sprzet?
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Heyeah!
Bez skojarzeń . Polecam XBOX - cena z chipem około 900 pln. DVD, Divx, MP3, HDD, Emulatory od Amigi na PSX kończąc, dźwięk DD Konsola do gier gratis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() . |
![]() |
![]() |
#8 | |
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Mój system to stereo Wzmacniacz Pocahontas http://www.audioelement.com/amp/re_pocahontas.html Kolumny Cabasse Jersey 220 Interkonekt Ultralinka modelu nie pamiętam , opakowanie dawno w śmieciach ( przy tej klasie niema co szaleć coś około 300 zł) Kable do kolumn (producenta nie pamiętam) ale to miedź beztlenowa posrebrzane ( przy tej klasie sprzętu nie ma co szaleć z kablami , w tym zestawie miałem na chwilę wpięte kable Flatlainy (chyba nie tak to się pisze) za około 250 tys zł , i różnica była na granicy percepcji) Odtważacz DVD Pioneer 444 Na początku poszukiwań moja koncepcja była inna Chciałem sobie zrobić kino domowe w oparciu o TV 32-36 cali plus audio 5+1. Ale problem w tym że obok oglądania filmów lubię posłuchać muzyki a jest to gł. lekki Jazz "do kotleta" + Vangelis + Yello itp. No i po kilku próbach w salonach audio dowiedziałem się że niestać mnie na 5+1 który zadowoli mnie przy słuchaniu muzyki. Dodatkową kożyścią z częstego bywania w salonach AV było to że zobaczyłem co to znaczy projektor ! Dlatego wybrałem system stereo który mnie zadowala, a zamiast TV kupiłem projektor Panasonic PT-AE 300 (kupowałem przez internet więc wtedy projektor wyszedł mi taniej o 2500zł od uprzednio upatrzonego w sklepie Thompsona 36 cali) Oczywiście jest to sprawa subiektywna. Ja np. Wolę oglądać film na ekranie szer. 2,5 m i mieć dzwięk stereo a nie 5+1 i oglądać na TV. Ale to oczywiście rzecz gustu. (oczywiścię najlepiej mieć dobry projektor + dobry ekran (sam sobie zrobiłem wyszedł ok. 100 zł "lekkie PCV + oklejenie matową folią Oracal") + dobry system 5+1 ale mnie na to niestać ) Piszę to wszystko aby zachęcić mainiaków dzwięku i obrazu któży mają niewystarczające budżety by zamiast klepać w klawiaturę poszli do salonów AV i słuchali , oglądali . A kupić zawsze można w Internecie jak taniej . Pozdrowienia dla wszystkich chcących mieć max jakość za min cenę ! |
|
![]() |
![]() |
#9 |
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Poproszę o jakieś zdanie w tym temacie !
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#11 |
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Każdy wzmacniacz robi "wrażenie" w testach z czasopism, dlatego
namawiam wszystkich by nie specjalnie wieżyli w słowo pisane o dzwięku. To należy posłuchać i samemu wyrobić sobie zdanie ! Bo kazdemu pasuje coś innego . Jak Ktoś jest z Krakowa i okolic , a jest na początku drogi to proszę piszcie , i bynajmniej nie chodzi o mój sprzęt ale mogę pokazać jak dzwięk powinien "wyglądać" ! |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki za rade ale z tego co piszecie i tak sie niewiele dowiedzialem juz kupilem kiss-1000 i philips lx-600 jak na razie dziala dzieki za opinie pozdrowienia a i dla ciebie slowko czolgisto nie kazdego stac na taki sprzet ale jak bym mial tyle kaski to nie kupil bym takiego badziewka tylko dolozyl jeszcze 100 i kupil cos lepszego ale to byl twoj wybor i gratki jak jestes zadowolony z niego.
![]()
#13 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
ja jednak idę w stronę X'a - za 1000zeta przerobiony, wersja CRYSTAL, za 900 wersja zwykła. pozdr.
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.08.2004
![]() |
Jeszcze o xboxie:
http://napisy.org/showthread.php?s=&...0577#post40577 W razie jakichkolwiek pytań polecam przejrzeć forum.xbox.pl |
![]() |
![]() |
|
|