![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.07.2002
![]() |
Pixima i4000 i nadruki na DVD
Witka !
Jesli ktos ma jakies doswiadczenia w drukowaniu labelów na 3000/4000 prosilbym o podanie swoich ustawien dla plytek DVD (rozmiar inner i outer circle) dla plytek z pełnym i przezroczystym "oczkiem" ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Zalezy - polecam po prostu zmierzyc i probowac. Czasem 17/22 inner jest dobrze, ale zdarzaja sie rozne plyty. Outer mam 118.
|
![]() |
![]() |
#3 | ||
Bywalec
Data rejestracji: 18.04.2005
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Outer i inner nie ma dla Ciebie żadnego znaczenia. Różni producenci produkują płytki z RÓŻNYM rozmiarem powierzchni do druku - np. Dysan ma średnicę zewnętrzna tego obszaru o 1,5 mm mniejszą od Verbatima. Wewnętrzna średnica to samo. Ja mam zdaje się zewnętrzną ustawioną na maksymalną jaką można ustawić w programie do druku dołączonym do drukarki. Wewnetrzną zmniejszyłem o 1 mm w stosunku do wzorca z programu. Dokładnie nie mogę napisać, jesli bardzo potrzebujesz tych danych, to wieczorem, jak wrócę do domu. Sam program jest słaby, ciekawe, czy ktos jeszcze sprzedaje jakiś inny program do obsługi wydruku etykiet do tych drukarek.... ![]() EDIT: 118/20, płyt z dużym "oczkiem" nie używam. Ostatnio zmieniany przez ManATMoon : 14.06.2005 o godz. 20:35 |
||
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
![]() |
macie moze pomysl na jakies inne oprogramowanie do druku labeli na tej drukarce ? bo w tym ktore mam teraz nie mozna ustawic inner na mniej - przez co plyty z malym "oczkiem" zawsze maja cholerny pierscien...
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
no tia tylko w opcjach programu ustawilem najmniejszy mozliwy inner i i tak bylo biale oczko... da sie to zrobic jakos inaczej ? prosze łopatologicznie
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
zrob sobie tamplate w corelDRAW i z banki - bedziesz mogl zadrukowac cala plyte ... 8 )
w CD-LabelPrint mozesz zrobic plyte inter 17 do outer 118 wystarczy chodz przydalo by sie 119 ![]() PS. w Nero Cover Design tez mozna zadrukowac sobie cala plyte ... ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez AleX69 : 09.07.2005 o godz. 08:34 |
![]() |
![]() |
#8 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
profil do canon'ow dla Nero Cover Design ... Profile.dat
robota chlopcow z www.rohlinge-bedrucken.de.vu a tu do CorelDRAW ... Canon_dvd_label.cdr 19,5mm na 117mm
|
|