![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.02.2005
![]() |
Kilka pytan poczatkujacego.
Hej,
dzis kupilem nagrywarke dvd LiteOn 1673s i na tym moja wiedza o tej nagrywarce sie konczy ![]() 1) jak podlczayc ta nagrywarke jesli mam juz nagrywarke CD(master) i CDROM osobno? Tak, chce miec wszystkie 3 napedy na raz. 2) Czy musze wgrywac jakies biosy? 3) Z jaka predkoscia najlepiej wypalac plytki i czy w ogole + czy -? i dlaczego jako predkosc moge ustawic tylko x6 i x8? a nie moge np x2? to zalezy od plytki? 4) i czy przy nagrywaniu musze grzebac gdzies gleboko w opcjach? czy wystarczy jak odpale kreator w nero, wybiore predkosc i to wszystko. Ostatnio zmieniany przez Bunio : 21.02.2005 o godz. 13:31 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. master na "gestej" tasmie 80 zyl
2. w nowych biosach przewaznie sa dodawane nowe nosniki 3. wszystko zalezy od plytki i nie zawsze jak wypalisz wolniej bedzie lepiej 4. no jak lubisz kreatory to tak i nie trzeba nidzie grzebac, wybierasz: co, gdzie, na jakim nosniku, i z jaka predkoscia i BURN |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
ok dzieki!
nagrywac na + czy -? Moze cos wiecej na temat punktu pierwszego? ![]() Na razie podlaczylem zamiast nagrywarki cd, ale tak jak pisalem chcialbym zachowac wszystkie napedy. Moge prosic o jakas instrukcje dla poczatkujacego? ![]() Ostatnio zmieniany przez Bunio : 21.02.2005 o godz. 14:11 |
![]() |
![]() |
#4 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Cytat:
![]() podpinasz naped na seconday IDE jako master, a CD/CD-RW jako SLAVE na tej samej tasmie a tasma powinna byc 80 zylowa bo chyba 1673 podobnie jak 16x3 chodzi na UDMA4 |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Mam cos takiego: DVDrom i ta sama tasma podlaczona nagrywarke cd, jak to teraz przemieszac zeby podlaczyc nagrywarke dvd?
![]() Tylko prosze bez zbyt duzej ilosci madrych slow, prosty chopok jestem ![]() Ostatnio zmieniany przez Bunio : 21.02.2005 o godz. 14:34 |
![]() |
![]() |
#6 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
w takim wypadku to zaleazy co chcesz miec i jaki masz sprzet (napedy optyczne)
po co ci az TRZY ![]() ja mam DVD-RW do DVD CD-RW do CD ja bym wywalil naped DVD i tak Master -> DVD-RW Slave -> CD-RW lub DVD-ROM na slave P.S. ale trzy napedy optyczne to przesada |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Przesada czy nie, nie wazne. tak ma byc
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
nie wiem ile masz kontrolerow
jak masz SATA to hdd ale primary ide: master hdd slave - CD-RW secondary IDE: master DVD-RW slave DVD-rom P.S. tu masz caly TOPIC http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=8234 |
![]() |
![]() |
|
|