![]() |
Cytat:
Dzięki za zainteresowanie |
peterka - jak "..to czym wytłumacze fatk.........." , a to niczym ponieważ starałem Ci się uświadomić że płytki TDK magrywają mi się bardzo dobrze. Mam ich sporą ilość i z żadną do tej pory nie miałem najmniejszego problemu.
Zresztą jak widze nie jestem samotny w moim osądzie - JarasMSR :piwo: może to wina twojej nagrywarki i to ona nie lubi płyt TDK. |
ja już drugi rok wypalam tylko na TDK ( okazjonalnie Verbatim ) i nie miałem żadnych problemów ( ze strony płyt ).
|
Cytat:
Natomiast -R TDK są OK.Nawet jakieś "wynalazki" CMC nagrywają się poprawnie.Testów w K-Probe nie zrobię bo Toshiba go nie obsługuje ale płyty czytają się prawidłowo. czyżby na rynku pojawiły się podróby TDK+R ???? |
Ilość załączników: 1
No nie
Przeprzaszam bardzo ale dalej nie moge już czytać takich głupot "liteon nienawidzi plyt tdk" - niewiem jakie wy macie nagrywarki ale moja bez żadnego problemu nadrywa płytki firmy TDK. Może problem w tym że kupujecie płyty wyprodukowane np przez cmc a firmowane przez TDK. Aby niebyć gołosłownym przedstawiam test płytki - oczywiście TDK wykopconej na mojej 1633s |
masz problem z plytami - to je zmien ;)
liteon nienawidzi plyt tdk (zadko poprawnie wspolpracuja), najwidoczniej ten model toshiby tez nie ma co kombinowac - treba kupic inne nosniki a zapas tdk, jesli jakis zostal, sprzedac kolegom |
Mam Toshiba SD-R 5372B i mam ten sam problem z TDK 1-8x jak na razie próbowałem nagrywać jedynie 8 ale jeszcze zrobię próbę z innymi predkosciami. Dam jedną koledze co ma liteona, zobaczymy co u niego! Zatrzymuje u mnie przy 7% nagrywania i wywala błąd.
|
Cytat:
|
A jaka to nagrywarka?Bo chyba od tego powinniśmy zacząć.
|
Kłopot z DVD+R TDK
Mam problem z nagrywaniem płyt DVD+R TDK. Jak sprawdzić czy moja nagrywarka ma w swojej bazie w biosie taki nośnik? bo jeżeli nie to może to wynikać z tego że używa ustawień średnich czy jakoś tak.Płyty +R Verbatim,Platinium,Intenso nagrywa poprawnie. Problem jest także z TDK DVD
+RW. Minusy nagrywa dobrze. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:36. |