![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.03.2005
![]() |
![]()
Nie wiem czy to dobre miejsce na zamieszczanie takiego posta, ale sproboje. Szukalem, nie znalazlem tutaj niczego na ten temat. Ok, problem przedstawia sie tak : w laptopie mam naped DVD-Rom Toshiba SD-C2612 (zwyczajny naped, nie zadna nagrywarka itd). Do jakiegos czasu dzialal w pozadku, poza tym ze troche sie grzal, ale jak to w laptopie. Teraz dzieje sie rzecz nastepujaca; jak proboje odpalic jakas plyte, czy to nagywana, czy orginalna to najpierw naped miesza, warczy a potem wyskakuje mi windowsowy komunikat : "System Windows nie moze czytac z tego dysku. Dysk moze byc uszkodzony lub uzywa formatu niezgodnego z systemem Windows." - to oczywista bzdura bo z odczytaniem tych samych plyt napedy znajomych nie maja zadnego problemu. Alcohol 120% nie wykrywa w napedzie zadnej plyty. Co zabawne (?) to nie dzieje sie z kazda plyta, ale jak juz ktorejs nie odczyta to musze probowac naaaprawde wiele razy zanim znowu sie uda. Zastanowcie sie, moze ktos ma jakis pomysl. (mam nadziej ze to wina oprogramowania a nie sprzetu, chociaz nie mam juz pojecia co to moze byc, szlag mnie powoli od tego trafia) Nie bardzo chce oddawac kompa do serwisu bo caly czas jest mi potrzebny na miejscu. Pozdrawiam i prosze o mozliwe szybka pomoc.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
prawdopodobnie wirus !!!
skopijuj taki plik z C:\windows\repair\autoexec.nt do C:\windows\system32 sprawdz po restarcie
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.03.2005
![]() |
Dzieki, ale niestety, nie pomoglo. W zasadzie nic sie nie zmienilo, problem wciaz ten sam.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
bo jak masz wirusa to ci nic nie pomoze ! za kazdym restartem masz ten plik uszkodzony !
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.10.2004
![]() |
Witaj Szymonie ja mam ten sam problemik, i napewno nie mam wirusa tak jak sugeruje -ZORG- ja też szukam pomocy w tym zakresie i też na bieżąco jest mi niezbędny sprzęt do pracy. Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jeżeli w menadżerze urządzeń w kontrolerach dysku - a konkretnie w pomocniczym kanale - bo na nim masz zapewne podpięty CD-R nie ma żadnych wykrzykników i sprzęt nic nie pisze o konflkitach.
To jedynie zanieczyszczona soczewka. W laptopach jesteście panowie w leprzej sytuacji bo jak wyjedzie kieszeń to laser jest na wierzchu. Troche spirytusu - tak ten co to popijacie ![]() ![]() Acoś mi się wydaje że bax_2001 bardzo mocno udzielasz się na jakims forum fotograficznym - tak kojarze twojego avatarka to może i czasami nasz dział z fotografią odwiedzisz ![]() a to zupełnie z inne beczki @mala kawa dla Ciebie[IMG]
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.10.2004
![]() |
Prometeusz dzięki za kawkę, spirytusik też wypróbowałem i nic z tego, zawsze jak wkładam krążek to stawiam mały zakładzik za którym razem odpali. Chyba czas poprostu zmienić urządzonko, ale nie wiem na co się zdecydować czy combo czy nagrywarkę dvd, choć mam już w stacjonarnym i też mam z nią przeboje a w szczególności z oprogramowaniem firmy pinnacle. Pozdrawiam i czas na kawkę.
Ps. na foto wpadnę ale chyba to ktoś inny, tam krąży. Pytanko - czy ktoś wie jak wyjąć to gówno z "hp-pavilion ze4345US" - z góry dzięki za podpowiedź. |
![]() |
![]() |
|
|