![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
Chyba sprzedam swojego liteon'a 411s
witam
opiszę swoje co prawda krótkie ale niezwykle kosztowne przejścia z nagrywareczką Liteon 411S , której mam już dość !!!!!! kupiłem sprzęt w zeszłym tygodniu w wersji BOX, miałą fw FS07 wypaliłem dwie płytki Esperanza DVD-R x4 i jedną Esperanza DVD+R x4 którą nero rozpoznało jako x2,4 w stacjonarnym Philipsie 622 płytki chodzą, czasem (2 -3 razy na cały film) pojawia się efekt zacięcia , ale bardzo krótki góra 100-200ms w stacjonarnym philipsie 625 płytki chodzą bez problemu niestety płytki co prawda chodzą ale baaardzo dziwnie w samej nagrywarce otóż 411S odczytuje te płytki DVD Shrinkerem czy DVD Decryperem, i nawet powerDVD odtwarza je jednak gdy chcemy skoczyć do któregoś z dalszych rozdziałów wywala błąd odczytu płyty i przerywa odtwarzanie w środę wgrałem oficjalny fw FS0B, i zaczęła się tragedia !!!!!!!!!!!!!!!! wypaliłem 7 sztuk ESPERANZA DVD-R x4 i na philipsie działa poprawnie tylko jedna nie pomogło zmniejszenie prędkości nagrywania na x2 film zaczyna się ciąć niemiłosiernie na 3-4 chaptery przed końcem z pozostałych zwalonych płytek 2 dały się dczytać na stacjonarnym DVD SONY Jednynie poprawnie nagrywa się DVD+RW niestety w dalszym ciągu mam dziwne komunikaty o uszkodzonej płycie przy odtwarzaniu płyt w 411'ce za pomocą powerDVD, również przy odtwarzaniu DVD+RW mam tanią płytkę AKOSS'a DVD-R x4 nagraną przez kolegę na plextorze, działa bez problemu zarówno na stacjonarnym playerze jak i w samej 411'ce nie ma żadnych durnych komunikatów o uszkodzonej płycie nie podejrzewam o złe czytanie mojegho philipsa DVD 622 bo według testów czyta on 100% nagrywanych płyt DVD-R i DVD+R tak więc niestety muszę potwierdzić opinie części osób z forum, że LITEON wypuścił BOOBLA i to totalnego bubla i nie dosyć tego to wypuszcza jeszcze nowe fw które ******ą jeszcze bardziej i tak już mocno po******oną nagrywarkę niestety takie problemy nie dają mi żadnych szans na wymianę gwarancyjną czy też zwrot gotówki, ale niech mój post będzie przestrogą dla tych którzy chcą zaoszczędzić ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|