Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.03.2003, 22:16   #1
sebek_ps2
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.06.2002
sebek_ps2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kompania Braci, jak zripowac??

Witam kupilem sobie orginalny komplecik Kompania Braci na 6DVD, po 2 odcinki na 1DVD chcialbym zripowac poszczegolne DVD 1 do 1 ale tu pojawia sie problem, mianowicie film jest podzielony na dwie czesci tj. 2 odcinki na 1 DVD i nie umiem tego przerobic (polaczyc), uzywam do tego celu DVD2One ale on wybiera tylko jeden odcinek bo drugi jest zapisany osobno.
Czy mozna tym programem skompresowac cala plyte czy tylko jedna "sciezke", jak mam to zrobic w miare najprosciej zeby obydwa odcinki miescily sie na 1 dvd ??
sebek_ps2 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.03.2003, 00:29   #2
CobraVerde
KONKWISTADOR

Data rejestracji: 26.03.2002
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mam jedno pytanie. masz po dwa odcinki na jednym DVD i chcesz skopiować to tak, żeby nadal mieć po dwa odcinki na jednym DVD, tracąc przy okazji na jakości przez dodatkową kompresję. na cholerę Ci taka akcja bo dla mnie to bez sensu
CobraVerde jest offline  
Stary 19.03.2003, 03:36   #3
sebek_ps2
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.06.2002
sebek_ps2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
CobraVerde napisa***322;(a)
mam jedno pytanie. masz po dwa odcinki na jednym DVD i chcesz skopiować to tak, żeby nadal mieć po dwa odcinki na jednym DVD, tracąc przy okazji na jakości przez dodatkową kompresję. na cholerę Ci taka akcja bo dla mnie to bez sensu
sa one dosc krotkie razem nie przekraczaja 2 godzin wiec mysle ze strata byla by nie duza ale moge sie mylic i dlatego chcialem sie przekonac na wlasne oczy a po drugie chcialem sie nauczyc jak skompresowac naraz wiecej niz 1 sciezke wiec jesli ktos zna jakis prosty program ktorym to mozna zrobic to prosze o rade.

Probowalem to zrobic "DVD95Copy", po skompresowaniu calego dvd gdy go juz chce wypalic pod Nero to wyskakuje mi komunikat "DVD-Video files reallocation failed. The resulting DVD-Video might be unplayable. Do yo want to continue?" i dalej nie odwarzylem sie nagrywac
sebek_ps2 jest offline  
Stary 19.03.2003, 07:39   #4
chico99
Bywalec

Data rejestracji: 28.08.2002
chico99 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
sebek_ps2 napisa***322;(a)
sa one dosc krotkie razem nie przekraczaja 2 godzin wiec mysle ze strata byla by nie duza ale moge sie mylic i dlatego chcialem sie przekonac na wlasne oczy a po drugie chcialem sie nauczyc jak skompresowac naraz wiecej niz 1 sciezke wiec jesli ktos zna jakis prosty program ktorym to mozna zrobic to prosze o rade.

Probowalem to zrobic "DVD95Copy", po skompresowaniu calego dvd gdy go juz chce wypalic pod Nero to wyskakuje mi komunikat "DVD-Video files reallocation failed. The resulting DVD-Video might be unplayable. Do yo want to continue?" i dalej nie odwarzylem sie nagrywac

Proponuję próbę na DVD-RW, w moim przypadku, niejednokrotnie, po takim komunikacie pod Nero i wymuszeniu wypalenia płyty, spokojnie rozpoznawana była w stacjonarnym odtwarzaczu DVD.
chico99 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: