![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
Po zainstalowaniu NERO 6 padają mi płyty
jak to jest możliwe: po zainstalowaniu NERO 6.0.0.15 zaczęły padać mi płyty (Esperanza x4, Acoss x2 oraz RW Verbatim!), bez względu na to jaką aplikacją nagrywam NERO, Prassi PrimoDVD, CloneDVD. Po odinstalowaniu NERO 6 i zainstalowaniu NERO 5.5.10.50, wszystko wróciło do normy. Płytki nagrywają się OK! Czyżby NERO 6 było kompletnie do bani. Aha moja nagrywarka to Toshiba SD-R5002 (ver.1033)
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Nie wiem czy to ma jakis zwiazek z Nero, ale mi ostatnio padla Esperanza 2.4x. Niby nagrala sie okej, ale po wlozeniu do nagrywarki luv dvd-romu w ogole nie czyta nosnika... A po nagraniu Verbatim DataLifePlus 2.4x pod koniec nosnika mam crc error.
Nagrywarka LiteOn LDW-401s - ale tu pewno problem tkwi w Biosie |
![]() |
![]() |
#3 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
NERO 6.x.x.x posiada zabezpieczenie numeru seryjnego. Gdy wklepiesz do programu klucz wówczas NERO wysyła owy klucz na strone WWW, gdzie jest sprawdzana autentyczność.
Powodem również może być to, że NERO 6 zostało nałożone na NERO 5. |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.02.2003
![]() |
U mnie na swiezym systemie XP bez zarzutu, wypalarka Lg.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
U mnie na odwrot.
Nero 5.5.10.28, pionek 106 z biosem 1.05, potem 1.06, plyty dvd-r esperanzy x1. Plyta wypalala sie do konca, zamykanie sesji, czekalem 40-50 minut i nic. Naped teoretycznie dalej pracowal, licznik czasu w nero nabijal minuty. Twardy reset kompa zeby to przerwac bo chyba nie bylo sensu dluzej czekac ;-) Po zmianie na nero 6.0.0.11 zaczelo dzialac normalnie. I jako ciekawostka: naped nie chce nagrywac ani kasowac plyty esperanza dvd-rw, chociaz widzi ja normalnie. Plyta sprawna bo na toshibie sie nagrywa. Dvd+rw esperanza dziala bez problemu. |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.07.2003
![]() |
Wszystkie wersje 6.0 coś tam, poza 6.0.0.15 niechciały u mnie w ogóle działać. Problem - zajęta nagrywarka (mimo że nie była zajeta) Po zainstalowaniu 6.0.0.15 problem zniknął. Działa. I nagrywa bardzo ładnie. Jak narazie nie niszczy płyt, a nawet mam wrażenie że DVDPlayer szybciej zaczyna odtwarzać płytki nagrane tą wersją Nero. O sec. Ale zawsze coś. Ja jestem bardzo zadowolony z tego Nero. Używam XPproSP1 i LG4020B
|
![]() |
![]() |
#7 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
problemy z Nero
nie sadzicie ze ich jest za duzo !!!
![]()
|
|