Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Kopiowanie płyt DVD z wypozyczalni (https://forum.cdrinfo.pl/f15/kopiowanie-plyt-dvd-wypozyczalni-68069/)

mgit 19.10.2006 21:16

Nie kombinuj ;)

To hipotetycznego przegrywania nie cza ci ***380;adnego programu bo w praktyce nie przegrywasz nic :D

No ale jak ju***380; tak kombinujemy to:

AnyDVD -> co by wywali***263; zabezpieczenia
CloneDVD -> co by wywali***263; zb***281;dne dodatki i ***380;eby wesz***322;o na p***322;ytke 4 GB :)

I to wszystko ;)

bartekfm 19.10.2006 21:33

Cytat:

Mozliwe jest hipotetycznie wykorzystanie DVD-Rebuildera free z darmowym encoderem HC, aby nie trzeba bylo (hipotetycznie rzecz jasna) "zdobywac" CloneDVD lub CCE, bo przeciez to byloby piractwo. Kupienie tych programow, z punktu widzenia naszego hipotetycznego przypadku, jest nieoplacalne.
Ależ w hipotetycznej wersji niezwykle możliwe jest abym miał kolegę, który kupił dwie licencje a używa tylko jednej :D

ed hunter 19.10.2006 21:38

zadam też hipotetyczne, ale poważne pytanie: każdy posiadacz oryginalnej płyty ma prawo zrobić sobie kopię. a jak to jest w przypadku właścicieli wypożyczalni? wiadomo, że płyta po kilku wypożyczeniach może nie nadawać się do użytku (dzieci, psy, alkohol, zła wola, *****izm...itd.)

czy właściciel wypożyczalni może wypożyczać kopie?

VIZZARD - tylko nie pisz mi tu o kopiach do kruszenia przez rycerzy w turniejach ;p

sobrus 19.10.2006 21:42

nie wiem ale wiem ze ten kto uszkodzi plyte nalezaca do wypozyczalni ja odkupuje. oczywisicie czesto tylko hipotetycznie.

VIZZARD 19.10.2006 21:43

Cytat:

Napisany przez ed hunter
zadam też hipotetyczne, ale poważne pytanie: każdy posiadacz oryginalnej płyty ma prawo zrobić sobie kopię. a jak to jest w przypadku właścicieli wypożyczalni? wiadomo, że płyta po kilku wypożyczeniach może nie nadawać się do użytku (dzieci, psy, alkohol, zła wola, *****izm...itd.)

czy właściciel wypożyczalni może wypożyczać kopie?

VIZZARD - tylko nie pisz mi tu o kopiach do kruszenia przez rycerzy w turniejach ;p

To zależy czy kopia jest oryginalna czy nie... ||

Cytat:

Napisany przez ed hunter

Bynajmniej

Nie wiem w ogóle na kogo tu jestem kreowany?

Na jakiegoś historologa czy też histerologa? :idea:

:czar:

mgit 19.10.2006 21:49

@VIZZARD na to i na to :D

VIZZARD 19.10.2006 21:53

No to tylko świadczy o kreujących... :blink:

:D

bartekfm 19.10.2006 22:45

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No to tylko świadczy o kreujących... :blink:

:D

Jeszcze jedno - pewnie banalne pytanie..
W przypadku np. serialu Zagubieni mamy doczynienia z plytkami DVD9.. czy istnieje mozliwosc rozdzielenia tego na dwie plytki zamist zmniejszania jakosci nagran?

ed hunter 19.10.2006 22:53

Cytat:

Napisany przez bartekfm
W przypadku np. serialu Zagubieni mamy doczynienia z plytkami DVD9.. czy istnieje mozliwosc rozdzielenia tego na dwie plytki zamist zmniejszania jakosci nagran?

zawsze! ale nie zawsze łatwo. nie mając takiej płyty nic nie wiem. nawet na PW.

VIZZARD 19.10.2006 23:00

Cytat:

Napisany przez bartekfm

Można :taktak:

Na przykład DVDFab-em :czytaj:

ed hunter 19.10.2006 23:07

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Można :taktak:

Na przykład DVDFab-em :czytaj:

ale nawet najnowszy stosując możesz się zdziwić. ale kilka sztuczek z kilkoma znanymi programami i to darmowymi i nie ma sprawy :)

jak zwykle wszystko opisane na forum :)

bartekfm 19.10.2006 23:42

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ale nawet najnowszy stosując możesz się zdziwić. ale kilka sztuczek z kilkoma znanymi programami i to darmowymi i nie ma sprawy :)

jak zwykle wszystko opisane na forum :)

moze jakis konkretny link? niezbyt mi idzie szukanie :(

nie zebym był glupi czy cos, ale po prostu mi nie idzie ;P

andy 19.10.2006 23:48

@bartekfm na bank nawet nie zacz***261;***322;e***347; szuka***263; :P

Jednak dzisiaj zacz***261;***322; si***281; dzie***324; "Pomaganie dzieciom neostrady" wiec tutaj masz odpowied***378;.

VIZZARD 19.10.2006 23:57

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ale nawet najnowszy stosując możesz się zdziwić

:wow: <- tak czy bardziej? :>

:mruga:

Cytat:

Napisany przez bartekfm
moze jakis konkretny link? niezbyt mi idzie szukanie :(

nie zebym był glupi czy cos, ale po prostu mi nie idzie ;P

W takim tempie szukania to zostaniesz kawalerem albo księdzem... :help:

Chyba, że ciebie odnajdzie jakaś królewna na białym koniu...

||

ed hunter 20.10.2006 00:10

ja to jestem g***322;upi, ale czyta***263; umiem :>

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:39.