![]() |
Cytat:
A najbardziej chyba to: Cytat:
|| |
Ty r***243;b im w trakcie 'roboty' zimne ok***322;ady ;)
Serio. Co najmniej wyjmij nagrywar***281; na zewn***261;trz budy, o ile pozwoli ci na to d***322;ugo***347;***263; kabli. Po takiej serii ona zwyczajnie sie przegrzewa. |
Cytat:
Moze bys kupil inne plyty zanim oddasz nagrywarki do serwisu i sie osmieszysz ? Czy czasami nie kopiujesz w locie ? Sprawdz czy dysk nie chodzi w trybie PIO |
cii :haha:
potestowalem jeszcze i... pionek do serwisu, jedno lg do serwisu, drugie lg ok [5,7x] przetestuje drugie lg na innym kompie z dyskiem sata |
To jest nagrywarka, a nie duplikator :P
|
zaraz sprawdze pioneera
tylko czemu mi obecnie podlaczony lg wypala tylko 5x ? i tylko w ashampoo? ---- edit: zmienilem jeszcze raz ta***347;me i na lg leci mi 10x czyli good... zostaje jeszcze sprawdzic zaraz pioneera, mam nadzieje ze sie nie mylisz co do zmeczenia napedu ;] |
Kolega widz***281; zawodowiec.
Kto nagrywa na max i to pod rz***261;d 31 p***322;ytek. Mo***380;e ciut zm***281;czy***322; si***281; nap***281;d i wyst***261;pi***322; taki b***322;***261;d albo trafi***322;a si***281; uszkodzona p***322;ytka. P***243;***322; godzinki odpoczynku i pewnie dalej by***322;oby dobrze bez b***322;***281;d***243;w kalibracji. :spoko: I co nap***281;d dalej jest niesprawny. Sprawdza***322; Kolega go powt***243;rnie. :) |
Kosmiczny problem... :>
Posiadam nagrywarke Pioneer 112D. Na mojej plycie glownej mam tylko jedno wejscie ATA i do jednej tasmy mam podlaczone dysl i nagrywarke. Wczoraj mialem spore wypalanie. Nagrywam na plytach Sony DVD-R 16x AccuCORE. Wypalilem 30 plyt pod rząd zaznaczajac predkosc 16x a w rzeczywistosci wypalalo mi 12-14x (wiadomo - jedna tasma to wolniej).
Przy 31 plycie wystąpił mi błąd kalibracji mocy. Poszukalem poszperalem i znalazlem ze trzeba zmienic firmware Zmieniłem i nie pomoglo. Zmieniłem taśme na drugą, tez nie pomoglo. Nagrywarke wysylam do serwisu. Wiec przelecialem sie po kumplach wzialem ich nagrywarki i mialem do dyspozycji Lite-ona i dwie nagrywarki LG GSA-H42N. No i problem w tym ze na kazdej z nich nagrywa mi z predkoscia 5,6x. W nero nie chce nagrywac wcale, nagrywa tylko w ashampoo. :/ Ultra dma 2 jest wlaczone. Co robic? Dlaczemu bulo dobrze i jest zle? Wiadomo ze musze wymienic nagrywarke i dysk na sata. Ale to w niedalekiej przyszlosci. Co moge zrobic teraz? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:55. |