![]() |
Ilość załączników: 1
Jakiś Akoss x16 nagrany dawno chyba na Teacu w540e
|
Skoro tak mówisz ...
Ale i tak ci nie wierzę - na CDR u nikogo innego tego nie widziałem Wszelkie testy na cdrinfo.pl, cdrfreaks.com, cdrinfo.com - nie ma tam ani jednego takiego wykresu - jakie mi wychodzą Mówiłem, że gdyby to było na DVD - OK, takie się zdarzały, ale nie przy CD Spróbuję jeszcze jeden egzemplarz testnąć jak mi się uda - dam znać Ale dzięki za słowa pociechy :D |
Ale zobacz tu :
|
Nie zrozumiales mnie chyba. Piki olewasz - to taka wada chipsetu mediatek. Jedynie 2 miejsca sa powyzej normy ok 15xxxx oraz 18xxxx miejsca.
|
Cytat:
Kiedyś już opisywałem ten problem, ale nikt nie potrafił mi powiedzieć w czym rzecz Chodzi mianowicie o te piki w PO O ile u innych na różnych wykresach widziałem takie rzeczy - to w moim przypadku te piki są także na płytach CDR :nie: Próbowałem już wszystkiego - ASPI, Nero, przepinanie taśm, różne kombinacje IDE, samodzielne i łączone, różne wersje sterowników dla nForce2 Na koniec zainstalowałem tylko od zera - WinXP PRO , SP1XP, i kprobe bez aspi, no i chyba stery dla nForce2 2.45 Było to samo Płyta "przeleciana" na kprobe nagrywana na innej nagrywarce daje podobny efekt przy odczycie na 812S lub 812@832 I teraz najlepsze: to już drugi egzemplarz który mam - przeddem szary, teraz czarny - co prawda obydwa z kwietnia, ale u nikogo innego tego nie nie widziałem nie wiem czy to jakaś wadliwa partia, czy coś z konfigiem sprzętu - może bufor jakiś? i na koniec dodam jeszcze, że zamontowana w kompie 52327S takich cyrków nie robi ??? Nie mam pomysłów :smutny: a żyć jakoś trzeba :taktak: |
Sorry ale te wykresy sa niemal identyczne. Zmniejsz skale to zobaczysz (mam nadzieje ze wiesz ze ten pik wynika z wady chipsetu mediatek a nie z jakosci plyty i trzeba go olac i zmniejszyc skale). Ja widze na wszystkich 3 wykresach niepokojacy skok PO w dwoch miejscach tak po przejsciu polowy (diagnoza ta sama na kazdym wykresie - oczywiscie przy normalnej skali byloby to bardziej widoczne). PI jest we wszystkich wykresach super.
|
Tak na oko ignorujac szpilki to wykresy podobne.
|
Restart systemu i ponowny odczyt
|
No i teraz ciekawostka
Szybki install forceASPI 1.8 miast 1.7 i wykresik |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Oto wykresy z płytki Hawk x4 DVR-R burn x4 Kiedy sprawdzałem wczoraj, tj. z 6 godz. temu - średnia ilość błędów PI była ~ 6. Niestety nie zachowałem wykresu :nie: Kolejne sprawdzenie - wykres 1 i następne - około pół godziny później - wykres 2 |
Cytat:
Z kolei "Test jakosc CD" w ogole nie chce ruszyć z płytką DVD. Dlatego - z braku innych narzędzi - testuję płytki DVD wyłącznie na DVDInfoPro - widzę wykres szybkosci odczytu oraz liczbę błędów (ale też tylko takich totalnych, że sektor nie da się odczytać wcale). Mam LG, więc K-Probe mi nie działa, ale moze to i lepiej? :-) latet |
Witam.
Dystans nade wszystko. ;) Od blisko miesiąca męczę Litka 812. Od Esperanz po Pastele od TY. Wnioski - wykresy w Probe rózniaste, generalnie dużo lepsze na markowych nosnikach, ale .... Scandisc z Nero na zielono, wykresy w CDSpeed idealne i co najważniejsze filmy chodzą bez żadnych ścinek na dwóch odtwarzaczach (Philips i LG). Płyty w całości zczytują sie na dysk z byle jakiego napędu (byle tylko kręcił płytą). I jakie wnioski.... po nocach spać nie mogłem, że wykres Probe nie taki jak być powinien (czytaj idealny :mruga: ) i z czasem przeszło mi. Jeśli płyta śmiga jak trzeba - nie przejmować się !!! I uzywać dobrych nośników.......... Pozdrawiam. |
Cytat:
|
wiem, ze wedlug programu obie plyty maja koniec do dupy ale najwazniejsze jest to ze chodza :D
i jeszcze jedno tak rozne wyniki na tej samej plycie ??? cos jest nie tak :-o |
Oba te wykresy mowia: Koniec plyty jest do dupy . IMO mozna przymknac oko.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:20. |