Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.07.2004, 20:50   #1
latet
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.08.2003
latet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jaki Lite-ON wyłącznie do testowania płyt DVD?

Witam,

Mam nagrywarkę DVD LG i jak wiadomo nie mogę na niej używać K's Probe (ani nowego Nero CD/DVD Speed pokazującego PI/PO).

Chciałbym więc kupić tanio jakiegoś LiteON-a, aby móc testować wypalane płytki. Oczywiście nie musi to być nagrywarka, bo chyba DVD-ROM też się do tego nada?

Jaki konkretnie model polecacie?
Ważne jest to, aby czytał bezbłędnie DVD***177;RW i dobrze wspolpracował z K's Probe, bo tylko do tego będzie wykorzystywany.

Czy może być np. LITEON 16/48 SOHD-167T ?

Wg tego wykazu:
http://www.cdspeed2000.com/go.php3?link=cdspeed30.html
powinien obsługiwać PI/PO.

Ale wg tego:
http://www.cdfreaks.com/news2.php?ID=9080
nie czyta "minusów" (czy to możliwe)?

Dzieki,

latet

Ostatnio zmieniany przez latet : 03.07.2004 o godz. 21:22
latet jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.07.2004, 21:37   #2
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Mialem DVD ROM LiteOna ale na nim nie ustawisz predkosci odczytu. Nie nadaje sie za bardzo do wspolpracy z Krobe. Takze pozostaje tani burner DVD.
pawelblu jest offline  
Stary 03.07.2004, 21:53   #3
bakupl
Banned

Data rejestracji: 29.03.2004
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja miałem 166s i był dobry to 167 pewnie też będzie dobry
bakupl jest offline  
Stary 03.07.2004, 22:08   #4
latet
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Mialem DVD ROM LiteOna ale na nim nie ustawisz predkosci odczytu. Nie nadaje sie za bardzo do wspolpracy z Krobe. Takze pozostaje tani burner DVD.
A czy ustawienie prędkości odczytu jest konieczne do testowania płytek na K's probe? Jeśli tak, to jaką prędkość zaleca się ustawiać do takiego testu?

Czy ten DVD-ROM czyta "minusy"?

latet
latet jest offline  
Stary 04.07.2004, 00:02   #5
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez latet
A czy ustawienie prędkości odczytu jest konieczne do testowania płytek na K's probe? Jeśli tak, to jaką prędkość zaleca się ustawiać do takiego testu?
Tak jest to konieczne. Podczas testu ustawiamy predkosc 4x.
Gdy bedziesz testowal nagrana do konca plyte w DVDROMie bedzie ok 4x na poczatku i ok. 8x na koncu.

Mozna testowac plytki w DVD-ROMie ale to jest jakby 'polsrodek' (szczegolnie w Kprobe 2). Tak jak wyniki z nagrywarki sa 'ogolnikowe', tak te sa 'bardzo naciagane' w rozne strony. Nawet autor Kprobe mowi ze nie wie co tak naprawde raportuje DVDROM, a samego Kproba 2 pisal pod nagrywarki DVD. IMO jak masz uzywac DVDROMu to juz lepiej uzywaj DVDinfo lub CDSpeeda na tym LG.

Cytat:
Napisany przez latet
Czy ten DVD-ROM czyta "minusy"?

latet
OCZYWISCIE !!!
pawelblu jest offline  
Stary 04.07.2004, 00:42   #6
latet
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez pawelblu
IMO jak masz uzywac DVDROMu to juz lepiej uzywaj DVDinfo lub CDSpeeda na tym LG.
Uzywam, bo co mam robić, ale to żadne testowanie. Krzywe są zawsze niemal takie same, a już szczególnie jak zredukuje prędkość do 4x - zawsze są prawie płaskie. Wszystko co wypale testuję na "macierzystym" LG, a dodatkowo na Combo Lite-ON i na DVD-ROM Pioneer.

Jedyne co mogę poważnie potestować to nagrywanie porównawcze plytek CDR. Wtedy rezultaty badam na nagrywarce CD Lite-ON przy uzyciu DVD Speed 3.1 - pokazuje błedy C1 i C2, zupelnie jak K'S Probe.

No i cóż... łatwo zauważyć, że nagrywarka DVD LG pali CDR-y gorzej od nagrywarki CD Lite On. Mogę wrzucić screeny, jeśli ten aspekt nagrywarek kogoś interesuje.

Pozdrawiam,

latet
latet jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: