![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.05.2004
![]() |
Mój DVD rom nie chce czytac plyt DVD? pomocy....
Mam problem , otoz moje DVD rom w komputerze nie czyta plyt DVD, a w czesniej czytal.... co jest? Moj model jest moze dosc stary... bo jak sparwadzalem na obudowie nic nie pisza co to za firma , tylko DVD DRIVE AD10S, a na necie znalazlem tylko ACTIME zwiazana z tym 'ad10s' bo moj dVD jest 10x....
co moze byc przyczyna .... dlaczego wczesniej czytal mi plyty.... uszkodzony nie jest bo czyta mi plyty audio i CDRw. Power DVD tez nie moze mi odczytac plyty DVD... wciaz podaje mi ze nie ma plyty w DVD.... probowalem roznych programow i nic... A DVD jest ustawiene na region 2, moze to wina ze nie czyta.... nie wiem .... pomozcie mi..... blagam..... !!!!! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.05.2004
![]() |
nie kombinuj nic z firmwar-nic z soft ...jesli wszesniej czytal i przestal....
1 wybuduj 2 Otworz 3 wyczysc soczewke lasera 4 zmontuj i sprawdz ... musialoby smigac....
#3 |
Nowy na forum
![]() |
a czy region 2 jaki mam ustawiony jest dobry.... moze to wina plyt, bo moj dvd rom odtwarza tylko dvd -r , moze to wina plyt....? Skoro mam przeczyscic soczewke to czemu mi czyta zwykle plyty rw i audio?..... tak to by wcale nie czytalo....
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.05.2004
![]() |
Normalny DVD Rom powinien czytac wszystko...
Czasami owszem mam problemy z pwenym rodzajem nosnikow - ale to raczej ich wina oraz mojej zakurzonej soczewki -> bo wypalara DVD je czyta... Pisze ci to bo koledze przestal czytac wlasnie DVD- cd normalnie mu biegaly i kombinowalem trzy dni - firmware orginalna potem jakas spatchowana jakies IDE sterowniki Aspi , tasmy wymienilem i nic-nic... dopiero potem wyczyscilem soczewke i prosze - 20 minut roboty i dziala ..... po trzech dniach .....
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki za porady...
a czym mam to przeczyscic i jak aby nie uszkodzic DVD romu, czy moze uzyc plyty czysczacej do cd.... jeszcze nigdy nie czyscilem wiec mi poradz... |
![]() |
![]() |
|
|