![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.05.2004
![]() |
Witam !
Miałem to samo , Litek był zimny , żadna dioda nie świeciła , jak by brak zasilania , bios go nie widział. Weź jakiś wcześniejszy sprawdzony plik *.bin od LiteOna i w Dosie wystartuj system z dyskietki , odpal mtkflash * W /B (plik).bin . Nie pomyl kanałów , tu gdzie gwiazdka wpisz 3 (Secondary Master) lub 4 (Secondary Slave) , bo na pewno tak masz podłączone. Na wszelki wypadek zostaw na taśmie IDE samego LiteOna. Na pewno Litek wstanie , ja swojego tak postawiłem na nogi , ale nie odpuściłem i próbowałem dalej. Więc w końcu wgrałem plik o takiej nazwie (Sony.700A.VY02.patched-812S@700A). i jest wszystko w porządku. Nie wiem co było przyczyną padu LiteOna , wadliwy plik , na początku wgrywałem inny plik i tylko dioda migała na zielono , albo brak flagi w komendzie /B ( to znaczy że plik jest w bin a nie w hex).W instrukcji pisze , że /B stosuje się do wersji wcześniejszych od mtkflash 1.81.1 , ja bynajmniej wpisałem to /B no i podstawa właściwy plik. |
![]() |
|
|