![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.11.2005
![]() |
Problem z Benq DW1640 ???
Problem polega na tym że nie mogę wypalić żadnej płyty dvd, a jak już wypale to nie do odczytania. Nagrywam oczywiście bardzo wolno 4x. Zazwyczaj pokazuje się text w nero:
Book Type automatically set to: Aktualne ustawienia nagrywarki Benq DVD DD DW1640 Błąd zapisu! Zapis krótkiego Lead-Out Błąd fiksacji sesji! Zapis nie powiódł się Ostatnio próbowałem nagrać kilka filmów divx na dvd no i ku wielkiemu zdziwieniu nagrało się. Ucieszony pobiegłem włączyć stacjonarny odtwarzacz dvd. No i wykrywał katalogi ale z plikami był coś nie tak. Nie mógł ich odczytać. Wróciłem na komputer, włorzyłem płytke do napędu i nic, jakby czysta płyta. Czyli coś jest nie tak z nim... |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Bo nagrywarka nabawi się czkawki ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
ale chyba nie jest możliwe żeby płyty były aż tak ****ane. Udało mi się nagrać 2 płytki +, ale też nie całkiem bo nie wszystkie pliki dały się odczytać.
Czy to jest wogule możliwe. Dotąd używałem tylko nagrywarki cdr i wszystko cacy, a tu taka kicha z dvd. Nagrałem sobie u kumpla kilka plytek dvd, uniego chodzą, na stacjonarnym dvd też, a u mnie pokazuje że czysta płyta... Posprawdzałem wszystkie opcje w kompie według instrukcji. I mam wszystko wporządku. Nagrywarka jest podłączona przez Secondary IDE jako master, jako slave jest stara nagrywarka cdr LG. Tryb ULTRA DMA tryb 2. Niby wszystko cacy ale źle działa i koniec. Ale płytki cdr nagrywa normalnie,,,może coś jest w środku zwalone, Nagryarkę kupiłem na Allegro i szła pocztą polską może jakiejś pani upadłą paczka... |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
Uwierz, że jest możliwe żeby płyty były aż tak ****ane.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
U kumpla nagrywałem ze 2 płyty z tej partji howków na nagrywarce LG to poszły bez problemu...ale sprubuje jeszcze innych płyt,,, droższych
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
do sprawdzenia jakie czytając uważnie http://forum.cdrinfo.pl/forumdisplay.php?f=28 ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
pobawiłem się jeszcze troche i zauważyłem że symulacja jest w porządku, ale jak przechodzi do nagrywania do dupa... :\
...a nagrywa DVD+r (HAWK i Blupop) ale też są w części nie do odczytania (weryfikacja kilka plików takich samych kilka różnych albo niedoodczytania)... ![]() No i dziś rano znowu z cdr sprubowałem i ta sama sytuacja,,,nie mogę nagrać, przestawiam na disc-at-once i nagrywa ale po weryfikacji oczywiście płytka do wyżucenia (płytka BenQ, też tania ale wkońcu to producent nagrywarki ![]() ![]() zaczynam myśleć o oddaniu jej do gwarancji ( 1,5 dnia ma),,, tyle na niej płyt napsułem ile na starej przez rok,,, (LG CED 8080B) ![]() Ostatnio zmieniany przez maxforce : 02.11.2005 o godz. 08:16 |
![]() |
![]() |
|
|