Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 05.09.2004, 13:48   #1
turzol
Bywalec

Data rejestracji: 03.03.2003
turzol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Która nagrywarka x16?

Już od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu nagrywarki DVD - ceny napędów jak i nośników poleciały na łeb na szyje więc mogę sobie pozwolić na ten wydatek.

Na rynku mamy już napędy nagrywające z prędkością x16 (wiem, wiem marketing robi swoje), stymże tylko dla płyt DVD-R/+R.

Zaznacze, że napędu nie będę używał do nagrywania płyt CD-R (od tego mam TEAC-a W552E), ale za to planuje w nim odczyt płyt DVD (raczej mało intensywny).

Dodam, iż napęd powinien być cichy i dobrze by było żeby czytał zabezpieczone płyty.

Do wyboru mam następujące nagrywarki:

---Pioneer DVR-108 Black--- (cena ok 420zł)
[16x/4x/16x/4x/16x DVD+R/DVD+RW/DVD-R/DVD-RW/DVD-ROM /4x DVD+R Dual Layer/32x/24x/40x CD-R/CD-RW/CD-ROM]

---NEC ND3500A--- (cena ok 365zł)
[16x/4x/16x/4x/16x DVD+R/DVD+RW/DVD-R/DVD-RW/DVD-ROM/4x DVD+R Dual Layer/48x/24x/48x CD-R/CD-RW/CD-ROM]

--Sony DRU-710A retail--- (cena ok 540zł)
[16x/8x/8x/4x/16x DVD+R/DVD+RW/DVD-R/DVD-RW/DVD-ROM/2.4x DVR+R Duallayer/48x/24x/48x CD-R/CD-RW/CD-ROM]

NEC jest niby tańszy od Pionka i ma szybszy odczyt płyt CD. B. dobrą opinię mają NEC-i 2500A - nie wiem jak z modelem 3500A? Sony chyba sobie podaruje bo zabija ceną, a po za tym płyty DL pali "tylko" x2.4 :/

Który napęd mam wybrać i dlaczego?
turzol jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: