Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.11.2003, 22:10   #1
donvit
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.01.2003
donvit zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ktoś pomoże ?

Witam. Mam LiteoN`a LDW-411S i odtwarzacz DVD Panasonica SC-HT75. Postanowiłem sprawdzić możliwości swojej świeżo zakupionej nagrywarki i oto co sie stało. Uruchomiłem DVD Decrypter w trybie ISO i wypaliłem film na DVD-R Verbatim. W nagrywarce oczywiście chodzi, ale w odtwarzaczu nie. Pomyślałem, że to może wina tego "-", więc zakupiłem płytkę DVD+R TDK. I wypaiłem jeszcze raz. O dziwo chodzi. Super pomyślełem. Ale ze mnie cwaniak. Więc zakupiłem dalszą porcję płyt DVD+R tym razem firmy "Datex". I ponownie rozpocząłem rytuał palenia. Następny film i ....nie chodzi. Kurna, "co jest?" pomyślałem. Wypalilem jeszcze raz; tym razem na nośniku DVD+R firmy niewiadomo jakiej, bo płytka była w boxie z zakupionym Liteone`em. I.... znowu nie chodzi w odtwarzaczu. Ludzie pomóżcie mi bo zbankrutuje !! Czego to wina ? Odtwarzacza, nośników czy nagrywarki ?
Sound Blaster Live!
Ram 1000 MB PC 433

Ostatnio zmieniany przez donvit : 11.11.2003 o godz. 13:15
donvit jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.11.2003, 23:02   #2
katmai
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.06.2002
katmai zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
1. Nagrane płytki w Litku bardzo często nie chodzą w stacjonarnych
2. Jeśli chodzi Ci TDK + to pal tylko na takich
katmai jest offline  
Stary 10.11.2003, 23:10   #3
donvit
Stały bywalec ;)

O rany. Chyba zaraz się wyzygam. I oczywiście wywaliłem kase na coś z czego nie będę miła pociechy. Już mogłem sobie kupić psa. Wrr. Proszę jeżeli ktoś ma 401S lub 411S niech powie czy ma faktycznie te same problemy i czy znalazl jakieś "sensowne" rozwiązanie? Z tego co zdążyłem się zorientować to raczej odtwarzacze płataja figle i są wybredne.
Sound Blaster Live!
Ram 1000 MB PC 433
donvit jest offline  
Stary 11.11.2003, 00:44   #4
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez donvit
Mam LiteoN`a LDW-411S i odtwarzacz DVD Panasonica SCH-75
Rozumiem, że mowa o SCHT-75
Cytat:
Napisany przez donvit
Czego to wina ? Odtwarzacza, nośników czy nagrywarki ?
Odtwarzacza nie, bez problemu gra 'plusy' i 'minusy' bez różnicy czy R czy RW,
zostają więc nośniki, nie warto ładować się w kaszanke typu Datex, stawiaj na firme,
no i nagrywarka, hmmm... władowałeś się w Litka, no trudno, ale może jak pokombinujesz z dobrymi nośnikami to cos jeszcze z tego będzie (co prawda pisałeś cos o Verbatimie, ale któż był producentem to druga sprawa).
To tyle z mojej strony ......
Stary 11.11.2003, 01:02   #5
donvit
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez RobsYoda
Rozumiem, że mowa o SCHT-75

Odtwarzacza nie, bez problemu gra 'plusy' i 'minusy' bez różnicy czy R czy RW,
zostają więc nośniki, nie warto ładować się w kaszanke typu Datex, stawiaj na firme,
no i nagrywarka, hmmm... władowałeś się w Litka, no trudno, ale może jak pokombinujesz z dobrymi nośnikami to cos jeszcze z tego będzie (co prawda pisałeś cos o Verbatimie, ale któż był producentem to druga sprawa).
To tyle z mojej strony ......

O rany, ktoś nareszcie zna ten model odtwarzacza. Super. Ale powiedz mi dlaczego twierdzisz. że odtwarza DVD RW (+ -) skoro nawet jak dzwonilem do Panasonica to powiedzieli mi, że nie odtwarza ? Dlaczego uważasz, że źle zrobiłem kupując Litka ? To że nie chodzą te płyty to wina chyba tylko tego mojego odtwarzacza prawda ? Wiem że na innych chodzą (tych mało wybrednych). I w końcu co mam z tym fantem teraz zrobić ?? Dotychczas udało się odtworzyc na nim tylko jeden film nagrany właśnie na DVD+R TDK (ale mam tego pecha, że nagrał go mój kumpel na LDW-401S a nie na LDW-411S). Lecz te dwie nagrywarki nie powinny się chyba wzajemnie wykluczać ? Co Ty na to ?
Sound Blaster Live!
Ram 1000 MB PC 433
donvit jest offline  
Stary 11.11.2003, 12:48   #6
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez donvit
Ale powiedz mi dlaczego twierdzisz. że odtwarza DVD RW (+ -) skoro nawet jak dzwonilem do Panasonica to powiedzieli mi, że nie odtwarza ?
PanasonicPolska - a co oni wiedzą? chyba tylko jak zarobić..... Mój Sony wg załączonej polskiej instrukcji powinien odtwarzać tylko oryginalnie tłoczone płyty DVD, hehe, to dlaczego bierze wszystko co tylko mu właduję, dosłownie wszystko?
Zerknij Tutaj
Cytat:
Napisany przez donvit
To że nie chodzą te płyty to wina chyba tylko tego mojego odtwarzacza prawda
Myślę, że nie.
Cytat:
Napisany przez donvit
Dlaczego uważasz, że źle zrobiłem kupując Litka ?
Nie mówiłem, że źle zrobiłeś, ale zwróć uwagę z jakimi nagrywarkami ludzie na forum mają najwięcej problemów .......
Stary 11.11.2003, 13:14   #7
donvit
Stały bywalec ;)

No chłopie raz, że mi zaj***** pomogłeś, to jeszcze teraz zabiłeś mi ćwieka. Faktycznie radz sobie to moje kino domowe z nośnikami RW, na co sam mam dowód. Godzinę temu zrippowałem film na HD (DVDDecr.) i wypaliłem Nero 6.0 DVD Video na Platinium DVD+RW. I chodzi jak burza. Jestem wniebowzięty. Faktycznie, ci goście z Panasonica nic nie wiedzą. Mam propozycję: złóż tam papiery o prace, hehe. Ale i tak przede mną długa droga w poszukiwaniu złotego środka pomiędzy wybrednością mojego odtwarzacza, możliwościami Litka i rodzajem nośnika DVD. Bo nagrywanie na RW, jak dla mnie, po to, żeby nośniki wielokrotnego zapisu stałe lata na półce to trochę paranoja. A teraz z innej beczki: czy zamieścił ktoś gdzieś mozę jakiś tutor. na temat tworzenia plików *.ifo z gotowych *.vob`ów za pomocą IfoTool, bo jak dla mnie początkującego ten program jest trochę zawiły?
Sound Blaster Live!
Ram 1000 MB PC 433
donvit jest offline  
Stary 11.11.2003, 23:28   #8
pparadox
Bywalec

Data rejestracji: 27.10.2003
pparadox w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[QUOTE=donvit]No chłopie raz, że mi zaj***** pomogłeś, to jeszcze teraz zabiłeś mi ćwieka. Faktycznie radz sobie to moje kino domowe z nośnikami RW, na co sam mam dowód. Godzinę temu zrippowałem film na HD (DVDDecr.) i wypaliłem Nero 6.0 DVD Video na Platinium DVD+RW. I chodzi jak burza. Jestem wniebowzięty. Faktycznie, ci goście z Panasonica nic nie wiedzą. ........

Witam!!!
Jezeli chodzi o DVD PANASONICA to jest moj 5 model zaczynalem od a-350......i tak faktycznie jak mowia panowie z PANASONIC niektore model tej firmy nie czytaja dvd-+r czy cd-r/rw.....lecz tak naprawde niektorymi nosnikami mozna oszukac elektronike PANASONICA...bardzo dobrym przykladem moze byc cd-rw firmy tdk na ktorym nagran muzyka smiga ostro na wiekszosci dvd PANASONICA...model o ktorym pisales i posiadasz mamy na wypozyczalni i jest to z mojej oceny model zarowno bardzo dobry jezeli chodzi o orginalne plytki dvd (dobra korekcja bledow) pisze to bo nasze dvd przemielilo okolo 2000 tys plyt w wiekszosci wszystkie smigaly dobrz gdzie okolo 1000 z nich u klientow byly problemy..a teraz druga strona medalu ten odtwarzacz ma naprawde problemu z dvd-r / dvd+r.. rw i ta naprawde roznych firm tdk,dysam,esperanza,memorex,akos,mmore,verbatim,em tec..itp..
I TERAZ TAK...jezeli chodzi o zloty srodek ktorego tak naprawde nie ma
takiego ale moge podac zblizony do zlotego....
Jezeli chodzi o plytki to TDK-R/RW GDZIE NA 10/9 CHODZI PRAWIDLOW napisalem do konca bo nie liczy sie to ze plyta wystartuje lecz bedzie chodzila do konca w 100%..lecz zdaje sobie sprawe z kosztow tdk=11zł i dlatego przychodzi dla tego otwarzacz esperanza lecz tylko dvd-+r nagrana tylko i wylacznie z predkoscia 2.4 koszt tej plytki to 6zl lecz proporcja jezeli chodzi o dzialanie na stacjonarnym dvd jest tez mniejsza czyli na 10 wypalonych 6 chodzi w 100%..i jesz zostala nam jedna plytka dvd+rw Mmore ktora startuje dopiero za 2 lub 3 razem ale chodzi w 100% 10/10...jezeli chodzi o soft to przelecialem wiele ...dvdfab,dvd decrypter,dvd shrink,dvd2dvdr,dvdtoolbox,clonedvd....itd naprawde wiekszosc softu i stwierdzilem ze rozne zestawieni czyli riper + soft do nagrania jest potrzebny do roznych stacjonarnych DVD...i jezeli chodzi o twoje dvd to sprawdzony w 99% jest dvdfab + dvd nero (wersja nero najlepiej od 5.5.10.54) jezeli nie stac cie na eksperymenty nie wypalaj iso plyty czyli ripowanie i nagrywanie dvd decrypterem(gdzie naprzyklad przy odtwarzaczu PANASONIC A-360 to wymarzona konfiguracja)i pamietaj zawsze nagrywaj z predkoscia x2 lub 2,4 nie wieksza.. ogolnie wszystki PANASONICi nie trawi wiekszy predkosci(i jeszze raz podkreslam ni chodzi o sam start plyty lecz o jej bezproblemowe odtwarzanie)..i to byb bylo na tyle....a jeszcze jedno gdy bedziesz sprawdzal plytke na stacjonarnym dvd wystarczy przeszkoczyc 13,14,15,16 scene (oczywisci jezeli tyle bedzi)z regoly na tych scenach sa problemy nie zaleznie od czasy odtwarzanego filmu..........ale tak naprawde zloty srode bedziesz musial poszukac sam o jezeli chodzi o zaleznosc to jest tego naprawde mnustwo i zalezy wszystko od wszystkiego...ja probowalem przyblizyc problem.......

pozdrawiam
Paradox
Stary 12.11.2003, 02:02   #9
donvit
Stały bywalec ;)

Po pierwsze dzięki za tak wyczerpującą wypowiedź . Wiele z tego napewno znajdzie zastosowanie. Na początku po zakupie zacząłem wątpić, żę kupilem dobry zestaw, ale teraz coraz bardziej sie do niego przekonuję. Dobra jakość obrazu i dźwięku przy odpowiednio niższej cenie. Trochę żałuję, że nie czyta SVCD i ma zabezpieczenie regionalne. Na tomiast co do płyt, na których wypalać, to powiem tak. Wypaliłem dopiero trzy DVD+R.
-Pierwsza TDK+R zrippowane w Smart Ripperze i wypalone Nero 6.0-chodzi bezbłędnie oraz
-dwie DVD+R firmy Datex zrippowane i nagrane w DVD Decrypterze (Iso mode)-bez powodzenia
oraz 2 płytki DVD+RW Platinium zrippowane w DVD Decrypterze (File Mode) i nagrane Nero 6.0 i o dziwo chodzą jak burza.
Nie wiem więc co mam zrobić ale skłaniam się raczej w kierunku TDK+R. Nie martwią mnie koszty, bo nie będę nagrywał taśmowo a raczej tylko dla własnych potrzeb. Filmy, których potzrebuję to raczej klasyki i rzadkość, więc chyba nie zbankrutuje
Co do softu to na razie nie zawiódł mnie DVD Decrypter (ale File Mode) w połączeniu z Nero 6.x.x.x (23), więc póki co ekspertmentuję na tym.
Jeszcze raz dzięki za wypowiedź. Będę informował na bierząco o tym co się dzieje.
Pa
Sound Blaster Live!
Ram 1000 MB PC 433
donvit jest offline  
Stary 13.11.2003, 01:06   #10
donvit
Stały bywalec ;)

Kolejna nagrana płytka. Znów Platinium DVD+RW (DvdDecrypter + Nero 6.0). Śmiga jak trzeba. Jak narazie wszystko OK. Ciekawe czy ma coś z tym wspólnego najnowszy firmware do LiteOn LDW-411S, który przedwczoraj zapodałem nagrywarce ? Hmm..
Sound Blaster Live!
Ram 1000 MB PC 433
donvit jest offline  
Stary 14.11.2003, 18:36   #11
donvit
Stały bywalec ;)

Kolejna kopia. Tym razem na jakimś ścierwie za 6,40 zł - MiNt DVD-R. Znów chodzi jak burza. Nie wiem co jest grane, ale powoli się przekonuje, że ten
Panasonic łyka większośc jak, nie wszystkie nośniki. Co sądzicie o tych MiNt`ach ? Słyszał ktoś coś o nich ?
Sound Blaster Live!
Ram 1000 MB PC 433

Ostatnio zmieniany przez donvit : 14.11.2003 o godz. 18:38
donvit jest offline  
Stary 14.11.2003, 23:18   #12
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez donvit
Znów chodzi jak burza. Nie wiem co jest grane, ale powoli się przekonuje, że ten
Panasonic łyka większośc jak, nie wszystkie nośniki
hehe, a nie mówiłem
Cytat:
Napisany przez donvit
Tym razem na jakimś ścierwie za 6,40 zł - MiNt DVD-R .... Co sądzicie o tych MiNt`ach ? Słyszał ktoś coś o nich ?
MINTaj - bo tak je nazywam, to moim zdaniem pierwsze miejsce w kategorii bubel roku, nie wgłębiajac się w szczegóły, znajomy prowadzący swój sklep powiedział, że juz nigdy nie zagoszczą na jego półce.
Stary 14.11.2003, 23:31   #13
donvit
Stały bywalec ;)

Thumbs up

Tak właśnie, mialeś rację co do mojego sprzętu i szczerze mówiąc, gdyby nie Wasze forum, to nie wiem, czy do dzisiaj spróbował bym coś nagrać na RW. Życie jest piękne i wcale nie żałuję, że kupiłem tego Litka. Odpukać w niemalowane, nie zaobserwowałem jeszcze nic niepokojącego. No, ale za późno jeszcze na wiwaty. Jutro pójdzie na ruszt jakiś większy, może 3 godzinny tytuł, a mój odtwarzacz stacjonarny zmierzy się z kolejnym "nieznośnikiem" marki BuBeL.
Pozdrawiam
Sound Blaster Live!
Ram 1000 MB PC 433

Ostatnio zmieniany przez donvit : 14.11.2003 o godz. 23:33
donvit jest offline  
Stary 15.11.2003, 21:15   #14
szakol
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.11.2003
szakol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez donvit
Życie jest piękne i wcale nie żałuję, że kupiłem tego Litka.
Witam. Ja bym proponował jeszcze spróbować wymienić firmware w nagrywarce na FS0F

Podobno poprawiono odtwarzanie nośników na stacjonarnych odtwarzaczach oraz konsolach XBOX.

Pozdrawiam
szakol
szakol jest offline  
Stary 16.11.2003, 03:11   #15
donvit
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez szakol
Witam. Ja bym proponował jeszcze spróbować wymienić firmware w nagrywarce na FS0F

Podobno poprawiono odtwarzanie nośników na stacjonarnych odtwarzaczach oraz konsolach XBOX.

Pozdrawiam
szakol
No proszę... A czy ten firmware jest nowszy od FS07 ?? Tak się składa, że niedawno wgrywałem firmware ver. FS07. Hmm... Czy ktoś już wgrywał ten najnowszy firmware ? Czy w razie czego jest możliwość przeflashowania z powrotem z FS0F na FS07 ?? Proszę o pomoc...
Sound Blaster Live!
Ram 1000 MB PC 433
donvit jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: