Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.02.2004, 01:04   #16
extorris
Bywalec

Data rejestracji: 23.12.2003
extorris w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Już nikt nie robi nagrywarek na szklanych soczewkach. Dawno, dawno temu bawił się w to jeszcze Plextor, ale to już najstarsi serwisanci pamiętają. A propos serwisu, to chyba nie jest najgorszy punkt do rozpatrzenia. Wszystko jest dobrze jak długo poprawnie działa. Czy te drukowane gwarancje z Allegro mają jakiekolwiek pokrycie? Jakim cudem jeszcze przed wejściem produktu na nasz rynek co niektórzy oferują "pod stołem" i to z gwarancją za fantastycznie niewygórowaną cenę? Czy serwis na pewno je przyjmie? Czy nie okaże się, że pochodzą z "dymu" lub przejechały pod siedzeniem przez granicę. Może da się parę sprzedać przez pracowników firm dystrybucyjnych, ale to też ma krótkie nogi. Gwarancja Plextora i TDK jest długa, wiarygodna i uczciwa. Realizowana w Polsce na miejscu, odbiera od nas i oddaje z powrotem kurier, w razie jakichkolwiek wątpliwości sprzęt jest wymieniany na nowy. Za takie ubezpieczenie chyba warto zapłacić kilka zetów?
Pozostałe problemy to zazwyczaj ping pong z firmwarem oraz beznadziejnymi płytami sprzedawanymi naiwnym. Zaoszczędzę kilka złotych a itak zaraz je stracę, bo wyrzucę walniętą płytę do kubła.
extorris jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.02.2004, 08:07   #17
dj_anion
Bywalec

Data rejestracji: 03.12.2002
dj_anion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Święte słowa.
Najstarszą prawdą jest, że co tanie to drogie. Można się ucieszyć przy zakupie, być zadowolonym przez X czasu, ale w końcu ta mrzonka wreszcie może nam wyjść bokiem, gdy nagle nasz ukochany sprzęt ulegnie awarii. Wtedy ten, jakże ważny niedoceniany przez wielu aspekt jak serwis, staje się elementem kluczowym dla faktu poniesienia przez nas jak najmniejszych (a najlepiej zerowych) dodatkowych kosztów.

Ta sama kwestia ma sie co do nośników. Co z tego że czystą płytę "dziwnej" marki kupię za 1-2 zł taniej, gdy nawet jeśli nie od razu, to po 3-4 miesiącach co trzeci taki nośnik muszę wyrzucić, gdyż nie chce on się już normalnie czytać? Lepiej więc od razu kupić nośnik markowy i zaoszczędzić w ten sposób czas, nerwy, a nawet - wbrew pozorom - pieniądze...
Stary 02.02.2004, 13:11   #18
scalak77
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 16.01.2004
scalak77 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez t_e_l
Ja w życiu nie kupie nagrywarki Liteon! Miałem model 411s ale teraz żałuje, że go kupiłem. Żadnej płytki mi nie nagrał poprawnie (nawet zmiany biosu nie pomogły).
A co do LG to mam teraz GSA 4040B i nie mam z nią najmniejszego problemu, nawet tanie płytki np. esperanza nagrywa poprawnie, choć staram się ich nie używać.
Dzięki za pomoc
Stary 02.02.2004, 18:43   #19
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Data rejestracji: 25.11.2002
Martin_TP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
j.w. z dala od LiteON bo z tymi nagrywarkami jak w rosyjskiej ruletce.. i naogol masz pecha
Martin_TP jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: