![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.12.2004
![]() |
Powrót do starego BIOSA ?? czy się da ?
Mam nagrywarkę LiteON SOHW 812SX......naszła mnie myśl by uaktualnić BIOS-a....prędko znalazłem na "CDRinfo.pl" szukany element.....o nazwie "US0Q" przy instalacji powiadomiono mnie iż BIOS ten przeznaczony jest do innej(podobnej) nagrywarki.....choć była możliwość zainstalowania. Ja pewnien iż instaluje dobre oprogramowanie(plik ten na stronie CDRinfo znajdował się przy nazwie zgodnej z nazwą mojej nagrywarki) dokończyłem instalacje...po paru tygodniach próbuję nagrać film DVD programem NERO vision Express (oryginał) i przy nagrywaniu pojawia się błąd :/ !! pytanie jest proste ! czy można wrócić do poprzednich ustawień BIOSU(czyt. czy mo.żna wgrać stary firmowy) ?? proszę pomóżcie ! i gdzie można go znaleźć ? licze na waszą pomoc !
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 11.03.2005 o godz. 16:40 |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.12.2004
![]() |
dokałdnie !
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
Cytat:
![]() I wpiąć jako IDE Zresztą - warto spróbować normalnym biosem Powinno chyba pójść ![]() ![]() BTW A do jakiego chcesz wrócić?
![]() |
#5 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
Tak więc sprawdziłem
Że przez kabel USB można normalnie flashować ![]() Więc zakładając, że miałeś bios wcześniejszy niż US0Q Ściągasz TO ![]() Flashujesz po rozpakowaniu plikiem 812S.US0J.stock.exe Następnie ściągasz bios US0N STĄD ![]() I po rozpakowaniu flashujesz plikiem US0N.EXE Po tych czynnościach masz oryginalny liteonowski US0N ![]() ![]() UPDATE W załączniku masz 812S.US0J.stock.exe od codeguys ![]()
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 12.03.2005 o godz. 21:50 |
![]() |
![]() |
|
|