![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Calibra is the best!!!
Data rejestracji: 06.07.2004
![]() |
Laptop, 115D i bufor.
Witam. Kupiłem dzisiaj pioneera 115d i obudowe zewnetrzna 5,25cala. Złożone do kupy i tak: po nagraniu około 20% płyty bufor non stop sie opróznia i nagrywa bardzo powoli.
Laptop acer aspire 5610 (5612WLMI) Pioneer 115d Obudowa easy touch (swoje zasilanie) 2GB ramu. Płyty różne verbatim, platinum i philips. Kurcze nagrywałem płytke dual layer i nagrywało 45 minut (7GB) a predkośc nagrywania skakała miedzy x1,5 a x3. Co jest grane? A druga sprawa, nie działa mi kprobe. Może to wina że nagrywarka jest podpięta przez usb? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kProbe jest napisany dla nagrywarek LiteOn'a i OEM***243;w tego producenta. Nic dziwnego, ***380;e nie dzia***322;a z DVR-115D.
![]() |
#3 |
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
Do nagrywarek pioneera pracuj***261;cych w zewn***281;trznych obudowach by***322;y specjalne FW z rozsze***380;eniem EXT....tak przynajmniej by***322;o w przypadku 111....
![]() |
#4 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
Cytat:
to sa transfery TEORETYCZNE nie ma takiego USB 2.0 ktore transferuje z predkoscia 480. Max to w szczytach okolo 360-380 na superhiperultra kablu i zloconym wejsciu/wyjsciu. Wiec nie do konca rozumiem twoj problem. Edit: -na USB nic nie dziala, zaden program testujacy tylko jakies badziewie z Nero i pochodne.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zarzu***263; testem transferu z NCDS.
![]() Dorzu***263; te***380; test transferu z/do kontrolera z tego samego programu. ![]() Jakie pr***281;dko***347;ci palenia na DVD single layer?
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 14.05.2005
![]() |
Mo***380;e obudowa jest na USB 1.1? Sprawd***378; jaki jest transfer p***322;yt. Wina mo***380;e te***380; by***263; w p***322;ytach. Platinium to ***347;rednie p***322;yty, philips zale***380;y jak sie trafi. A ile verb***243;w wypali***322;e***347;? Joujoujou by***322;e***347; szybszy
![]()
![]() |
#7 | |
bywalec
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Cytat:
Co do testowania płyt na pioneer dvr-115d spróbuj tutaj http://forum.cdrinfo.pl/f61/nowy-ner...-8-2-0-a-73557 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
a jakie transfery ma z 115 na HDD |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witamy w cudownej krainie USB
![]() A w szczególności obudów zewnętrznych z nagrywarkami ![]() Niestety tu jest tak, że albo coś działa z daną obudową zewnętrzną albo nie i już Sorry! ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Głupi Yasio
Nie moge sie powstrzymac, ale to wlasnie doskonaly przyklad,
wypierania lepszych rozwiazan, przez gorsze USB - kazde 1.1 czy 2.0 oferuje transfer niesynchroniczny FireWire - synchroniczny! USB - teoria mowi, ze mozna podlaczyc 128 urzadzen, OK - pokazcie mi szalenca z hubami USB na 128 urzadzen ![]() FireWire - moge robic "gronka" ze 128 urzadzen, jedno za drugim - zadne huby nie sa konieczne. Transfery USB - kupa smiechu ![]() FireWire - synchroniczny 400 i 800 mb/sek! itepe itede itepe
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Głupi Yasio
You - praktycznie, praktycznie You
![]() Nie chce sie medrkowac, ale transfery ktore podales dla FW sa podejrzanie niskie, moze masz gniazdo 100 albo 200 mb/sek? albo lipny kabel? albo za dlugi? nie wiem. Na dysku LaCie mam - Hi-Speed USB 2.0: 480Mbits/s (60MB/s), - FireWire: 400Mbits/s (50MB/s), deklarowane, a faktyczne odpowiednio 39 i 33 MB/s podczas odczytu i zapisu plików na FW i 28 i 25 MB/s na USB. Co stanowi i tak 50% przyrost predkosci a deklarowanych predkosci na USB .... ![]() Wiem ze FW jest rozwijane i transfery 3 GB/s sa juz realne dla protokolu FW (b). No i FW jest Macowe ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|
|