Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.10.2003, 15:04   #1
kenzo1
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.11.2000
kenzo1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LDW401S@411 a poszarpany wykres w CDSPEED

Witam
Czy poszarpany wykres w NERO DVD/CD Speed podczas odczytu płyty wypalonej w przerobionym Liteon'ie to powód do zmartwień czy normalka czy też wina płyt/czytnika itd.? Płyty to Esperanza DVD-R x4 (GSC001), Esperanza DVD+R x4 oraz GIGAMASTER x4 a czytnik to TOSHIBA SD-M1712 z biosem w wersji J004 (zmodyfikowany do szybszego odczytu płyt DVD/R). Nadmieniam że wykres odczytu w nagrywarce jest liniowy (prędkość obrotowa płyty jest stała i wynosi ok.3.000 rpm)
kenzo1 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.10.2003, 22:34   #2
wolus
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.10.2003
wolus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam

Mam ten sam problem moja nagrywara po przerobieniu 401->411 pali płyty bardzo niejednolicie jest bardzo dużo błędów odczytu. Poza tym nawet przy odtwarzaniu tłoczonych filmow DVD są szarpania i ktotkie pauzy. Jeszcze nie zrąbałem całkowicie żadnego nośnika ale na kilku czesc danych była uszkodzona. Nie wiem co mam robic czy ja reklamowac czy to jest normalka. Dziwne jest jeszcze to ze jak badam płytkę przy uzyciu programu k-probe za każdym razem jak badam tą sama płytke inne wyniki wychodzą. ?
wolus jest offline  
Stary 30.10.2003, 04:15   #3
kenzo1
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.11.2000
kenzo1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
wolus napisa***322;(a)
Witam

Mam ten sam problem moja nagrywara po przerobieniu 401->411 pali płyty bardzo niejednolicie jest bardzo dużo błędów odczytu. Poza tym nawet przy odtwarzaniu tłoczonych filmow DVD są szarpania i ktotkie pauzy. Jeszcze nie zrąbałem całkowicie żadnego nośnika ale na kilku czesc danych była uszkodzona. Nie wiem co mam robic czy ja reklamowac czy to jest normalka. Dziwne jest jeszcze to ze jak badam płytkę przy uzyciu programu k-probe za każdym razem jak badam tą sama płytke inne wyniki wychodzą. ?
Precyzując moje pytanie chciałbym dodać że nie występują u mnie błędy odczytu. Natomisat jeżeli chodzi o Twój problem to myślę że jest związany z nośnikami. Liteon jest dosyć wybredny-baza strategii zapisu dla DVD-R jest dosyć skromna, w przypadku płyt (m.in. Greentech x4, Akoss x2) zdarzyło mi się że chciał je palić z prędkością x1- zaryzykowałem na Greentechu i skończyło się błędami na ostatnim VOBie. Na pewno x4 palą się płyty które wymieniłem w pierwszym poście, tylko że odczyt jest nierównomierny.
Co do szarpania: sprawdź czy DVDRW jest ustawione na MASTER oraz czy jest aktywny tryb ULTRA ATA2 (ATA33) na kontrolerze.
kenzo1 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: