Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.07.2004, 16:51   #31
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartek_em
Wiesz co Jabba, nie wszyscy są tacy mądrzy i obeznani w temacie nagrywania płyt DVD. Zamiast pisania tego, że ma brak wiedzy straszliwy mogłeś równie dobrze udzielić odpowiedzi na pytanie
Nie - nie mogl i chwala mu za to. Rusza akcja tepimy lenistwo.
pawelblu jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.07.2004, 19:09   #32
Tesaro
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.07.2004
Tesaro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie obraziłam sie Jestem początqjąca i mam nadzieje ze kilka miesięcy czytania forum i będzie lepiej. Jak uraziłam swoim brakiem wiedzy to przepraszam, grunt to nie przestawać sie uczyć Dziekuje.
Tesaro jest offline  
Stary 19.07.2004, 20:13   #33
skorpion2k2
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.06.2003
skorpion2k2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Nie - nie mogl i chwala mu za to. Rusza akcja tepimy lenistwo.
Co jest grane!!!
Przecież forum jest dla tych którzy dopiero rozpoczynają. Jedni pytają inni odpowiadają.
Ten kto nie chce odpowiadać - nie powinien pisać.
Tutaj jest naprawdę masa informacji. Nawet zorientowanym w temacie trudno się połapać, a i Ci najlepsi ciągle czegoś szukają.
Bardzo proszę w imieniu wszystkich pytających - nie zawstydzajcie ich, przecież można wskazać na odpowiedni post wyjaśniający, bez zbędnych komentarzy.
Ci najlepsi powinni sobie przypomnieć swoje początki.
Mam propozycję dla wszystkowiedzących - uważacie, że ktoś ma zbyt mało wiedzy aby zapytać to zostawcie go samemu sobie.

Tesaro poczytaj lub nawet wydrukuj kilka tematów - na pewno Ci pomogą lub naprowadzą na właściwy trop:
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/duet-dvd/ - łatwe
http://cdrinfo.pl/artykuly/jakosc-tmpg/ - dla zaawansowanych
http://divx.pl/forum/viewtopic.php?t=3320#19503 - opis kilku programów i metod do kompresji (kilka strasznie prostych)
http://www.elby.ch/products/clone_dvd/ - super program dla początkujących i dla zaawansowanych
Pozdrawiam i pytaj dalej Tesaro jak będziesz miała uwagi.

Ostatnio zmieniany przez skorpion2k2 : 20.07.2004 o godz. 08:44
skorpion2k2 jest offline  
Stary 19.07.2004, 20:21   #34
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Tesaro
Nie obraziłam sie Jestem początqjąca i mam nadzieje ze kilka miesięcy czytania forum i będzie lepiej. Jak uraziłam swoim brakiem wiedzy to przepraszam, grunt to nie przestawać sie uczyć Dziekuje.
Ludziska !

Naprawdę, po to jest to forum,żeby poczatkujący mogli z niego wyciagnąć informacje dotyczące kompresji i nagrywania płyt. Trzeba tylko poszperać po forum. Niektórzy użytkownicy jak Robs Yoda czy Cobra Verde w swoich podpisach podają nawet linki do stron, na których sami napisali lub przetłumaczyli instrukcje dla początkujących. Nalezy z tego korzystać. Bo kiedy udzieliłeś kolejnej odpowiedzi a po 1 dniu masz następny list o tym samym to można się nieco zdenerwować.

Proponuję poczytać odpowiedni wątek (przyklejony) na forum www.divx.pl. Jest tam opis Yody do kilku programów kompresujących.

http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=3320

Kiedy wstanie własna strona Yody, również znajdziesz tam instrukcje. Podobnie na www.mrbass.org i na www.cobraverde.net.

Może Yoda jako moderator umieściłby kolejny przyklejony wątek u góry z tytułem "dla poczatkujących, zielonych i greenhornów w temacie kompresji" i tam podałby linki do paru stron z instrukcjami. Uniknęlibyśmy przez to ciągłych pytań.

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline  
Stary 19.07.2004, 20:42   #35
Tesaro
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.07.2004
Tesaro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nie chcialam wbic kija w mrowisko i zrobic z forum o nagrywaniu płyt forum psychologicznego. Bardzo dziekuje za wszystkie linki i zabieram sie do czytania
Tesaro jest offline  
Stary 15.08.2004, 16:41   #36
Kicor
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.08.2003
Kicor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja mam jeszcze jedno pytanie: jakie sa rożnice między DVD-RAM a DVD+RW lub DVD-RW
Kicor jest offline  
Stary 15.08.2004, 17:07   #37
latet
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.08.2003
latet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kicor
ja mam jeszcze jedno pytanie: jakie sa rożnice między DVD-RAM a DVD+RW lub DVD-RW
Mówiąc najprościej - DVD-RAM to całkiem co innego :-)
To elitarny nośnik danych, płytki są za***iście drogie

Pozdrawiam,

latet
latet jest offline  
Stary 15.08.2004, 18:38   #38
Kicor
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.08.2003
Kicor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ale na co bardziej opłaca się nagrywac np backupy danych?? bo plyte DVD-RAM i tak mam juz kupioną
Kicor jest offline  
Stary 15.08.2004, 18:49   #39
latet
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.08.2003
latet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kicor
ale na co bardziej opłaca się nagrywac np backupy danych?? bo plyte DVD-RAM i tak mam juz kupioną
Zalezy jaką strategię backupowanie przyjmiesz.

Powszechnie uważa się, że DVD-RAM są najbardziej trwałe i niezawodne ze wszystkich nośników optycznych. Z drugiej strony - są tak mało rozpowszechnione, że niewiele wiadomo, czy praktyka potwierdza teorię. Do tego są drogie i (jak narazie) bardzo powolne w zapisie.

Osobiście - podoba mi się DVD-RAM, ale do backupu danych i tak używam głównie... twardzieli

Pozdrawiam,

latet
latet jest offline  
Stary 15.08.2004, 20:24   #40
dudiwoy
Bywalec

Data rejestracji: 03.10.2003
dudiwoy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja tam wole osobiście DVD+R bo jak nie zamienie bitsettingu na DVD-ROM to moja Toshiba czyta płytki z predkością od 2x do 4x. Jak zmienie to czyta od 6x do 16x różnica spora, zwłaszcza jak później trzeba dane jeszcze raz zrzucać na dyskacza.
dudiwoy jest offline  
Stary 19.10.2004, 12:06   #41
FocusC
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.10.2004
FocusC w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jesli masz plytke DVD-RAM... z tylu powinna miec takie paseczki... dane na takich plytkach sa zapisywane sektorami a jakosc danych na nich jest idealna choc malo napedow DVD je odczytuje... ale przynajmniej kazda DVD-RAM jest Rewritable. Mozna powiedziec ze jest to 4,7 Gigowy przenosny dysk twardy.
FocusC jest offline  
Stary 19.10.2004, 12:44   #42
Bontek
CHOJNICE ROX!

Data rejestracji: 17.10.2004
Bontek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Bartek_em bo to prawda, Litek 1633S (bynajmniej mój i kumpla) ma spore problemy w wypalaniu "-".Bardzo często je kopie lecz po zmienieniu biosa na BS0H powinno byc wszystko ok.Pozdrawiam.
Bontek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: