![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.02.2005
![]() |
Problem z Philips DVDRW824DP
Witam,
przekopalem sie przez duza czesc postow, probowalem zawartych w nich pomyslow, ale niestety nie udalo mi sie rozgryzc mojej nagrywarki, dlatego w koncu zdecydowalem sie zapytac. Dostalem w prezencie nagrywarke Philipsa DVD+RW824, niestety bez instrukcji, programow itp., ponoc sie zagubily i sa w drodze, ale statkiem ![]() Bardzo prosze o pomoc i z gory za nia dziekuje. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
obacz w instrukcji obslugi odtwarzacza DVD jakie plytki odtwarza i na takich nagrywaj
|
![]() |
![]() |
#3 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aiwa XD-DV370 to nie jest tęgi sprzęt popatrz na http://www.videohelp.com/dvdplayers....arch&#comments
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
No wlasnie nie mam instrukcji, bede mial moze za tydzien. Znow zaeksperymentowalem i sprobowalem wypalic dwie plyty: Philips DVD+R oraz Esperanza DVD-RW. Bylo jeszcze gorzej, bo wogole sie nie daly wypalic. NERO nie chcialo ich ruszyc. Teraz to mam dopiero problem.
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Bo jeżeli to ten model
To na TEJ stronce masz info ![]() Philips DVDR824P (aka DVDRW824K/00) Poczytaj sobie tam o płytkach jakie toleruje ten sprzęt I jest tam nawet chyba flasher do upgrade'u ![]() A DVD+R nie chce ci ruszyć - bo to jest nagrywarka jednoformatowa DVD-R ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Mam pudelko i instrukcje! Wiec to jest model DVDRW824K/40 i wg tego co na pudelku, powinien obslugiwac plusy i minusy. Mial firmware 3.0 zupgradowalem go do 3.3 plikiem dla 824K/20, niestety k/40 jest platny i nie moge go sciagnac. Teraz zapisuje juz DVD-R i DVD-RW. W dalszym ciagu nie chce DVD+R i +RW. Nero daje komunikat [B]Blad kalibracji mocy![/B] Moze ktos wie co to? A moze poprostu mam za slabe NERO, moze dopiero pelna wersja z pluginami obsluguje plusy i minusy?
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Kolejne wiesci z pola walki. Zrzucilem Shrinkiem ISO plyty i NERO wypalil TDK DVD+RW, ktore moja Aiwa czyta bez problemu. Niestety juz Philipsa DVD+R, NERO wyplul z niechecia. Coz, pozostaje mi jeszcze test TDK DVD+R, moze NERO nie lubi Philipsa
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.02.2005
![]() |
Poszukalem troche po necie i duzo osob ma z ta nagrywarka takie same problemy jak Ty, ale nie znalazlem nic na temat ich rozwiazania
![]() http://club.cdfreaks.com/lite/t-103608.html Jak troche poszperasz po necie, to znajdziesz wiecej podobnych postow ![]()
Mozna mnie tez spotkac na innych forach ![]() Ostatnio zmieniany przez Jey : 12.02.2005 o godz. 19:47 |
![]() |
![]() |
#11 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Hmm wygląda na to ,że to odpowiednik pewnego Benq .
Oto co piszą na forum cd.freaks. " Use Benq firmware. B3IC has worked the best for my DVDRW824P. I've also bought the P2.2 firmware and flashed to 3.3, but couldn't go back. Here's how to flash to 822A B3IC: 1.) Download this: http://dvdpro.club.st/firmware/BenQ/WinDWFlash.rar 2.) then this: http://dvdpro.club.st/firmware/BenQ/B3HC.CVT.rar 3.) flash the firmware 4.) reboot 5.) download this next: http://support.benq.com/files/Stora...DW822A/B3IC.zip 6.) flash the firmware 7.) reboot 8.) enjoy ;-)" i link do posta: http://forum.cdfreaks.com/showthread.php?t=108610 Hmm i z posta wynika,że po upgradzie powinien Ci się wciąż palić LED odpowiadający za odczyt no ale to jest jedyna cena za Dual Layer, który Philips po upgradzie powinien obsłużyć. A jak obsłuży DL może i inne standardy, które sprawiają Ci tyle kłopotu. Powodzenia! Ostatnio zmieniany przez Dorian : 12.02.2005 o godz. 20:40 |
![]() |
![]() |
#12 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() @legion! Ale to jeszce pikuś ![]() Zamienić Philipsa na BenQ - to dopiero profesjonalizm ![]() Jeszcze jakiś czas temu taka zmiana porównana by była do BMW@POLONEZ Dziś wszyscy zmieniają na BenQ ![]() ^_^ |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
haha no sam się zdziwiłem czego to ludzie nie wymyślą ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Tylko patrzę jak to notowania BenQ idą w górę ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() Swoją drogą ja bym tego philipsa sprzedał póki jeszcze czas i kupił coś bardziej popularnego no i mniej problemowego . Z tym,że jeśli właściciel Philipsa będzie chciał się bawić tym firmware od Benq może z tego coś jeszcze być , bo na razie jak widzę philips nie za bardzo sam ze sobą sobie radzi ![]() Ostatnio zmieniany przez Dorian : 13.02.2005 o godz. 02:52 |
|
![]() |
![]() |
|
|