Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.02.2005, 19:38   #1
Swordman
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.02.2005
Swordman w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z Philips DVDRW824DP

Witam,
przekopalem sie przez duza czesc postow, probowalem zawartych w nich pomyslow, ale niestety nie udalo mi sie rozgryzc mojej nagrywarki, dlatego w koncu zdecydowalem sie zapytac.
Dostalem w prezencie nagrywarke Philipsa DVD+RW824, niestety bez instrukcji, programow itp., ponoc sie zagubily i sa w drodze, ale statkiem Nagrywarka zainstalowala sie jako DVDRW824DP, nigdzie nie moge znalezc takiego modelu, nie wiem nawet co ona moze nagrywac. Eksperymentujac zrobilem, korzystajac z rad na forum, kopie plyty DVD Decyrpterem, zdjalem region a nastepnie wypalilem plyte Media Markt DVD-R programem Nero 6.0.0.0. Komputer czyta ja bez problemu, natomiast odtwarzacz Aiwa 370 pokazuja dwa komunikaty: Check disc i Check region number. Przeczytalem, ze lepiej uzywac markowych plyt i nagrywac wolno. Wypalilem TDK DVD-R z predkoscia x2 i mialem ten sam efekt. Co robie zle? Czy moze uzyc DVD+R? Czy moze gdzies mam cos pokrecone z regionem?
Bardzo prosze o pomoc i z gory za nia dziekuje.
Swordman jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.02.2005, 19:46   #2
qfir

Data rejestracji: 03.01.2005
qfir zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
obacz w instrukcji obslugi odtwarzacza DVD jakie plytki odtwarza i na takich nagrywaj
qfir jest offline  
Stary 11.02.2005, 19:52   #3
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Aiwa XD-DV370 to nie jest tęgi sprzęt popatrz na http://www.videohelp.com/dvdplayers....arch&#comments
ed hunter jest offline  
Stary 11.02.2005, 21:38   #4
Swordman
Nowy na forum

No wlasnie nie mam instrukcji, bede mial moze za tydzien. Znow zaeksperymentowalem i sprobowalem wypalic dwie plyty: Philips DVD+R oraz Esperanza DVD-RW. Bylo jeszcze gorzej, bo wogole sie nie daly wypalic. NERO nie chcialo ich ruszyc. Teraz to mam dopiero problem.
Swordman jest offline  
Stary 12.02.2005, 01:53   #5
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Swordman
Witam,
przekopalem sie przez duza czesc postow, probowalem zawartych w nich pomyslow, ale niestety nie udalo mi sie rozgryzc mojej nagrywarki, dlatego w koncu zdecydowalem sie zapytac.
Dostalem w prezencie nagrywarke Philipsa DVD+RW824, niestety bez instrukcji, programow itp., ponoc sie zagubily i sa w drodze, ale statkiem Nagrywarka zainstalowala sie jako DVDRW824DP, nigdzie nie moge znalezc takiego modelu, nie wiem nawet co ona moze nagrywac. Eksperymentujac zrobilem, korzystajac z rad na forum, kopie plyty DVD Decyrpterem, zdjalem region a nastepnie wypalilem plyte Media Markt DVD-R programem Nero 6.0.0.0. Komputer czyta ja bez problemu, natomiast odtwarzacz Aiwa 370 pokazuja dwa komunikaty: Check disc i Check region number. Przeczytalem, ze lepiej uzywac markowych plyt i nagrywac wolno. Wypalilem TDK DVD-R z predkoscia x2 i mialem ten sam efekt. Co robie zle? Czy moze uzyc DVD+R? Czy moze gdzies mam cos pokrecone z regionem?
Bardzo prosze o pomoc i z gory za nia dziekuje.
A jakie masz oznaczenie biosu w tej spawarce?
VIZZARD jest offline  
Stary 12.02.2005, 02:07   #6
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Bo jeżeli to ten model

To na TEJ stronce masz info

Philips DVDR824P (aka DVDRW824K/00)

Poczytaj sobie tam o płytkach jakie toleruje ten sprzęt

I jest tam nawet chyba flasher do upgrade'u

A DVD+R nie chce ci ruszyć - bo to jest nagrywarka jednoformatowa DVD-R

Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Problem z Philips DVDRW824DP-philips824.jpg  
VIZZARD jest offline  
Stary 12.02.2005, 15:41   #7
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Bo jeżeli to ten model

To na TEJ stronce masz info

Philips DVDR824P (aka DVDRW824K/00)

Poczytaj sobie tam o płytkach jakie toleruje ten sprzęt

I jest tam nawet chyba flasher do upgrade'u

A DVD+R nie chce ci ruszyć - bo to jest nagrywarka jednoformatowa DVD-R

@vizzard jaki profesionalizm
legion jest offline  
Stary 12.02.2005, 16:33   #8
Swordman
Nowy na forum

Mam pudelko i instrukcje! Wiec to jest model DVDRW824K/40 i wg tego co na pudelku, powinien obslugiwac plusy i minusy. Mial firmware 3.0 zupgradowalem go do 3.3 plikiem dla 824K/20, niestety k/40 jest platny i nie moge go sciagnac. Teraz zapisuje juz DVD-R i DVD-RW. W dalszym ciagu nie chce DVD+R i +RW. Nero daje komunikat [B]Blad kalibracji mocy![/B] Moze ktos wie co to? A moze poprostu mam za slabe NERO, moze dopiero pelna wersja z pluginami obsluguje plusy i minusy?
Swordman jest offline  
Stary 12.02.2005, 19:18   #9
Swordman
Nowy na forum

Kolejne wiesci z pola walki. Zrzucilem Shrinkiem ISO plyty i NERO wypalil TDK DVD+RW, ktore moja Aiwa czyta bez problemu. Niestety juz Philipsa DVD+R, NERO wyplul z niechecia. Coz, pozostaje mi jeszcze test TDK DVD+R, moze NERO nie lubi Philipsa Probowalem wypalic ISO na tym DVD+R Philispa, DVD Decrypterem, owszem cos tam robil, ale na koniec okazalo sie, ze plyta jest pelna, tyle ze nic na niej nie widac.
Swordman jest offline  
Stary 12.02.2005, 19:44   #10
Jey
Bywalec

Data rejestracji: 08.02.2005
Jey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Poszukalem troche po necie i duzo osob ma z ta nagrywarka takie same problemy jak Ty, ale nie znalazlem nic na temat ich rozwiazania
http://club.cdfreaks.com/lite/t-103608.html
Jak troche poszperasz po necie, to znajdziesz wiecej podobnych postow

Ostatnio zmieniany przez Jey : 12.02.2005 o godz. 19:47
Jey jest offline  
Stary 12.02.2005, 20:27   #11
Dorian
Wymiatacz

Data rejestracji: 10.05.2004
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmm wygląda na to ,że to odpowiednik pewnego Benq .

Oto co piszą na forum cd.freaks.

" Use Benq firmware. B3IC has worked the best for my DVDRW824P. I've also bought the P2.2 firmware and flashed to 3.3, but couldn't go back.

Here's how to flash to 822A B3IC:

1.) Download this: http://dvdpro.club.st/firmware/BenQ/WinDWFlash.rar
2.) then this: http://dvdpro.club.st/firmware/BenQ/B3HC.CVT.rar
3.) flash the firmware
4.) reboot
5.) download this next: http://support.benq.com/files/Stora...DW822A/B3IC.zip
6.) flash the firmware
7.) reboot
8.) enjoy ;-)"

i link do posta: http://forum.cdfreaks.com/showthread.php?t=108610

Hmm i z posta wynika,że po upgradzie powinien Ci się wciąż palić LED odpowiadający za odczyt no ale to jest jedyna cena za Dual Layer, który Philips po upgradzie powinien obsłużyć. A jak obsłuży DL może i inne standardy, które sprawiają Ci tyle kłopotu.

Powodzenia!

Ostatnio zmieniany przez Dorian : 12.02.2005 o godz. 20:40
Dorian jest offline  
Stary 13.02.2005, 00:08   #12
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez legion
@vizzard jaki profesionalizm

@legion!

Ale to jeszce pikuś

Zamienić Philipsa na BenQ - to dopiero profesjonalizm

Jeszcze jakiś czas temu taka zmiana porównana by była do BMW@POLONEZ

Dziś wszyscy zmieniają na BenQ

^_^
VIZZARD jest offline  
Stary 13.02.2005, 02:32   #13
Dorian
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez VIZZARD

@legion!

Ale to jeszce pikuś

Zamienić Philipsa na BenQ - to dopiero profesjonalizm

Jeszcze jakiś czas temu taka zmiana porównana by była do BMW@POLONEZ

Dziś wszyscy zmieniają na BenQ

^_^

haha no sam się zdziwiłem czego to ludzie nie wymyślą A skąd wiesz czy to nie zadziała? Piszą ,że niby tak Odpowiedzialności nie biorę ale no nic jak nazwa tamtego ich forum wskazuje to freak'y są i nie wiem czy można im ufać.
Dorian jest offline  
Stary 13.02.2005, 02:35   #14
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez Dorian
haha no sam się zdziwiłem czego to ludzie nie wymyślą A skąd wiesz czy to nie zadziała? Piszą ,że niby tak Odpowiedzialności nie biorę ale no nic jak nazwa tamtego ich forum wskazuje to freak'y są i nie wiem czy można im ufać.
Nie mówię, że to nieprawda co piszesz

Tylko patrzę jak to notowania BenQ idą w górę

VIZZARD jest offline  
Stary 13.02.2005, 02:40   #15
Dorian
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Nie mówię, że to nieprawda co piszesz

Tylko patrzę jak to notowania BenQ idą w górę

no właśnie. Mój Nec będzie be już wkrótce Czas się przesiadać

Swoją drogą ja bym tego philipsa sprzedał póki jeszcze czas i kupił coś bardziej popularnego no i mniej problemowego .

Z tym,że jeśli właściciel Philipsa będzie chciał się bawić tym firmware od Benq może z tego coś jeszcze być , bo na razie jak widzę philips nie za bardzo sam ze sobą sobie radzi .

Ostatnio zmieniany przez Dorian : 13.02.2005 o godz. 02:52
Dorian jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: