![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.05.2005
![]() |
LITE-ON DVDRW SOHW-832S i błędy weryfikacji
Witam,
Mam problem z nagrywarką jak w tytule. Od pewnego czasu zayważyłem, że nagrywa z sukcesem coraz mniej płyt DVD. Tzn. proces wypalania zakończony jest sukcesem tylko werysikacja nie kończy sie sukcesem (losowa iloś komunikatów: "Read error from sectors..." i na końcu "Data verification failed") Nie zauważyłem żadnej zależności tzn nie mają wpływu na to użyte płyty, ani to co robie na kompie ani ilośc wolnego miejsca nic totalna loteria. Używam NERO 6.6.0.8. Jak ją kupiłem było wszystko OK z czasem zaczeła nagrywac z błędami. Proszę o jakieś wskazówki... cokolwiek (szlag mnie już trafia) |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.09.2004
![]() |
a jak długo masz ten napęd i ile płyt nagrałeś?
proponuje wyczyścić laser a jeśli nie pomorze to znaczy że twój nagrywarek powoli umiera. skorzystaj też z opcji SZUKAJ na tym forum. mam identyczny napęd już chyba z rok i pali bez problemu na wszystkim co wsadze. nawet na płytach chodnikowych ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.05.2005
![]() |
...
Mam go od listopada/grudnia 2k4 nagrałem około 20-25 płyt DVD (różnych typów) ...
wyczyścic laser? już ? ![]() ![]() Na początku też paliłem wszystko bez problemu ale potem coś dziwnie płyt nie chciał czytac no to przy wypalaniu włacyzłęm weryfikacje i wyszło szydło z wora. A może to by wina NERO ? (reinstal nero i sys'a nie pomaga) |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.09.2004
![]() |
napęd jest nowy czyszczenie odpada.
jeżeli w czasie gdy palił dobrze do momentu gdy sie popsuł nie zmieniałeś NIC w swoim kompie np: reinstalacja windows, sterowniki itp skorzystaj z gwarancji i wymień napęd. PS: spróbuj innych programów niż nero sprawdź aspi, dma, bios, ustawienie "master" "slave" nie pytaj szukaj jest na 100% |
![]() |
![]() |
|
|