![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.06.2005
![]() |
![]()
Witajcie !
jestem tu pierwszy raz z powodu oczywiscie problemu na ktory sam nie znajde rozwiazania. Chodzi o to ze moja nagrywarka model j.w ma problem z nagrywaniem + plusow dokładnie chodzi o esperanze DVD+R X4> Kupilem ich 5 sztuk luzem i 4 wywalilem do kosza poniewz pod koniec wypalania wyskakiwal komunikat o jakims bledzie. Na TDK x8 (-) ten sam proces konczy sie sukcesem ( wypalilem okolo 5-6 tdk OK). Nagrywarke mam okolo 2 tygodni! Przy zakupie nagrywarki automatycznie kupilem DVD RW (+) dawnej basf'y i po kilku formatach płyty( uczyłem sie co i jak) nagrywarka nie widzi płyty, a raczej nie chce z nią wspólpracować, nie mozna nic nagrać, sformatowac ani sprawdzić zawartości? Nie wiem jakiego mam firm ware- chyba tak sie pisze> POMOCY! ![]() Dodam ze CD RW - bez problemu nagrywa |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.05.2005
![]() |
firmware uaktualniony do najnowszej wersji A104? Jaki kraj+data produkcji i oryginalna wersja firmware twojego egzemplarza?
Podaj dane o plytce (tej Esperanzie) np. z programu DVD Identifier - wklej screena z okna programu z rozpoznana plyta - to tak na poczatek... |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Uff. sporo tego
Niestety dopiero wieczorem moge to sprawdzić ale na twoj gust czy to moze byc wada techniczna czy tylko kwestia soft'u ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
dodam ze firmware mam firmowy nic nie zmienialem
|
![]() |
![]() |
#6 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
LG tez nie pali esper
![]() a podobno to taki fenomenalny sprzet ![]() P.S. moim zdaniem to kwestia NOSNIKA - tani i ch... niezbyt dobrej jakosci nawet jesli od MCC to odpad ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
esperanzy najlepsze nie są ale i nie najgorsze
![]() Nagrąłem już ze 20 esperanz głównie + i odczytuje je be zproblemu ![]()
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
a co nagrywasz w ogole? dane komputerowe czy video? co do softu (do nagrywania) to polecam zawsze najnowsze dostepne wersje (Nero i inne). Firmware nagrywatki tez *koniecznie* uaktualnij do najnowszej wersji czyli A104.
> czy to moze byc wada techniczna czy tylko kwestia soft'u IMO to polaczenie podlej jakosci plyt (Esperanza i ten Basf) i starej wersji firmware nagrywarki plus (byc moze) starych wersji softu do nagrywania. EDIT: o, widze, ze w miedzyczasie pojawily sie nowe odpowiedzi - odpisujac nie widzialem ich, ale widze, ze sa w miare zgodne.. Ostatnio zmieniany przez to-ja : 23.06.2005 o godz. 14:20 |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
w komentarzach do 104 ktos napisal ze nagrywarki zaczely gorzej dzialac- dluzej czytac itp Mam mieszane uczucia co do zmiany firmware. Czekam dalej na wasze rady
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
![]() |
> Czekam dalej na wasze rady
na razie zastosuj to, co ci poradzono do tej pory... jak nie pomoze, to bedziemy sie dalej zastanawiac. Na razie nie napisales, jak masz podlaczona nagrywarke i czy DMA jest wlaczone, czy masz najnowszy soft do nagrywania, jaka plyta glowna - chipset i jakie stery do IDE zainstalowane (wazne w przypadku chipsetow Nvidia), jaki zasilacz ![]() |
![]() |
![]() |
|
|