![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.05.2004
![]() |
LG 4710 i DVD2DVD-R ???
Witam...jestem początkującym posiadaczem nagrywarki DVD... posiadam stacjonarny odtwarzacz DVD LG 4710 ale nie mam opisu do niego, więc nawet nie wiem jakie formaty CD odtwarza...
1.Chciałbym zdobyć jakieś informacje na temat LG 4710 2.Czy program DVD2DVD-R słuzy do zrippowania filmu i nagrania tylko na DVD-R ? czy na DVD+r również ? Nie wiem jakie płyty odtwarza mój odtwarzacz więc pytam.... Z góry dziękuje za pomoc... Keenzo |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
2. Do zrippowania filmu służy DVD Decrypter. Mozesz nim takze nagrać film Za pomocą DVD2DVDR nie rippuj filmów a już na pewno nic nim nie wypalisz. Ten program kompresuje filmy do wielkości płyty DVDR. A czy nagrasz film potem na +R czy na -R to już Twoja sprawa. Mozesz to zrobić np. Nero Express (nagrywa + i -R). Zależy jakie płyty czyta Twój LG. Poczytaj na stronie z punktu 1 albo sprawdź, pożycz od kogoś taką płytę. Jabba |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Dziękuje bardzo za pomoc.... mam jednak problem z odczytaniem info o LG4710... Strona jest w jez. ang. i z tego co widze obługiwane dane formaty są w kazdym komentarzu użytkownika inne... jeśli mógłbym prosić o przeczytanie ich http://www.videohelp.com/dvdplayers....arch&#comments
i przekazanie mi jednoznacznej informacji dotyczącej formatów LG4710 będe wdzięczny...Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#4 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Jednoznacznie na to pytanie odpowedzieć może posiadacz LG
![]() Z odczytu u góry strony wynika,że LG czyta plusy i minusy. Ale najlepiej sprawdź po prostu sam ! Masz przecież palnik !!! Decrypter, Shrink, Nero Express OEM i już masz czym testować. Jabba |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Ok.... zrobie tak jak mówisz, ale to mi da odpowiedz na czytanie płyt dvd, a chciałbym jeszcze sie dowiedzieć jakie inne formaty odczytuje ten DVD player.... Z góry dziękuje za pomoc...
|
![]() |
![]() |
#6 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
A co a problem sprawdzić ? Według opisy na helpie nie czyta VCD i SVCD. Zórb sobie taką płytkę za pomocą DVD2SVCD albo IC8. Zórb sobie CDR Audio. Wsadzaj po kolei i sprawdzaj. Ludzie przed zakupem playera łażą po sklepach ze swoimi płytami i sprawdzają.
Jabba |
![]() |
![]() |
|
|