Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.03.2015, 10:33   #1
nfsfan83
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 09.03.2015
Posty: 74
nfsfan83 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
LG GH24NSC0 - Nagrywarka nie czyta nagranych płyt

Witam wszystkich,

Mam dziwny problem z nagrywarką LG model GH24NSC0, mam ją od 1,5 mc. Na początku było parę razy "błąd korekcji mocy" podczas nagrywania, ale anulowanie i nowa próba nagrywania i było oki. Potem tego już nie było. Nagrane ok 50 płyt Dvd R+. Lecz dokładnie w piątek 7.03 nagrywam jedną płytę (Verbatim kod MCC004, czyli chyba dobre) i 15% błąd zapisu. Co ciekawe, z ciekawości włożyłem ją do napędu i Nero pokazuje jako czysta. No to jeszcze raz spróbowałem nagrać, i niby się udało. Jednak podczas włożenia płyty do napędu pokazuje napęd CD? Inne płyty nagrane wcześniej, czyta i kopiuje z nich normalnie, z wyjątkiem jednej, która choć nagrana niby normalnie, lecz dośćdługo ok 12 min (4.2 GB) w żadnym napędzie ( tutaj ani w laptopie) nie widzie zawartości. To mówię spróbuję z inną płytą, może coś się da, i to samo nagrał normalnie, z tym zawsze po zakończeniu nagrywania w Nero 7.5 po 100% bardzo szybko wysuwał tackę i był komunikat "Zapis ukończony z powodzeniem" tutaj trzeba poczekać na to. I to samo jak wkładam płytę do napędu pokazuje się jak napęd CD, i nie widzi zawartości?

Czysta płyta Dvd R+ włożona, nie jest widziana, nie uruchomia się żadne otwórz, czy nagraj, z tej partii płyt nagrane 10 i widzi ładnie (cake 25). Więc to nie wina płyt chyba?

I moje pytania czy padł laser? I tym samym niby nagrywa ale nie kończy sesji i nie zamyka ścieżki?

W starym kompie mam nagrywarkę kupioną w 2010 i do zmiany kompa chodziła ładnie nagrała ok 300 płyt Dvd. I tak rzecz, w Nero podczas nagrywania nie mam zużycie bufora nagrywarki, wyświetla się tylko ten u góry użycie bufora i postęp zapisu, a na dole nic?

Wyczytałem, że ten model ma 1 mb bufora, stary miał 2 mb czy to może wpływać jakoś na mój problem.


Którą koledzy by radzili z LG jakoś nie miałem do nich zastrzeżeń wcześniej, zwykła dvd nagrywarka bez lightscribe, z dobrą korekcją błędów i dość cicha. I czy bufor 2 mb aż tak jest ważny?

Pozdrawiam
nfsfan83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.03.2015, 11:06   #2
Leman39
Moderator
 
Avatar użytkownika Leman39
 
Data rejestracji: 21.02.2014
Lokalizacja: NS2
Posty: 2,408
Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Kolego, niezłe kongo, jak tak czytam.
Najlepiej jest przerzucić nagrywarkę do dobrego (zdrowego) PC i tam przetestować, można również na innych płytach.
Jeśli tam historia się powtórzy, znaczy, że napęd (lub coś "W nim" po prostu padło), a skoro ma niespełna dwa miesiące, daj na gwarancję (teraz takie sprzęty robią...).
Jeśli w innym PC nagrywarka będzie działała, to tak:
Generalnie zacząłbym tradycyjnie od wykluczenia tzw. "osób trzecich", a to znaczy:
- Malwarebytes Anti Malware - zainstaluj, uaktualnij bazę, przeskanuj system, pousuwaj szkodniki;
- AdwCleaner - zainstaluj, przeskanuj, usuń śmieci, odinstaluj;
- Porządny Antywirus (np. Norton 360, Norton Internet Security, albo Norton Security), wgraj sobie triala na początek, przeskanuj system.
- Sprawdź kondycję dysku twardego (Crystal Disk Info albo HD Tune);
- Pamięci RAM (memtest);
- Zasilacza (miernik napięcia, instrukcja z neta, lub za 20 zł chiński miernik zasilaczy z allegro);
- Sprawdź, czy nie masz żadnych znaków zapytania lub wykrzykników w menedżerze urządzeń.
Spróbuj zmienić kabel komunikacyjny napędu z PC, jeśli używasz np. przejściówki zasilania MOLEX>SATA zmień na inną.
Jeśli masz na płycie głównej kontroler innej firmy, na innym chipsecie, spróbuj przełączyć nagrywarkę.
Zaktualizuj sterowniki płyty głównej (SATA, Chipset, Mostek), jeśli nie na stronie producenta płyty głównej, spróbuj darmowym programem SlimDrivers.
Odmontuj wirtualne napędy, powywalaj wszystkie programy do wirtualnych napędów i obrazów płyt.
Spróbuj innym programem, np. ImgBurn, ewentualnie zmień tryb komunikacji napędu z programem (może coś w systemie nawalone).

Osobiście też zastanowiłbym się, co zmieniałem w kompie (instalowałem, odinstalowywałem, zmieniałem, grzebałem (samo się zrobiło)) w dniu, przededniu tego, gdy zaczęły się dziać te anomalie.

Nie podałeś zbyt wiele szczegółów odnośnie PC lub czy sprawdziłeś sprzęty gdzie indziej, więc naprodukowałem Ci możliwie jak najszerzej pewną standardową procedurę w przypadku "nieznanych" PC.
W czasach SATA, szybkich dysków, dużej ilości RAM, rozmiar bufora aż tak znacząco nie ma wpływu na proces nagrywania.
Dobry kontroler zapewnia ciągłość przesyłu danych (noo w IDE bywa różnie, ale generalnie SATA nie sprawia problemów (chyba, że Intel, albo płyta Asusa z rodziny Z68)).
Co do wyboru, zapraszam do zapoznania się z Forum, przejrzenia interesujących wątków odnośnie wyboru nagrywarki, co, jak, do czego i dla czego.

A jeśli problem leży po stronie PC, nawet nowa nagrywarka może nie pomóc.

Próbuj, informuj, będziemy działali dalej.
Pozdrawiam
Leman39 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2015, 12:13   #3
nfsfan83
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 09.03.2015
Posty: 74
nfsfan83 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. To teraz ja się na produkuję

Została oddana do serwisu, niestety 2 tygodnie nie moje. I pytanie czy sklepy dają czasami coś zastępczego? I czy serwis wymienia czy naprawia laser? Ktoś miał do czynienia z serwisem LG.

To teraz specyfikacja mojego PC (złożony 1.5 mc temu)

Procesor:

Intel Celeron E8200 2.66 Ghz + Chłodzenie CPU Be Quiet! Shadow Rock Slim BK010

Płyta główna:

ASUS P5K

Pamięć: OCZ PC 6400 800 Mhz 2x2GB z radiatorami

------------------- trzy powyższe rzeczy używane

Karta Graficzna:

Gainward GeForce GT 630 2048MB 128 bit

Dysk:

WD Black, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache (WD1003FZEX)

Napęd optyczny:

LG GH24NC0

Zasilacz:

Be Quiet! STRAIGHT POWER BQT E9-450W, 80PLUS Gold, 4 linie 12V (BN191)

Obudowa:

Chieftec BH-01B-B-U3-OP

Żadnych znaków zapytania itp nie ma, mówię, do piątku 7.03. nagrywała dobrze, 1 - 2 płyty dziennie za dużo dla niej?

W/g mnie to nagrywarka padła (miałem pecha), czytałem, że błąd korekcji mocy występuje w 2 przypadkach. W słabych płytach, lub jak siada leser. I tutaj tak jakby laser nagrywał z mocą CD? ale 50 nagrał oki wiem, że teraz jak nagrywarka kosztuje ile kosztuje czyli ok 60 zł, a kiedyś w 2010 150 zł to to musi się odbić na jakości ale aż tak? Laser pod czas nagrywania się niszczy ale te min 200 płyt nagranych to minimum.

Nie miałem gdzie podłączyć jej, stary komp IDE ma wejście. Płyty sprawdzałem to co nagrała źle jeszcze na lapku ale też nie widzi albo widzi jako CD

Ale czy ktoś miał błąd korekcji mocy w swojej nagrywarce i co potem było?

Malwarebytes Anti Malware mam do tego NOD32 i sygate personal firewall jadę na XP Ale obojętnie co to by było, czemu ładnie czyta i kopiuje wszystko nagrane wcześniej Tylko nie nagrywa.
nfsfan83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2015, 12:31   #4
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,888
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Czasami małe sklepy dają zastępczy napęd jak maja takie i się upomni się o to ale dziś wątpię żeby ten zwyczaj przetrwał ale to ich tylko dobra wola .
Serwis nie naprawia zazwyczaj poważnych usterek- diagnozuje i złomuje a w zamian dostajesz nowy egzemplarz.
Dzisiejszy sprzęt potrafi paść nawet na pierwszej płycie....jaka cena taka jakość
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2015, 17:11   #5
Leman39
Moderator
 
Avatar użytkownika Leman39
 
Data rejestracji: 21.02.2014
Lokalizacja: NS2
Posty: 2,408
Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Postanowiłem na czystym XP zainstalować Nero (traiala co prawda), wsio zdrowe i Nero Burning Rom 2014 pokazuje mi (poziom bufora) :

-nobuffer.jpg

Edit: Mimo wszystko nagrało dość dobrze, jak na Rev. E.

-nobuffer_res.png

Ale o co chodzi z tym buforem, to nie wiem. Kolega na tym kompie, gdzie nie pokazuje bufora jakie Nero używa?

W życiu nie kupowałbym Nero, gdyby nie fakt, że jest niezastąpiony do wypalania kilkoma palnikami jednocześnie... :/

Za to na Plextorze (ten sam PC itp.) nie dość, że bufor pokazuje, to jeszcze (zgodnie z tym co ustawiłem w opcjach) rzeczywistą prędkość zapisu:

-buffer.png

Ostatnio zmieniany przez Leman39 : 11.03.2015 o godz. 17:29
Leman39 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2015, 20:45   #6
nfsfan83
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 09.03.2015
Posty: 74
nfsfan83 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam Nero 7.5, zainstalowałem nawet, bo myślałem że to od wersji zależy Nero 10 PL ale to samo było. Właśnie mi chodzi o to pole "Poziom bufora" na dole. I to już było dla mnie nie pokojące? Na starej nagrywarce mam tak, że jak biorę 8x, to na początki jest tak 4x a potem po parunastu sek 7.8 i 8x leci, tutaj było od razu 8x.
nfsfan83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2015, 21:01   #7
grzeniu
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 29,450
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Poziom bufora pokazuje się/zapełnia dopiero po rozpoczęciu nagrywania danych.
Na początku podczas zapisu lead in to pole jest szare/nieaktywne.
U ciebie ten bufor przez cały czas nagrywania jest szary?
__________________
Pozdr./Grzeniu
grzeniu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.03.2015, 12:08   #8
nfsfan83
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 09.03.2015
Posty: 74
nfsfan83 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak cały czas ten na dole pusty pusty Dziś udało mi się załatwić zastępczaka ten sam model ale produkcja 2014 grudzień, tamten był wrzesień. I jaja od nowa, nagrał jedną płytę, a wkładam drugą czystą i skacze po ścieżkach (takie trrr trrr trrr i potem krrrr jakby zachamował) i nie czyta i kompa muli? Kabel zasilający wpięty dobrze i sata. Czy ten model to takie gówno czy mam pecha Załamka poradzcie coś czekam na tamtą z serwisu ale pewnie to samo będzie.

Jeszcze jedno, jak zaczął skakać nie mogłem otworzyć napędu, dopiero ponowne uruchomienie kompa a teraz nagrał 2 płytę, napęd widzi zawartość ale kopiowanie 4.2 gb trwa ok 30 min Problem z odczytem, kabel zasilający sprawdziłem, sata też? Poradzicie coś dobrego do 100 zł?

Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 12.03.2015 o godz. 14:25
nfsfan83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.03.2015, 14:29   #9
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,888
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To bardziej wskazuje na jakieś problemy z programem nagrywającym bądź SATA.
Przetestuj na ImgBurn i Ashampoo Burning Studio a w przypadku braku zmian następnie na innym komputerze sprawdź sprzęt.
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.03.2015, 16:55   #10
nfsfan83
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 09.03.2015
Posty: 74
nfsfan83 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Znowu załamka po problemach z ranna, posprawdzałem kable. I udało się nagrać jedną płytę. Teraz niby nagrał drugą, ale dość długo 10:30 min (4.21 gb jedne plik), ale teraz sprawdzam zawsze jak nagra wkładam i patrzę czy odczyta. I ku.... znowu pokazuje napęd CD (E). I jak na płycie dobrze nagranej mam ładną powierzchnię, to na tej teraz są takie pola, od środka jaśniejsze i ciemniejsze (ścieżki)? Laser padł, trefna seria Inne płyty czyta dobrze dvd tzn wcześniej nagrane na innej. Czy ktoś miał, że nagrała płytę dvd a czytnik widzi ją jako cd? I taka sprawa ja na swoim modelu, nie mam znaczka LG na przodzie dostałem coś niby karta gwarancyjna itp w woreczku z nagrywarką? ale może to jakieś podrobiony szajs

Próbuję zainstalować Nero 10 To samo, tzn nie widzi nagranej płyty, Nero pokazuje jako czystą. A wkładam czyste Dvd +R znowu widzi jako CD. Ale 3 nagrał dvd sukces

Wymienię o ile się da na model Asusa tylko który? Nawet dopłacę tylko aby nagrywał...

Ostatnio zmieniany przez nfsfan83 : 12.03.2015 o godz. 18:16
nfsfan83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.03.2015, 18:19   #11
jujo
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika jujo
 
Data rejestracji: 24.12.2006
Lokalizacja: Strzyżów
Posty: 215
jujo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>jujo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A dlaczego bierzesz pod uwagę tylko model Asusa?
__________________
ASUS 1814BLT, LG GH24NSB0, Pioneer DVR-216DBK, BenQ DW1655
Polecam, program do faktur
jujo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.03.2015, 18:21   #12
nfsfan83
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 09.03.2015
Posty: 74
nfsfan83 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Obojętnie jaką ale Asus chwalili na morele, nie mam przekonania do Samsunga? Plaxtor chyba dobry ale trudno dostępny o ile w ogóle.
nfsfan83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.03.2015, 21:15   #13
jujo
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika jujo
 
Data rejestracji: 24.12.2006
Lokalizacja: Strzyżów
Posty: 215
jujo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>jujo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
No ja takim ekspertem nie jestem ale na twoim miejscu nie kierowałbym się opiniami na morele, ceneo itd. Takie komentarze/opinie/oceny wystawiają tam laicy. Dla nich liczy się, że nagrywarka jest cicha i szybko nagrywa, co oczywiście nie jest tak bardzo mało istotną ich cechą, jednakże warto zwracać uwagę na jakość zapisu, korekcję błędów itp. Dlatego tutaj możesz znaleźć coś wartościowego na tym forum i zapytać ekspertów o jakiś fajny sprzęt. Ze starszych modeli możesz skorzystać z tematu "stare ale jare", w którym są one wypisane i uchwycić jakąś okazję na allegro/olx itp.
__________________
ASUS 1814BLT, LG GH24NSB0, Pioneer DVR-216DBK, BenQ DW1655
Polecam, program do faktur
jujo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.03.2015, 22:59   #14
grzeniu
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 29,450
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tyle filozofowania, a ty nadal nie sprawdziłeś nagrywarki na innym komputerze. To podstawowa metoda eliminująca połowę przyczyn.
Weź to zrób, bo to samo z dwiema nagrywarkami karze się dobrze zastanowić.
__________________
Pozdr./Grzeniu

Ostatnio zmieniany przez melag : 13.03.2015 o godz. 07:30 Powód: literówka
grzeniu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.03.2015, 23:04   #15
revolver0
Guru
 
Avatar użytkownika revolver0
 
Data rejestracji: 06.12.2005
Lokalizacja: Torchwood
Posty: 3,839
revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
ewentualnie poświęcić płytę i z poziomu Linuksa spróbować...
revolver0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Nagrywarka LITEON SHW 16H5S-nie czyta nagranych teraz płyt. meki7 Napędy optyczne DVD 1 21.11.2009 10:25
DVD Liteon nie czyta płyt nagranych w stacjonarnej LG Kronoss Napędy optyczne DVD 4 21.02.2006 12:14
Nagrywarka nie czyta płyt... Maciej Napędy optyczne CD 14 22.02.2004 01:25


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.