Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.03.2005, 14:24   #1
Gumi_p
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.12.2004
Gumi_p w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez LukE_bb
Miałem serie płytek X4 i działały naprawdę bardzo dobrze. Nagrałem dobrze ponad 150 płytek Esperanza, ale te nowe X8 są nie do zaakceptowania. Na najnowszym biosie A115 płyty TDK X8 są dalej widziane jako X4 - już mnie to słabi normalnie.

Teraz mnie trochę zaskoczyłeś z tymi TDK x8. Podaj mi tylko czy teraz piszesz o plusach czy minusach TDK x8 bo u mnie plusy miałem możliwość nagrywania x12 a minusy nie miałem okazji przetestować. A co do płytek Esperanza to pomiędzy x4 a x8 jest różnica w metodzie zapisu i to musi być uwzględnione w biosie w postaci obsługi płytek od danego producenta. A co do bazy płyt to chyba tak właśnie jest tyle że w tej chwili tych płyt pojawia się mnóstwo na rynku a LG nie jest firmą tak bardzo nastawioną na jeden produkt jak TDK czy Plextor. Te firmy wypuszczają tak dobre produkty tylko właśnie z tego powodu a LG nie będzie w stanie tego robić i dlatego cena ich produktów jest dużo niższa. Ale... i tak nie jest źle bo nowe biosy pojawiają się co około 3 tygodnie do miesiąca
Gumi_p jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.03.2005, 17:26   #2
adaxmax
Bywalec

Data rejestracji: 16.05.2003
adaxmax w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry

Ja np. nagrywam na dvd ***8211;r TDK slim 1-8x i moja nagrywarka widzi te płyty max 8x czyli tak jak trzeba robiła to na biosie A112 jak i na tym nowym A115 ale za to mam taki problemik bo nie lubi płyt DVD+RW co prawda nagrywa na nich ale już nie chce ich kasować fakt jest taki że i nagrywałem na jakiś nienajlepszych płytkach które zresztą wylądowały dawno w koszu tylko jeno jedna mi się ostała jej nazwa to THATS DWD+RW może napiszecie na jakich płytach DVD+RW i DVD-RW wasz lg 4120B pracuje bez bólu o ile takie płyty wogle istnieją.
Stary 02.03.2005, 07:06   #3
LukE_bb
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.03.2003
LukE_bb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez adaxmax
... może napiszecie na jakich płytach DVD+RW i DVD-RW wasz lg 4120B pracuje bez bólu o ile takie płyty wogle istnieją.
U mnie nagrywa bez problemu na DVD+RW Verbatim X4, w grubym (normalnym pudełku). Co prawda nagrałem na tej płycie dopiero około 10 razy, ale wszystko przebiega bez problemu i dane daje się bez problemu odczytać.
Działało na każdej wersji biosu.
LukE_bb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.03.2005, 07:08   #4
LukE_bb
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.03.2003
LukE_bb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Gumi_p

Teraz mnie trochę zaskoczyłeś z tymi TDK x8. Podaj mi tylko czy teraz piszesz o plusach czy minusach TDK x8 bo u mnie plusy miałem możliwość nagrywania x12 a minusy nie miałem okazji przetestować.
Ja mówie o minusach pakowanych po 25 sztuk. Płytki z góry są ciemnego koloru z białymi napisami wzdłuż brzegu płyty. Nadruk z informacją X8, widzi i nagrywa je jako X4, ale przynajmniej jakość jest bardzo dobra, w sam raz do filmów.
LukE_bb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.03.2005, 09:11   #5
Gumi_p
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.12.2004
Gumi_p w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez LukE_bb
Ja mówie o minusach pakowanych po 25 sztuk. Płytki z góry są ciemnego koloru z białymi napisami wzdłuż brzegu płyty. Nadruk z informacją X8, widzi i nagrywa je jako X4, ale przynajmniej jakość jest bardzo dobra, w sam raz do filmów.

To chyba są w miarę nowe płytki na rynku? Nie widziałem ich jeszcze w moich okolicach ale to pewnie dlatego że mieszkam w dziurze zabitej deskami Jeśli są nowe to ich obsługa napewno pojawi się w kolejnej wersji biosu. Sony dość szybko wypuszcza nieoficjalne ale działające biosy z obsługą nowych płytek(znajdziesz je tu http://forum.rpc1.org/portal.php ). A co do DVD+RW to miałem okazję testować jedynie TDK x4 slim i chodzą bez problemów.
Gumi_p jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.03.2005, 17:08   #6
adaxmax
Bywalec

Data rejestracji: 16.05.2003
adaxmax w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Też właśnie sobie dzisiaj zakupiłem płytkę DVD-RW TDK x2 w grubym pudełku pewnie się pochlastam przy nagrywaniu jej bo troszkę za wolna ale co ja zrobię że mieszkam w mieście które jest zabite dechami i nie mogę natrafić na leprze płytki i zobaczę czy wtedy będzie widziała tą płytkę a jeśli nie to czeka ją chyba serwis bo jest jeszcze na gwarancji ale kurcze wgrywany jest bios czy wie ktoś czy trzeba lepiej wracać do starego biosa czy można zostawić z nowym i czy oczywiście dojdą do tego że był wgrywany nowy jeśli przejdę na stary.

Twoje uprawnienia: