![]() |
Szybka i zła decyzja. Porównaj testy i wyniki. A nie będziesz póżniej zadawał pytań dlaczego ?
To co najważniejsze dla płytek to błędy Jitter. Są na poziomie 14%. To wysokie błędy. :taktak: :) |
Dokladnie - porownaj testy i opinie uzytkownikow (nie sugeruj sie iloscia uzytkownikow danego modelu - ilosc nie przeklada sie na jakosc :mruga: ). Lepiej sto razy sie zastanowic niz zalowac. Jesli nie potrzebujesz zapisu DVD-RAM i x8 DVDRW w tej chwili mozna polecic... Benq 1620 - swietne oprogramowanie + wysoka jakosc. Wielu userow na zachodnich grupach porownuje 4163 do 1620 - roznice w jakosci sa minimalne - Benq wygrywa dzieki oprogramowaniu.
@slawekj Skad te 14% ?? W duzej mierze zalezy to od jakosci nosnika. Na wiekszosci plytek oscyluje miedzy 10-12 % czyli podobnie jak... Benq. Trzeba tez brac pod uwage fakt, ze jest to pierwszy bios do tego modelu. |
Pierwsze "Review" modelu 4163b mozna poczytac tu: <zobacz>
http://www.hardwarezone.com/img/arti...2d_4.5star.gif Ocena: "Excellent" 4,5 na 5 mozliwych :spoko: |
coraz bardziej sie przekonuje do lg 4163 dlatego juz sobie zamówiłem:)
|
sorki
dzięęęęęęękujjeeee bardzo :) pozdr. Martivip |
LG GSA-4160B i "Focus or tracking error"
Witam
Jak w temacie, mam dwudniowa spawarke LG GSA 4160B i przy probie wypalenia DVD wyskakuje mi ten error "Focus or tracking error" i plyta idzie do kosza... chociaz to co sie nagralo przed wyskoczeniem bledu niby dziala ale :/... za to CD wypala bez zadnych problemow, zonk jest tylko przy DVD, symulacja zawsze konczy sie sukcesem, ale gdy przychodzi co do czego to jest dupa i error:/ mam wgrany najnowszy bios A302, ale to nic nie dalo :| jak ktos zna jakies rozwiazanie to byl bym wdzieczny za pomoc. Pozdr. ps. na zagranicznych forach wyczytalem ze wiele LG ma taki problem, ale nie znalazlem jakiegos dobrego wyjscia z tej sytuacji :( |
Nad czym tu sie zastanawiac - jesli kupiles dwa dni temu to wymien na sprawny , a najlepiej doplac do 4163.
|
zastanawiam sie nad powodem, bo cos wyjatkowo duzo LG ma ten problem, wiec jakies rozwiazanie MUSI byc... inne niz wymiana
|
Posłuchaj kataryniarza i nie kombinuj
|
Czy na tym modelu można przetestować płyte przed zapisem ?
Czy tylko to jest na benq, litkach i plextorach ? |
Niestety nie mozna... i za to LG nalezy sie :bicz:
Powstaje inicjatywa wywierania presji przez uzytkownikow na LG - tak jak to robia uzytkownicy NEC-a, w celu wprowadzenia do oprogramowania napedu takiej mozliwosci. |
Słusznie wybrałeś LG - ten słynny Benq nie zrobi SafeDisca 2.9 a ilość błedów jest wyższa niż w LG 4160 (nie wiem jakie zmiany są w 4163).
|
Najpóżniej we wtorek będe ją miał. Zobaczymy jak będzie się u mnie sprawowała.
A co do tej inicjatywy to gdzie można się zapisać ? |
Cytat:
http://www.hardwarezone.com/articles...29&cid=29&pg=9 |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:43. |