Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.09.2003, 12:18   #1
mariusz01
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 08.09.2003
Lokalizacja: Oleśnica
Posty: 1
mariusz01 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LG GMA-4020B\GSA-4040\408x\4120\416x B

Witajcie,

mam w planie zakup nagrywarki DVD. Zastanawiam się, którą wybrać.

Powiedzcie mi co sądzicie o LG GSA-4040B. W testach wypada nieźle. A może polecacie coś innego? Musi ona obsługiwać plusiki i minusiki.

Czekam na odpowiedzi.

PS. a może w sieci jest jakiś test nagrywarek DVD? (oprócz tego co jest na www.cdrinfo.pl)
mariusz01 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.09.2003, 17:43   #2
fido2001
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika fido2001
 
Data rejestracji: 24.04.2002
Lokalizacja: Krakow
Posty: 409
fido2001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ile mozesz wydac na wypalarke, to postaram sie doradzic najlepiej i najobiektywniej jak umiem...

PS. Napisz Jak czesto zmieniasz takie zabawki, czy masz ja np. na rok, czy wolalbys cos dolozyc i miec na dluzej ??

Pozdrawiam. Rafal.
__________________
Pomóż mi - pomogę Tobie....
fido2001 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.09.2003, 20:22   #3
prafalp
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.09.2003
Posty: 2
prafalp w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Testy DVD LG GSA-4040B

Mam ten model tj. DVD LG GSA-4040B i trudno mi coś powiedzieć na jej temat.
Jeden problem którego nie umiem rozwiązać:
Nie udało mi się nic nagrać na płyty EMTEC 4,7 GB DVD+RW x2,4.
Czy może ktoś ma jakieś sugestie?
prafalp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.09.2003, 20:26   #4
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika SEBAW
 
Data rejestracji: 09.06.2002
Lokalizacja: W-ń
Posty: 3,392
SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Wydaje mi się, że ta płyta nie jest wpisana w baze nośników znajdujących się w biosie i dlatego nie możesz na nią nic nagrać. Musisz chyba poczekać na aktualizacje biosu.
SEBAW jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.09.2003, 18:09   #5
prafalp
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.09.2003
Posty: 2
prafalp w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wykonałem upgrade softu do ver. A300 - niestety brak poprawy.
Wydaje mi się, że nośnik DVD+RW 4,7GB EMTEC x2,4 nie jest najnowszym hitem.


Parametry nośnika z DVD INFO:
Media Information
Region information N/A not a DVD-VIDEO
Media code/Manufacturer ID
Format Capacity 4.38GB(4.70GB)
Free Blocks 0
Book Type DVD+RW
Media Type DVD+RW
Media Id Code Speed Unknown
Available Write Descriptor CLV 2.4x 3324KBps
BG Format Status Suspended
Data area starting sector 30000h
Data area end sector 23053Fh
Linear Density 0.267um/bit
Track Density 0.74um/track
Number of Layers 1


Pozdrawiam, Rafał.
prafalp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2003, 09:50   #6
Maquick
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.08.2003
Posty: 2
Maquick w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Co do nagrywarki- zero problemow, z wyjatkiem... DVD+RW Emtec 2,4x. Po wypaleniu niewiele ponad polowy plyty sie wyklada twierdzac, ze to prawdopodobnie wina nosnika. Natomiast cala reszte (jaka mialem okazje sprawdzac) pali bez najmniejszych problemow i bledow- generalnie nagrajke polecam i niech ktos cos zrobi z tymi Emtecami .

BTW- co do nosnikow to Lead Data DVD-R sa tanie i pala sie x2 oraz bardzo ladnie czytaja sie w stacjonarnym DVD (Yamaha). No i co najwazniejsze- nie sprawiaja zadnych problemow przy nagrywaniu.
Maquick jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.09.2003, 20:32   #7
Braders
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.05.2003
Posty: 14
Braders w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Thumbs down LG GSA-4040b

Mam od wtorku wieczor i .... nie miala kiedy tylko w weekend musiala pasc. Jestem uziemiony bo bez rekordera jak bez reki. Chyba pojde w slady Huberta Urbanskiego i rzuce sie na tory ... zaczynam nie lubiec LG i Ich Troje.
Braders jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.09.2003, 22:37   #8
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Re: LG GSA-4040b

Cytat:
Braders napisał(a)
Mam od wtorku wieczor i .... nie miala kiedy tylko w weekend musiala pasc. Jestem uziemiony bo bez rekordera jak bez reki. Chyba pojde w slady Huberta Urbanskiego i rzuce sie na tory ... zaczynam nie lubiec LG i Ich Troje.
Bez desperacji - zanieś do serwisu... A inna rzecz,że "tanie mięso psy jedzą".

Jabba

P.S. Lubiłeś Ich 3 ? Naprawdę, to juz lepiej Jennifer Lopez
__________________

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.09.2003, 07:47   #9
Braders
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.05.2003
Posty: 14
Braders w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: Re: LG GSA-4040b

Cytat:
Jabba the Hutt napisał(a)
Bez desperacji - zanieś do serwisu... A inna rzecz,że "tanie mięso psy jedzą".

Jabba
W poniedzialek leci na serwis. Od razu poprosze ich o wymiane firmware. Teraz nawet nie chce probowac czy wgranie A300 pomoze bo na moje oko to problem jest z mechanika. Od poczatku ruchy lasera byly bardzo glosne. Silnik jest cichutki (nie slychac go) ale poruszanie sie lasera po szynach bylo bardzo glosne.

Tak przy okazji to za 1000 zl moglem kupic dowolnego lite-on'a, teac'a, tdk i etc. Zalezalo mi na maksymalnej kompatybilnosci ze standardami, a tego konkurencja nie oferuje.

Cytat:
P.S. Lubiłeś Ich 3 ? Naprawdę, to juz lepiej Jennifer Lopez
W zyciu ich nie lubilem! Chwilowo mam wrazenie, ze jakosc ich muzyki jest taka sama jak jakosc produktow LG.
Braders jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2003, 20:15   #10
plplacek
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 06.10.2003
Posty: 4
plplacek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak jestesmy przy tym LG GSA 4040B (A300) to mam ptyanie czemu Nero 6 Ultra pokazuje ze ta nagrywarka pali DVD-/+R z max prdkoscia 2x/2,4x skoro powinna 4x (to na pewno nie wina plytek)? Tak samo DVD Decrypter oznajmia chec nagrania tylko z 2x predkoscia. Czy cos trzeba specjalnie ustawic?
Sory nie dzialaja mi polskie znaki.
plplacek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.10.2003, 17:21   #11
plplacek
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 06.10.2003
Posty: 4
plplacek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LG GSA 4040B (A300) zapis DVD-R max 2x a nie 4x. Dlaczego?!!!

Moze ktos wie o co chodzi z ta nagrywarka?
LG GSA 4040B (A300) w kilku softach do nagrywania pokazuje mi, ze maksymalna predkosc zapisu dla dvd-/+r to 2x/2,4x a powinno byc 4x.
Dodam ze to nie wina plytek.
plplacek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.10.2003, 18:21   #12
Val
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 03.01.2003
Posty: 127
Val zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Spróbuj użyć płyt Verbatim 4x. Podobno narazie tylko na nich ta nagrywarka nagrywa z prędkością 4x. Problem ma być rozwiązany wraz z nowym biosem. Coś takiego wyczytałem na jakimś innym forum.
Val jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.10.2003, 18:30   #13
plplacek
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 06.10.2003
Posty: 4
plplacek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzieki
Ale mimo ze nie ma zadnej jescze plytki w napedzie to i tak w informacji np w Nero o napedzie jest maksymalny zapis 2x. To chyba nie wina plytki.
plplacek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.10.2003, 09:16   #14
Val
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 03.01.2003
Posty: 127
Val zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wyszedł nowy firmware A109/A301. Może to rozwiąże problem.
Val jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.10.2003, 19:08   #15
cypher
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika cypher
 
Data rejestracji: 18.10.2003
Lokalizacja: Londyn / Zielona Gora
Posty: 16
cypher w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Problem z LG GSA 4040B (WriteDVD 5 5 error)

Na poczatku wszystko dzialalo OK. Wypalilem tak 4 filmy.
Moj naped: LG DVDRAM GSA 4040B bios rev. A300 - update orginalny (rev. A104) Ripowalem programem DVD Shrink 3.0 na HDD i wypalilem tak 4 filmy programem CLONEDVD. Teraz podczas proby nagrania plyty DVD+R Verbatim x4 4.7GB na samym poczatku mam komunikat
"WriteDVD 5 5 -error". Plyta jest na poczatku nadpalona i nic nie mozna z nia zrobic. Probowalem nagrac pliki EasyCD Creatorem 6 i wszystko dziala dobrze czyli ta nagrywarka jeszcze nagrywa. Przeinstalowalem XP z obrazu (Drive Image 2000) Zainstalowalem CLONEDVD 3.0 i jest tak samo nastepna plyta do kolekcji ;/

Config:
PII 700 AMD Duron + Motherboard Soltek KV 75+ (VIA)

IDE 0 - [Master] 60GB IBM 7200 UDMA66
- [Slave ] 100GB IBM 7200 UDMA66
IDE 1 - [Master] 20GB Segate 5400 UDMA66
- [Slave ] LG DVDRAM GSA 4040b (rev. A300) UDMA33

Pozdrawiam cale FORUM

Ostatnio zmieniany przez cypher : 18.10.2003 o godz. 19:49
cypher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
NEC ND3500\3520\3530\3540 A VIZZARD Napędy optyczne DVD 3165 01.02.2016 20:31
Informacje o bananach IceManSpy Propozycje, sugestie, błędy forum 27 14.07.2005 21:19
Poważny problem LG i LiteON CD-RW 24x oxygene Napędy optyczne CD 2 26.06.2005 18:53
Lg 48 16 48 -> Lg 52 24 52 rafi127 Napędy optyczne CD 1 05.03.2003 18:16
LG lub LG lub TEAC - czyli co mam kupic :-) choodyp Napędy optyczne CD 8 09.05.2002 17:05


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.