Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.01.2004, 16:55   #46
Maras2
Bywalec
 
Data rejestracji: 02.01.2004
Posty: 33
Maras2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tutaj:http://www.lge.pl/products.asp?group...&productid=379 poczytaj co twoja nagrywarka obsługuje, a co nie. Jeżeli nagrywasz w nero 6, to wybierz od razu DVD-Video, potem otwórz plik VIDEO_TS i skopiuj do niego pliki. Plik AUDIO_TS zostaw, bo niektóre odtwarzacze stacjonarne go wymagają. Jeżeli dalej będzie ci źle nagrywać , to zmień nośniki. Ja używam TDK i Verbatim. Nie ma z nimi żadnych problemów. Czasami kupowanie tańszych nośników, to niestety tylko oszczędność pozorna. Moja wypalarka, to LG GSA 4040B.
Maras2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.01.2004, 17:41   #47
t_e_l
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika t_e_l
 
Data rejestracji: 19.11.2003
Posty: 270
t_e_l zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja_jonasz - jeszcze się nie spotkałem z tym, aby u moich znajomych nie chodziła płytka którą nagrałem. Filmy nagrywam na płytkach z "+". Spróbuj ponagrywać filmy na DVD-RW i posprawdzaj u znajomych. Jeszcze jedna sprawa, nie nagrywaj na tanich nośnikach typu esperanza, lepiej zainwestować z jakiś dobry nośnik.
t_e_l jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2004, 20:18   #48
ja_jonasz
Bywalec
 
Avatar użytkownika ja_jonasz
 
Data rejestracji: 20.01.2004
Lokalizacja: Radomsko
Posty: 32
ja_jonasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dziekuje za wszelkiego rodzaju odpowiedzi - mam jeszcze pytanie - czy wybierajac opcje w Nero DVD-VIDEO nie musze nic zmieniac w ustawieniach na zkladkach?
Pzdr
ja_jonasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2004, 20:22   #49
tomslu
Bywalec
 
Data rejestracji: 17.06.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 49
tomslu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nie musisz
tomslu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2004, 20:22   #50
ja_jonasz
Bywalec
 
Avatar użytkownika ja_jonasz
 
Data rejestracji: 20.01.2004
Lokalizacja: Radomsko
Posty: 32
ja_jonasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
gdzie mozna w miare najtaniej kupic plytki dvd - interesuja mnie glownie plytki luzem
bo w marketach nie mam zamiaru kupowac
ja_jonasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2004, 20:26   #51
ja_jonasz
Bywalec
 
Avatar użytkownika ja_jonasz
 
Data rejestracji: 20.01.2004
Lokalizacja: Radomsko
Posty: 32
ja_jonasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a czy u wielu z was nero zle nagrywa plytki? I, jesli wiecie, czemu tak sie dzieje?
ja_jonasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2004, 08:15   #52
AK
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.01.2004
Posty: 3
AK w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LG GSA-4040B Problem

Witam!
Moja nagrywarka nie widzi płyt CD większych niż 703Mb. Większe nośniki odczytuje jako 703MB. Nero (5) pokazuje, że overburning obsługiwany a test (jeszcze na starym Biosie) pokazał granicę czasu 94min. Bs Gold5 (kitowy) widzi te wieksze nośniki jako max 719Mb.
Upgrade Biosu na A302, odinstalowanie drivera RAM nie pomogło.
Zestaw Win XP pro, PIV 2,6HT.
Co za licho?
Dzięki za sugestie.
AK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2004, 14:52   #53
ja_jonasz
Bywalec
 
Avatar użytkownika ja_jonasz
 
Data rejestracji: 20.01.2004
Lokalizacja: Radomsko
Posty: 32
ja_jonasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
z tego co ja wiem to overburning nie jest obslugiwany przez lg gsa 4040b, jak i przez wiekszosc ich modeli.
Ja tez mam ta nagrywarke. Jak tobie dziala? I z ciekawosci - jakich plytek uzywasz?
ja_jonasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2004, 21:16   #54
AK
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.01.2004
Posty: 3
AK w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ja_jonasz
z tego co ja wiem to overburning nie jest obslugiwany przez lg gsa 4040b, jak i przez wiekszosc ich modeli.
Ja tez mam ta nagrywarke. Jak tobie dziala? I z ciekawosci - jakich plytek uzywasz?
Hej!
Weług Nero GSA obsługuje ovb. Speed test pokazuje możliwość nadpalenia płyty. Różne źródła różnie piszą o ovb w GSA. Jesli nagrywarka obsłuży większe CD niż 700Mb to ovb nie jest mi potrzebny. W praktyce nie mogę wypalić CD ponad 703Mb bo nawet płyta 870Mb jest widziana jako 703Mb!
Co do nośników:Emtec dvd-+RW, Panasonic, Maxell dvd-RAM, Xdisc dvd-R(po 5 zł). CD-Esperanza, TDK, Mmore bez problemów. DVD wypalane ponad 4 Gb z maksymalnymi dostepnymi prędkościami na końcu płyty odtwarzały się w stacjonarnym DVD (Panasonic S-35) z błędami. Zmniejszenie prędkości załatwiło problem. DVD-RAM z nagranymi plikami video odtwarzały się w S-35 z błędami i dlatego RAM na razie odpuściłem. Dostepne prędkości nagrywania niższe niż podaje LG. Ale mam starszego Nero i może to przyczyna. Jestem początkującym "nagrywaczem" i dopiero poznaję ten dział. Na razie główny problem to bariera 703 Mb dla CD w Nero. Co ciekawe Bs Gold5 pokazuje w tym wypadku 719Mb.
Jakie Ty masz spostrzeżenia do GSA?
Może jeszcze mi coś podpowiesz.
pozdrawiam
AK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2004, 21:41   #55
ja_jonasz
Bywalec
 
Avatar użytkownika ja_jonasz
 
Data rejestracji: 20.01.2004
Lokalizacja: Radomsko
Posty: 32
ja_jonasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam ponownie
Jesli chodzi o plytki - nie proponuje ci esperanzy, datexow. Lepiej wydac troche wiecej kaski, a kupic lepsza plytke, mp. verbatim albo tdk i miec pewnosc ze bedziesz ja mial przez lata. Poczytaj na forum o esperanzach - ja bylem zaskoczony. Juz wiecej ich nie kupie.
Jesli chodzi o firmware nagrywarki - jesli go nie uaktualniales - to uaktualnij do A302. Wejdz na strone www.lge.pl, wybierz opcje sterowniki, a nastepnie opcje cd-rw. Tam bedzie na gorze sterownik A302 do 4040b.
Nie wiem czy znasz ang, ale napisze jak go zainstalowac. W napedzie nie powinno byc zadnej plytki, a nagrywarka musi byc podlaczona jako master pod drugie IDE - jesli nie wiesz jak jest podlaczona - sprawdz w biosie. Dopiero potem mozesz zainstalowac nowy firmware.
Ja tak zrobilem. Wczesniej nie mogle nagrywac z predkoscia x4 - teraz moge.
Jesli masz jakies pytania - pisz. Jesli bede potrafil do pomoge
ja_jonasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.01.2004, 11:56   #56
Kojot
Orbitowanie Bez Cukru
 
Avatar użytkownika Kojot
 
Data rejestracji: 22.10.2003
Posty: 8
Kojot w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
cześć ALL

mam pytanie troche z innej beczki, mianowicie czy biosy oznaczone jako A112 i A302 przeznaczone są do tych samych modeli czy puścili dwie serie (np. box i oem) ? oczywiście LG GSA-4040B

ps' i czy ktoś miał (prucz mnie) jakieś doświadczenia w tym temacie ?

Kojot aka Mayo
Kojot jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.01.2004, 12:05   #57
Kojot
Orbitowanie Bez Cukru
 
Avatar użytkownika Kojot
 
Data rejestracji: 22.10.2003
Posty: 8
Kojot w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kojot

trudno powiedzieć, czy to wina płytek .... ? pale na wszystkim co się nawinie i nie mam problemów z odpaleniem (czy to stacjonarki, konsole czy kompy).
Kojot jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.01.2004, 15:20   #58
dinozaurek
Bywalec
 
Avatar użytkownika dinozaurek
 
Data rejestracji: 29.05.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 79
dinozaurek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mója LG 4040 też ma złe doświadczenia z Nero filmy nim wypalone cieły się na stacjonarkach i były problemy ze szczytaniem ich na dysk . Teraz uzywam Clone DVD i Disc Jugglera i wszystkie problemy znikneły . Czytając posty na forum często przewija się motyw Nero jako złego programu do nagrywania DVD nie ma się co rozwodzić czemu tak jest tylko używać innego softu .
__________________
Nara
dinozaurek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.01.2004, 22:55   #59
ja_jonasz
Bywalec
 
Avatar użytkownika ja_jonasz
 
Data rejestracji: 20.01.2004
Lokalizacja: Radomsko
Posty: 32
ja_jonasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja zainstalwalem 302, kupilem wersje BOX. Dziala wysmienicie.
Ale przed zmiana biosu musisz sie dobrze zapoznac z instrukcja zmiany - inaczej mozesz popsuc nagrywarke
Pzdr
ja_jonasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2004, 00:02   #60
Kojot
Orbitowanie Bez Cukru
 
Avatar użytkownika Kojot
 
Data rejestracji: 22.10.2003
Posty: 8
Kojot w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czy jednak słyszałeś o A101 , A109 i A112 ? ....np. esperanza dvd-rw x 2 widziana jest przy A302 jako ....uwaga DVD-r i niestety podmiana na A112 nie zmieniła tego stanu.
Emtec A112, A301 widziały ale nie dało się nic zapisać, dopiero A302 ...... czy miałeś jakieś jaja z płytami i przekłamaniami przy odczycie nominalnych parametrów ? .......

co do zmiany i wszelkiego gmerania czytam ile się da zanim cokolwiek zrobię .... sądze ze jeśli jednak coś skaszanie, poradze sobie ...ale dzięki za obawy ...choć by na zaśke
Kojot jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
NEC ND3500\3520\3530\3540 A VIZZARD Napędy optyczne DVD 3165 01.02.2016 20:31
Informacje o bananach IceManSpy Propozycje, sugestie, błędy forum 27 14.07.2005 20:19
Poważny problem LG i LiteON CD-RW 24x oxygene Napędy optyczne CD 2 26.06.2005 17:53
Lg 48 16 48 -> Lg 52 24 52 rafi127 Napędy optyczne CD 1 05.03.2003 18:16
LG lub LG lub TEAC - czyli co mam kupic :-) choodyp Napędy optyczne CD 8 09.05.2002 16:05


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.