Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.06.2005, 15:37   #751
kataryniarz
onTour
 
Avatar użytkownika kataryniarz
 
Data rejestracji: 29.08.2004
Posty: 400
kataryniarz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
1. Warto wgrywac nowy bios - wieksza liczba obslugiwanych nosnikow + poprawiona jakosc nagrywania
2. Lepiej gdy naped jest sam na tasmie
kataryniarz jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.06.2005, 18:11   #752
Lukalago
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 04.02.2003
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 15
Lukalago w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Trochę poza wątkiem, problem dot. odczytu płytek DVD, manowicie zawsze odczytuje mi x10, czy to normalne? jaka płyte nie zapodam to Nero info tool podaje x10 i tak faktycznie jest w teście prędkosci odczytu w nero...
Czy moja sztuka jest jakaś chora?
__________________
by Lukalago
Lukalago jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.06.2005, 19:18   #753
VANTWG
-=MIXED CLAN=-
 
Avatar użytkownika VANTWG
 
Data rejestracji: 19.09.2003
Lokalizacja: Deep Space 9
Posty: 1,143
VANTWG jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>VANTWG jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@Lukalago
wszystko jest zgodne danymi technicznymi....poczytaj specyfikację.
__________________
1.DVD RW HP DH16ABLH @ Plextor PXL890SA ..........
2.DVD RW HP DH-16ACSH @ Plextor PX891SA ..........

I kilka szt. poza budą.
VANTWG jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.06.2005, 21:56   #754
Lukalago
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 04.02.2003
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 15
Lukalago w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No wydawało mi się że odczyt jest w specyfikacji x16 ()
__________________
by Lukalago
Lukalago jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.06.2005, 22:10   #755
VANTWG
-=MIXED CLAN=-
 
Avatar użytkownika VANTWG
 
Data rejestracji: 19.09.2003
Lokalizacja: Deep Space 9
Posty: 1,143
VANTWG jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>VANTWG jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
16x to dla tłoka....DVD+/-R x10.
__________________
1.DVD RW HP DH16ABLH @ Plextor PXL890SA ..........
2.DVD RW HP DH-16ACSH @ Plextor PX891SA ..........

I kilka szt. poza budą.
VANTWG jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.06.2005, 22:33   #756
Lukalago
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 04.02.2003
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 15
Lukalago w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
U mnie jest niestety x10 dla wszsytkich DVD w tym tłoczonych

Update:
O jasny gwint, wziąłem płytkę z PS2 orginał i jest x16.
To płytki np. z gazet nie są tłoczone?
__________________
by Lukalago

Ostatnio zmieniany przez Lukalago : 06.06.2005 o godz. 22:38
Lukalago jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.06.2005, 22:41   #757
Bartez
Team Member
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Bartez
 
Data rejestracji: 18.10.2002
Lokalizacja: malopolska
Posty: 4,173
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Lukalago
U mnie jest niestety x10 dla wszsytkich DVD w tym tłoczonych

Update:
O jasny gwint, wziąłem płytkę z PS2 orginał i jest x16.
To płytki np. z gazet nie są tłoczone?
Są tłoczone, ale raz lepiej, a raz gorzej W zależności od tego napęd dobiera sobie prędkość odczytu.
__________________
Pozdrawiam
Bartez

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.06.2005, 22:52   #758
Lukalago
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 04.02.2003
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 15
Lukalago w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No to trzeba przyznać ze NEC odczyuje każdą DVD x16.
__________________
by Lukalago
Lukalago jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.06.2005, 10:31   #759
VANTWG
-=MIXED CLAN=-
 
Avatar użytkownika VANTWG
 
Data rejestracji: 19.09.2003
Lokalizacja: Deep Space 9
Posty: 1,143
VANTWG jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>VANTWG jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Chodzi o to że filmy na tłokach będą czytane max x10 za sprawą riplocka....
__________________
1.DVD RW HP DH16ABLH @ Plextor PXL890SA ..........
2.DVD RW HP DH-16ACSH @ Plextor PX891SA ..........

I kilka szt. poza budą.
VANTWG jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.06.2005, 14:04   #760
henper
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 07.06.2005
Posty: 6
henper w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Smile Czy błąd ogniskowania świadczy o niesprawności LG 4163B

Witam!
Jestem jak to się mówi ogólnie nowy lub poczatkujacy ale tylko na tym forum.
Kupiłem z trzy tygodnie temu LG 4163B i niestety pojawia mi się błąd ogniskowania przy nagrywaniu płytek w zasadzie zaraz na samym początku. Nagrywałem na różnych płytakch aby sprawdzić które LG nie leżą. Zgłosiłem zapytanie do serwisu czy jest to normalne ale jak do tej pory milczą.
Jestem ciekaw czy ktoś miał identyczny problem z tym typem nagrywarki?
henper jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.06.2005, 07:02   #761
melag
Fibaro
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika melag
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Poznań
Posty: 5,760
melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez henper
Witam!
Jestem jak to się mówi ogólnie nowy lub poczatkujacy ale tylko na tym forum.
Kupiłem z trzy tygodnie temu LG 4163B i niestety pojawia mi się błąd ogniskowania przy nagrywaniu płytek w zasadzie zaraz na samym początku. Nagrywałem na różnych płytakch aby sprawdzić które LG nie leżą. Zgłosiłem zapytanie do serwisu czy jest to normalne ale jak do tej pory milczą.
Jestem ciekaw czy ktoś miał identyczny problem z tym typem nagrywarki?
U mnie występował podobny problem, czyszczenie oraz optymalizacja rejestru pomogło. Przydałoby się trochę więcej info jakie płytki, system, czy dma on? jaka taśma ? jak podpięty napęd ?
__________________
Pogoda - Poznań
melag jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.06.2005, 09:18   #762
henper
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 07.06.2005
Posty: 6
henper w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Używałem płytek Copyme plus i minus, Suprateca i Dysana printable.Najgorzej było z tymi ostatnimi. Nagrywałem ostatnio na DVD-RW Platinium minus x 4 i wszystko było ok (aby nie tracić niepotrzebnie płytek).
Jeśli chodzi o podłączenie to mam ją na Primary master, Primary slave - wolne,Secundary master - wolne, Secundary Slave - CDRW Liteona..
Rejestr czyszczony Regcleanerem oraz Ashampo jak i Registry Mechanic.Używam systemu 2000Prof. Dysk jeden -ATA133 podłączony taśmą 80-ą(płyta z Raidem).
Mam pytanie do użytkowników tej nagrywarki: jakie płyty DVD się sprawdzają przy nagrywaniu oprócz markowych (Verbatim, TDK)?
henper jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.06.2005, 09:22   #763
sonon
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 22.07.2004
Posty: 354
sonon zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez henper
Używałem płytek Copyme plus i minus, Suprateca i Dysana printable.
Z takimi płytami to różnie bywa i każda nagrywaeka czasem odmawia posłuszeństwa. Jak chcesz nagrywać na tanich nośnikach to klasycznie polecę Platinum DVD+R x8 oraz eProformance DVD+R x8. A z drogich odradzęTDK, bo ich jakość ostatnio jest bardzo zróżnicowana (w chwili wolnego czasu przedstawię wykresy do tej teorii, żeby nie było, że z sufitu wzięta ;-) )
sonon jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.06.2005, 09:31   #764
melag
Fibaro
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika melag
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Poznań
Posty: 5,760
melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez henper
Używałem płytek Copyme plus i minus, Suprateca i Dysana printable.Najgorzej było z tymi ostatnimi. Nagrywałem ostatnio na DVD-RW Platinium minus x 4 i wszystko było ok (aby nie tracić niepotrzebnie płytek).
Jeśli chodzi o podłączenie to mam ją na Primary master, Primary slave - wolne,Secundary master - wolne, Secundary Slave - CDRW Liteona..
Rejestr czyszczony Regcleanerem oraz Ashampo jak i Registry Mechanic.Używam systemu 2000Prof. Dysk jeden -ATA133 podłączony taśmą 80-ą(płyta z Raidem).
Mam pytanie do użytkowników tej nagrywarki: jakie płyty DVD się sprawdzają przy nagrywaniu oprócz markowych (Verbatim, TDK)?
Dobrze wypalają się Platinum+R 8x od ricoh-a. W Proline są po 1,20 pakowane w cake 25szt. lub 50szt. 8 ) Natomiast jeśli chodzi o płytki copyme czy supratec to szkoda na nie pieniędzy
Odnośnie spraw technicznych to czy masz zainstalowane ASPI ?
__________________
Pogoda - Poznań
melag jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.06.2005, 13:31   #765
henper
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 07.06.2005
Posty: 6
henper w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[QUOTE=melag]Dobrze wypalają się Platinum+R 8x od ricoh-a. W Proline są po 1,20 pakowane w cake 25szt. lub 50szt. 8 ) Natomiast jeśli chodzi o płytki copyme czy supratec to szkoda na nie pieniędzy
Odnośnie spraw technicznych to czy masz zainstalowane ASPI ?[/QUOTE]

Dzięki za informacje o płytkach - postaram się potestować te w/wym.
Jeśli chodzi o ASPI to mam zainstalowane. Aspicheck pokazuje mi:
ASPI32.SYS - ver.4.71.1
WOWPOST.EXE - ver.4.6 (1021)
WINASPI.DLL - ver. 4.6. (1021)
WNASPI32.DLL - ver. 4.71.1 :

Tak że wydaje mi się że jest ok.
Dzięki za dotychczasowe podpowiedzi. Po testowaniu innych płytek odezwę się.
Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych błędem ogniskowania.
henper jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
NEC ND3500\3520\3530\3540 A VIZZARD Napędy optyczne DVD 3165 01.02.2016 20:31
Informacje o bananach IceManSpy Propozycje, sugestie, błędy forum 27 14.07.2005 20:19
Poważny problem LG i LiteON CD-RW 24x oxygene Napędy optyczne CD 2 26.06.2005 17:53
Lg 48 16 48 -> Lg 52 24 52 rafi127 Napędy optyczne CD 1 05.03.2003 18:16
LG lub LG lub TEAC - czyli co mam kupic :-) choodyp Napędy optyczne CD 8 09.05.2002 16:05


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.