![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2007
![]() |
LG GSA-4160B - płyty DVDRW -/+ widzi jako CD
Tak jak w temacie płyty dvdrw wczytuje jako cd, co za tym idzie nie można na nie nagrywać. Pozostałe płyty typu cd-r, cd-rw, dvd-r itp. działają bez problemu, tyczy to się jedynie dvdrw.
Aktualizacja biosu do najnowszej wersji nic nie pomogła. Nie dawno zmieniałem sprzęt, nie wiem czy to ma jakiś na to wpływ. Jeżeli ma to pewnie płyta główna, a mam teraz Gigabyte GA-965P-DS3 I965 s.775. Czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić, oprócz wymiany nagrywarki ![]() PS. Jeżeli istnieje już identyczny temat to proszę o podanie linka. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.01.2007
![]() |
u mnie ten sam problem....ta sama nagrywarka...
daj znac jak bedzie na to spos***243;b, lub cos wiecej chcesz sie dowiedzie***263;..tez mam p***322;yte Gigabyte inny model.. powodzenia |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Jestem bezradny, przeczytałem parę tematów i jak na razie nie mogę rozwiązać swojego problemu.
Zaznaczam, że problem jest tylko z płytami wielokrotnego zapisu dvd +/- Generalnie to chyba nagrywarka poprawnie interpretuje płytę, ale coś jest nie tak. Gdy próbuje np. skasować płytę to owszem rozpoczyna kasowanie, ale po chwili wywala błąd "Nieprawidłowy dysk", czy coś w tym stylu. Wymienię teraz działania jakie podjąłem, niestety bez rezultatu: 1. Uaktualniłem biosa do najnowszej wersji A306. 2. Zainstalowałem ASPI. 3. Odinstalowałem wszystkie IDE i nagrywarkę, aby odświeżyć sterowniki. 4. Sprawdzałem w Nero InfoTool i płytę widzi dobrze, jako DVD+RW. Zaznaczam, że próbowałem na dwóch różnych płytach. 5. Włączyłem w Alcoholu ignorowanie ATIP. 6. Nie mogę wiele zdziałać z podłączeniem nagrywarki. Jest teraz podpięta z HDD na jednej taśmie jako slave. Przy takim ustawieniu działało wcześniej. Czy jest jeszcze coś co mogę zrobić ![]() PS. Ogólnie to nagrywarka się spisuje dobrze, ostatnio nawet nagrywałem dvd+r z prędkością 16x bez najmniejszego problemu. |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Tak, jest wy***322;***261;czone. sorrki
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
M***243;j problem si***281; nieco zaw***281;zi***322;. Mog***281; nagrywa***263; i kasowa***263; dvdrw, pod warunkiem, ***380;e nie s***261; po ca***322;kowitym formatowaniu, wtedy wywala mi b***322;***281;dy. Czy to nagrywarka mi siada, czy jest inny pow***243;d ?
|
![]() |
![]() |
#8 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
mo***380;liwe, ***380;e to wina p***322;yty.
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Niestety nie, na 4 p***322;ytach pr***243;bowa***322;em w tym dwie nowe (Verbatimy).
|
![]() |
![]() |
|
|