![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.01.2005
![]() |
![]()
Mam problem z wymienioną wyżej nagrywarką płyt DVD i CD. Według producenta nagrywarka ta powinna sobie radzić z większością dostępnych na rynku płyt DVD+R i DVD-R, ale tak nie jest... Ale może opowiem o co chodzi.
Tak więc zaraz po zakupie sprzętu zamontowałem go i postanowiłem coś nagrać na płytę DVD+R firmy Media-Tech (MediaStore DVD+R). Udało się i było wszystko ok. Po niecałym tygodniu postanowiłem ponownie coś nagrać na drugą taką samą płytę (kupiłem ich 4), ale się nie udało. Nagrywarka wogóle mnie czytała tej płyty, jakby myślała, że w środku jej nie ma. Pomyślałem, że to wina jednej konkretnej płyty, więc użyłem kolejnej... i kolejnej... i kolejnej... i to samo. Nie wiedząc co się dzieje odrazu sformatowałem Windowsa i zainstalowałem ponownie (XP Pro), po czym wysłałem maila do LG z pytaniem. W między czasie uaktualniłem nagrywarkę do wersji A301 i potem do A302. Ale to nic nie dało. Gdy dziś dostałem odpowiedz, przeczytałem, że płyty tej firmy mogą nie działać na GSA-4160B i że testowane na niej były płyty firmy Verbatim, TDK, LG, Dysan... Tak więc pobiegłem do sklepu i zakupiłem dwa nośniki - TDK DVD-R i Verbatim DVD+R. Przed chwilą sprawdziłem czy działają i czyta mi tylko TDK DVD-R, ale Verbatima DVD+R tak samo nie czyta jak w przypadku MediaStore. Nie wiem czy to wina firmy płyt, czy może nagrywarka nie chce mi czytać płyt DVD+R... Ale skoro wcześniej zdążyłem cośnagrać na DVD+R to ja już kompletnie nie wiem co tu siędzieję i załamuje ręce. Czy nagrywarka z dnia na dzień mozę po prostu odmówić czytania określonych płyt? Jeśli ktoś ma podobny kłopot albo potrafi mi pomóc to proszę o posty. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|