![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.07.2005
![]() |
nagrywarka LG4163B
Witam Wszystkich
Jestem Zainteresowany Kupnem Nagrywarki Dvd Lg4163b, Dlatego Też Proszę Wszystkich Posiadaczy Tego Modelu O Podzielenie Się Opiniami Na Jej Temat, Tzn: Na Jakich Płytkach Najlepiej Nagrywać, Czy Są Jakies Problemy Z Przegrywaniem Płytek Które Odtwarzają Domowe Tunery Dvd, Pozdrawiam I Liczę Na Was |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.05.2005
![]() |
Mam ten model od jakiś dwóch miesięcy ale trudno mi go porównać z innymi nagrywarkami DVD, bo LG 4163 B jest moją pierwsza nagrywarką DVD. Mam BIOS a 103, nie zmieniałem, bo u wielu osób z BIOSEM A 104 są problemy. W każdym razie nagrywarka ta ma problemy z rozpoznawaniem prędkości płyt z niższej półki, zwłaszcza z Hawkami i z Benq-płyteęBenq 16 x rozpoznało mi jako 4x. Świetnie sobie radzi natomiast z Vakossami, TDK-ami i Vebatimami. Poza tym warto zwrócić uwagę na to, że odczyt 16 x odnosi sie tylko do płyt tłoczonych. Normalnie nagrane płyty odczytuje z prędkością 10 x a płyty dwuwarstwowe z prędkością 8 x. Nagrywarka wszystkie płyty CDRW nagrywa tylko z prędkością 10 x. Poza tym w odniesieniu do płyt CDR nie posiada ona tzw. stabilizatora prędkosci więc podczas nagrywania takich płyt czasami gwałtowanie zmienia się prędkość. Ale nagrywa bezbłędnie. Zresztą jako nagrywarka DVD poza problemami z tanimi płytami spisuje się rewelacyjnie. z wad można jeszcze wskazać problemy ze ściąganiem Safedisca 2.9 i wyższych. Robi to tylko i wyłącznie we współpracy z Alcoholem 120 % ale po odinstalowaniu Alcohola takiej płyty komputer nie odczytuje. Z zalet trzeba wymienić szybkoŚć nagrywania i niezawodność. Na kilkadziesiąt nagranych płyt DVD oraz CDR nie zepsuła mi ani jednej poza jedną sytuacją, gdy zrestartował mi się komputer. Korekcja błędów płyt CD jest dobra ale nie znakomita, natomiast korekcja błędów DVD jest znakomita.
|
![]() |
![]() |
#3 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Od razu zaktualizuj firmware nagrywarki do A105. Płyty które teoretycznie można kupić w ciemno to TDK i Verbatim, a z niższej półki cenowej np. Eproformance (Real 12,90 za 10szt) Nie ma żadnych problemów z odtwarzaniem nagranych płytek na "stacjonarkach", oczywiście nagrywarka obsługuje bitseting czyli wysoką zgodność z DVD-ROM. Polecam poczytać to : http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54033 i może jeszcze to : http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...highlight=A104 8 ) |
|
![]() |
![]() |
|
|