![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.02.2005
![]() |
LG GSA-4163B - "Błąd komunikacji"
Mam problem z nagrywarka GSA-4163B. Gdy jest podpięta jako secondary master nie chce nagrywać płyt obojętnie czy DVD czy CD-R, krótko po rozpoczęciu nagrywania pojawia sią komunikat o nieudanym nagraniu płytki z powodu błędu komunikacji. Wszystkie rodzaje płyt czyta poprawnie, problem jest tylko z zapisem. Nagrywam NERO 6.6.0.6, ASPI najnowsze. Wszystko działa w porządku gdy nagrywarka jest podpięta jako secondary slave. Na taśmie nie mam podpiętego innego napędu oprócz ww. nagrywarki. Płyta to ECS K7S5A z najnowszym biosem i driverami. W gruncie rzeczy nie przeszkadzałaby mi cała ta sytuacja gdyby nie to że chce wgrać najnowszy bios 102 (teraz mam 100), jednak zgodnie z opisem w pliku readmy aktualizacji w czasie upgrade'u biosu nagrywarka musi być podpięta jako secondary master. Czy nic sie nie stanie jeżeli wgram bios gdy bedzie podłaczona jako slave, czy lepiej pod master pomimo "błędu komunikacji" , być moze nowy bios poprawi komunikację z płytą główną i wszystko powróci do normy.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
przestaw jako master i wgraj biosa
#3 |
onTour
Data rejestracji: 29.08.2004
![]() |
Ja mam podpieta jako "slave" z drugim dyskiem i bios wgrywa sie bez problemu.
Raczej wina plyty - eh nieszczesne ecs-y ![]() Sprawdz na innej tasmie i drugim kontrolerze. Ostatnio zmieniany przez kataryniarz : 27.02.2005 o godz. 19:05 |
![]() |
![]() |
|
|