![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.11.2003
![]() |
LG GSA 4163B czy LiteOn 1693S?
Od pewnego czasu zastanawiam się, którą nagrywarke kupić. W grą wchodzą wymienione w tytule. Chciałbym prosić o opinię.
Od dłuuuuuuuugiego czasu cdrinfo testuje te nagrywarki, ale jakoś końca testó nie mogę się doczekać, a w najbliższym czasie chciałbym wymienić sprzęt. Dotychczasowe doświadczenia z LG i LiteOn są pozytywne. ![]() Używam (i używałem) sprzętu obu firm. Od 1999r. (moja pierwsza nagrywarka CD) zawiodłem się jedynie na Philipsi'e i TEAC'u. Proszę o opinie. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
na cdrinfo od 2001 ;>
Data rejestracji: 04.06.2005
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
Nie widziałeś, bo GSA-4173B nie ma jeszcze w Polsce. A tak na poważnie to się nie zastanawiaj i bierz GSA-4163B. Bardzo dobrze nagrywa także na tanich nośnikach i bije Liteona na głowe w jakości nagrywania DVD-R jak i DVD+R DL. Jeżeli chodzi o DVD+R to zarówno Liteon jak i LG palą dobrze na markowych nośnikach, ale jeżeli już chodzi o jakieś wynalazki typu HAWK czy TITANIUM to Liteon zostaje daaaaaaleko z tyłu. Ponadto LG obsługuje DVD-RAM no i wprowadza gwarancję door to door. polecam!
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
LG zdecydowanie LG, żadnego Liteon'a. Chociaż ja osobiście polecam Ci Benq 1640.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Ja tam na mojego litka nie nażekam
![]() ![]() @skyrider prosze o screny z testów gdzie Liteon zostaje daaaaaleko z tyłu (mogą być wykonane na LG ![]()
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.06.2005
![]() |
Pewnie benda ci odradzać ale ja ci polecam LITEONA 1693 mam takiego i zero problemów z nagrywaniem i odtwarzaniem
|
![]() |
![]() |
#8 |
onTour
Data rejestracji: 29.08.2004
![]() |
Ja mam obie i tylko jedna chodzi bezproblemowo
![]() Litek nadaje sie tylko do testow... ![]() Ale jesli nie potrzebujesz DVD-RAM (super sprawa do archiwizacji)... bierz Benq ![]() Ostatnio zmieniany przez kataryniarz : 29.07.2005 o godz. 16:47 |
![]() |
![]() |
#9 |
conquer all
Data rejestracji: 10.01.2005
![]() |
ja wybieram litka
po palinku cdr litka przeszedłem na sohw1653s, na początku miałem mały problem z nim ale teraz pali pieknie, w pracy mam 1693s i pali tez bardzo dobrze, konkluzja jest następująca, jeśli masz z litkiem problemy, powiem jak mawiał Bogusław Linda "co ty wiesz o liteonie" minimum chęci i litek staje sie palinkiem idealnym (no prawie idealnym)
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
hmm ja mialem ponad rok 451s@832s i nie narzekalem - fakt ze na ****... dvd to wykresy w kprobe oscylowaly w granicach 400-1200 [max] teraz mam 1693s i jak potestuje dzis to Ci dam znac
#11 |
Mistrzunio!
Data rejestracji: 17.05.2005
![]() |
Z tego o co pytasz: LiteON przegrywa z LG
![]() To moje osobiste zdanie więc o dowody nie pytaj. Pojawiały się też propozycje BenQ i dobrze bo to świetne napędy. Wybieraj pomiędzy LG a BenQ. Dajmy czas LiteON'owi na powrót do dawnej formy... Pozdrawiam! ![]()
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki za rady
Hmmmm .... miałem problem z wyborem między dwoma modelami, a teraz doszedł trzeci model ...
![]() ... ale dzięki za rady ... w wyborze skłaniam się raczej do LG (chociaż mój stary Litek też się nieźle sprawuje). Będę musiał jeszcze przemyśleć sprawę BenQ ... obejrzałem parametry ... piszę to samo co wszyscy. Co na to użytkownicy BenQ? Z BenQ na razie używam tylko płyt i wbrew opinii niektórych spisuja się całkiem dobrze ... na tyle dobrze, że kupiłem znów kolejny szpindelek. |
![]() |
![]() |
#13 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Użytkownicy BenQ mają się dobrze
![]() A ich napędy także niezgorzej ![]() ![]()
#14 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
a ja bawiac sie litkiem 1693s to nawet jestem mile zaskoczony. Ale na chwile obecna bym bral BenQ..
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.04.2004
![]() |
Ja też zastanawiam sie która z tych dwóch kupić. Ale prosiłbym a jakieś konkrety i istotne rzeczy. Która nagrywa i odtwarza więcej formatów? Jest tyle tych wszystkich oznaczeń, że sie gubie w tym. A do tego nie znam sie na tematyce DVD.
|
![]() |
![]() |
|
|