Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LG GSA 4163B czy LiteOn 193S? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lg-gsa-4163b-czy-liteon-193s-54844/)

kontestator 29.07.2005 16:58

ja wybieram litka
po palinku cdr litka przeszedłem na sohw1653s, na początku miałem mały problem z nim ale teraz pali pieknie, w pracy mam 1693s i pali tez bardzo dobrze, konkluzja jest następująca, jeśli masz z litkiem problemy, powiem jak mawiał Bogusław Linda "co ty wiesz o liteonie"
minimum chęci i litek staje sie palinkiem idealnym (no prawie idealnym)

kataryniarz 29.07.2005 16:45

Ja mam obie i tylko jedna chodzi bezproblemowo :)
Litek nadaje sie tylko do testow... ;)
Ale jesli nie potrzebujesz DVD-RAM (super sprawa do archiwizacji)... bierz Benq :)

psotniczek1977 29.07.2005 14:59

Pewnie benda ci odradzać ale ja ci polecam LITEONA 1693 mam takiego i zero problemów z nagrywaniem i odtwarzaniem

rork 29.07.2005 14:49

Ja tam na mojego litka nie nażekam :), powiem nawet więcej jestem z niego zadowolony, a co do nosników to chyba nikt o zdrowych zmysłach i znający sie choć troche na nagrywaniu nie będzie używał jakiegoś badziewia za 80gr więc prosze nie używac takich słabych argumentów :)
@skyrider prosze o screny z testów gdzie Liteon zostaje daaaaaleko z tyłu (mogą być wykonane na LG ;) )

Popielaty 29.07.2005 13:05

LG zdecydowanie LG, żadnego Liteon'a. Chociaż ja osobiście polecam Ci Benq 1640.

skyrider 29.07.2005 12:59

Nie widziałeś, bo GSA-4173B nie ma jeszcze w Polsce. A tak na poważnie to się nie zastanawiaj i bierz GSA-4163B. Bardzo dobrze nagrywa także na tanich nośnikach i bije Liteona na głowe w jakości nagrywania DVD-R jak i DVD+R DL. Jeżeli chodzi o DVD+R to zarówno Liteon jak i LG palą dobrze na markowych nośnikach, ale jeżeli już chodzi o jakieś wynalazki typu HAWK czy TITANIUM to Liteon zostaje daaaaaaleko z tyłu. Ponadto LG obsługuje DVD-RAM no i wprowadza gwarancję door to door. polecam!

anoni.m 29.07.2005 12:52

Cytat:

Napisany przez _bakupl_
Poczekaj i kup LG GSA-4167/8 :]

Nie widziałem tego modelu na stronie LG o parametrach i testach nie wspominając (20 czy 50 zł w cenie nie robi różnicy).

_bakupl_ 29.07.2005 12:50

Cytat:

Napisany przez anoni.m
Od pewnego czasu zastanawiam się, którą nagrywarke kupić. W grą wchodzą wymienione w tytule. Chciałbym prosić o opinię.
Od dłuuuuuuuugiego czasu cdrinfo testuje te nagrywarki, ale jakoś końca testó nie mogę się doczekać, a w najbliższym czasie chciałbym wymienić sprzęt.
Dotychczasowe doświadczenia z LG i LiteOn są pozytywne. :)
Używam (i używałem) sprzętu obu firm. Od 1999r. (moja pierwsza nagrywarka CD) zawiodłem się jedynie na Philipsi'e i TEAC'u.
Proszę o opinie.

Poczekaj i kup LG GSA-4167/8 :]

anoni.m 29.07.2005 12:49

LG GSA 4163B czy LiteOn 1693S?

Od pewnego czasu zastanawiam się, którą nagrywarke kupić. W grą wchodzą wymienione w tytule. Chciałbym prosić o opinię.
Od dłuuuuuuuugiego czasu cdrinfo testuje te nagrywarki, ale jakoś końca testó nie mogę się doczekać, a w najbliższym czasie chciałbym wymienić sprzęt.
Dotychczasowe doświadczenia z LG i LiteOn są pozytywne. :)
Używam (i używałem) sprzętu obu firm. Od 1999r. (moja pierwsza nagrywarka CD) zawiodłem się jedynie na Philipsi'e i TEAC'u.
Proszę o opinie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:38.