Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.09.2005, 18:40   #1
mMELONn
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.05.2003
mMELONn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVD+R tdk nie chodza ze sklepu cdrspeed

Mam nagrywarke gsa-4163b i dostalem wlasnie 50 plyt TDK DVD+R, ktore to okazuje sie nie dzialaja! Nie wiem czy to moja wina czy tch plyt. Czy ktos z was je juz kupowal(z tego sklepu www.cdrspeed.p) i czy one dzialaja. Jezeli nie to was ostrzegam. Gdy wlacze ta wlasnie czysta plyte do napedu i klikne na naped pokazuje sie okienko z napisem E:/ is not accesible Incorrect function (mam angielska wersje windy). Gdy probuje wlaczyc nero nie wykrywa mi 4 g tylko pokazuje standardowe okolo 700 mb , mimo ze przelaczam z nagrywarki cd-r na dvd bo mam dwie. Nagrywarka jest nowa bios 105. Dziala dobrze, odtwarza plyty dvd z jakis tam pism a takze dwie plyty TDK DVD-(minus), ktore to kupilem w pierwszym lepszym sklepie zeby wyprobowac moja nagryware. Wypalily sie ok, nie ma problemu i chcialem zamowic hurtowo 50 dvd tylko ze tym razem dvd r+. Wiec co jest Kur*** ! z tymi plytami lub nagrywarka(jestem na maxa wnerwiony sorry). Plyty ktore kupilem to : ze sklepu http://www.cdrspeed.pl potem kilkasz dvd, z menu po lewej wybierasz dvd r+ i tam na dole jest
TDK x8 50 cake 66,50 zl. Help spotkal sie ktos z wam z takim czyms? Specialnie kupowalem TDK a tu taki knot . Moza dostalem lipne plyty w co watpie. Wyglada jak by ta nagryware nie obslugiwala tych plyt w ogole madafaka. .Help.
mMELONn jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.09.2005, 18:47   #2
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Pracuje w tym sklepie (w zasadzie to na na stanowisku gieldowym w Warszawie). Sklep nie sprzedaje podrob, tylko to co ma od dystrybutora. A ze TDK skacze od fabryki do fabryki (zreszta TDK juz od dawna praktykuje zaglowanie producentami), to takie sa tego efekty.

Poza tym to juz kolejna wpadka LG 4163 ... Wyglada na to ze nie rozpoznaje poprawnie tego nosnika. Jezeli jest nowszy BIOS do tego napedu to radze wgrac, jezeli nie to masz problem ...
pawelblu jest offline  
Stary 07.09.2005, 19:15   #3
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
To dziwna sprawa.
Bios A105 do LG 4163 obsługuje nośnik CMC MAG E01 (TDK +Rx8)
Przyczyna tkwi gdzie indziej.
Płytka powinna być poprawnie rozpoznawana przez napęd.

Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
DVD+R tdk nie chodza ze sklepu cdrspeed-mcse-lg-4163b-a105.jpg  
slawekj jest offline  
Stary 07.09.2005, 19:19   #4
mMELONn
Nowy na forum

Dzieki za odzew i za przyznanie . Jutro dam jedna plyte do takiego goscia ktory ma liteona i zobacze czy u niego te plyty pojda. Jezeli tak to mozliwe ze to moja wina czy cos takiego. Nie chce tutaj robic zadnej antyreklamy temu sklepowi bo byc moze to tylko cos z moja nagrywara nie tak. Bo o tym sklepie slyszalem troche dobrego. Wiec pytam tych ktorzy kupowali tam te same plyty o ktore mi chodzi i czy moze ktos potwierdzic i lub zaprzeczyc. A na pewno ktos takowe kupowal bo to w koncu popularne nosniki i popularna nagrywarka.
pozdro.
mMELONn jest offline  
Stary 07.09.2005, 19:50   #5
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nawet jezeli z tymi plytami jest cos nie tak, to sklep ma tu niewiele do rzeczy - takie plyty dostaje (kupuje od dystrybutora), takie sprzedaje.
pawelblu jest offline  
Stary 08.09.2005, 01:58   #6
patologia
Bywalec

Data rejestracji: 14.02.2005
patologia zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Siemka.
Nie chcę robić problemów, ale kiedyś miałem podobną sytuację, tylko z cdr kilka lat temu. Z 3ch paków po 50 sztuk, 2 okazały się po prostu shitem. Wiadomo, przytrafiają się takie sytuacje, ale w ich wypadku sklep ma wiele do rzeczy. Sprzedając wadliwe produkty, zobowiązany jest najpierw usatysfakcjonować klienta - naprawić sytuację we wiadomy sposób, a potem wyegzekwować swoje prawa wyżej. To tak jak paserstwo, jak się odsprzeda coś co było kradzione, taki czyn jest równie karalny. Zasada umywania rąk nie działa. To się nazywa dzisiaj jakoś niezgodność zakupionego produktu z umową sprzedaży czy jakoś tak. Nie znam się na nagrywarkach jak obecni tu weterani, popróbuj na innych napędach u kolegów, pozmieniaj biosy etc. Jeśli jednak to wina nośników - są wadliwe, może jednak warto uda się do sklepu ponownie.

Peace!
patologia jest offline  
Stary 08.09.2005, 07:17   #7
kataryniarz
onTour

Data rejestracji: 29.08.2004
kataryniarz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam teraz partie TDK CMC MAG E01, ale z innego zrodla - wszystko OK.
Niestety TDKi to teraz loteria

To, ze bios obsluguje nie oznacza od razu, ze plyta bedzie widziana przez naped. Wczoraj doswiadczylem tego samego - Esperanzy DVD+R, odpad Verbatima MCC003, naped nie widzi
kataryniarz jest offline  
Stary 08.09.2005, 07:44   #8
andreg
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 29.09.2004
andreg zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A te nero,kolega przyłącza na DVD albo zostawia na CD.
andreg jest offline  
Stary 08.09.2005, 07:49   #9
DimSim
•HaRdCoRe•WiLl•NeVeR •DiE•

Data rejestracji: 14.04.2003
DimSim w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja obecnie mialem problemy z tdk -r 8x (dostawa sprzed kilku dni) bo jak nagralem mgs3 na ps2 to zacinała sie konsola jak szalona. koles dal mi jakies stare tdk +r 8x (dostawa sprzed kilku miesiecy) i śmiga wysmienicie. zadnego cięcia.
Stary 08.09.2005, 12:23   #10
karel48
Dobre muchy nie są złe...

Data rejestracji: 12.12.2004
karel48 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andreg
A te nero,kolega przyłącza na DVD albo zostawia na CD.
Muszę przyznać że ja w pierwszym momencie o tym samym pomyślałem ...

Liteon - i po co przepłacać ...
karel48 jest offline  
Stary 08.09.2005, 12:57   #11
Gelek
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.01.2004
Gelek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Podobne problemy mialem na Plextorze 716 jak tez LiteOnie z TDKami DVD+R x8. Co jakis czas jedna plyta nagrywa sie niepoprawnie. Problemu tego nie ma z innymi nosnikami np. LG, EMTEC, itp. Natomiast najlepsze sa w/g mnie PLATINUM DVD+R x8 - sa tam w dobrej cenie, a jakosc idealna. Obecnie w zasadzie tylko tych uzywam i Wam tez POLECAM !

Pozdrawiam - Gelek.
Gelek jest offline  
Stary 08.09.2005, 13:50   #12
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Platinum sie skiepscil. Minusy daja teraz najgorsze jakie tylko mozna - CMC.

Dobrym minusem poza Verbatimem jest Sony. Ostatnio Verbatim DVD-R 8x w cake 25 byl made in Japan (taki szary cake zamiast czarnego i poligrafia podobna do tej z 16x).
pawelblu jest offline  
Stary 09.09.2005, 18:21   #13
mMELONn
Nowy na forum

Hi
Tym razem sie wszystko wyjasnilo. U goscia ktoremu dalem plyty wypalily sie bez zadnych problemow wiec reinstallnolem windowsa i juz jest wszystko ok . Polecam sklepik i te plytki. Sorry za zamieszanie. To jakies drobne moje klopoty byly. Z niczym takim wczesniej sie nie spotkalem byc moze to tez dlatego ze formata nie robilem okolo 2 miesiace. Wlasnie chcialem wszystko wypalic dlatego . Ale juz wszystko jest ok. Dzieki wszystkim.
pozdr,
mMELONn jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: