![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
DVD+R tdk nie chodza ze sklepu cdrspeed
Mam nagrywarke gsa-4163b i dostalem wlasnie 50 plyt TDK DVD+R, ktore to okazuje sie nie dzialaja! Nie wiem czy to moja wina czy tch plyt. Czy ktos z was je juz kupowal(z tego sklepu www.cdrspeed.p) i czy one dzialaja. Jezeli nie to was ostrzegam. Gdy wlacze ta wlasnie czysta plyte do napedu i klikne na naped pokazuje sie okienko z napisem E:/ is not accesible Incorrect function (mam angielska wersje windy). Gdy probuje wlaczyc nero nie wykrywa mi 4 g tylko pokazuje standardowe okolo 700 mb
![]() TDK x8 50 cake 66,50 zl. Help spotkal sie ktos z wam z takim czyms? Specialnie kupowalem TDK a tu taki knot ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Pracuje w tym sklepie (w zasadzie to na na stanowisku gieldowym w Warszawie). Sklep nie sprzedaje podrob, tylko to co ma od dystrybutora. A ze TDK skacze od fabryki do fabryki (zreszta TDK juz od dawna praktykuje zaglowanie producentami), to takie sa tego efekty.
Poza tym to juz kolejna wpadka LG 4163 ... Wyglada na to ze nie rozpoznaje poprawnie tego nosnika. Jezeli jest nowszy BIOS do tego napedu to radze wgrac, jezeli nie to masz problem ... |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
To dziwna sprawa.
![]() Bios A105 do LG 4163 obsługuje nośnik CMC MAG E01 (TDK +Rx8) Przyczyna tkwi gdzie indziej. ![]() Płytka powinna być poprawnie rozpoznawana przez napęd. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki za odzew i za przyznanie
![]() pozdro. |
![]() |
![]() |
#5 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Nawet jezeli z tymi plytami jest cos nie tak, to sklep ma tu niewiele do rzeczy - takie plyty dostaje (kupuje od dystrybutora), takie sprzedaje.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.02.2005
![]() |
Siemka.
Nie chcę robić problemów, ale kiedyś miałem podobną sytuację, tylko z cdr kilka lat temu. Z 3ch paków po 50 sztuk, 2 okazały się po prostu shitem. Wiadomo, przytrafiają się takie sytuacje, ale w ich wypadku sklep ma wiele do rzeczy. Sprzedając wadliwe produkty, zobowiązany jest najpierw usatysfakcjonować klienta - naprawić sytuację we wiadomy sposób, a potem wyegzekwować swoje prawa wyżej. To tak jak paserstwo, jak się odsprzeda coś co było kradzione, taki czyn jest równie karalny. Zasada umywania rąk nie działa. To się nazywa dzisiaj jakoś niezgodność zakupionego produktu z umową sprzedaży czy jakoś tak. Nie znam się na nagrywarkach jak obecni tu weterani, popróbuj na innych napędach u kolegów, pozmieniaj biosy etc. Jeśli jednak to wina nośników - są wadliwe, może jednak warto uda się do sklepu ponownie. Peace! |
![]() |
![]() |
#7 |
onTour
Data rejestracji: 29.08.2004
![]() |
Mam teraz partie TDK CMC MAG E01, ale z innego zrodla - wszystko OK.
Niestety TDKi to teraz loteria ![]() To, ze bios obsluguje nie oznacza od razu, ze plyta bedzie widziana przez naped. Wczoraj doswiadczylem tego samego - Esperanzy DVD+R, odpad Verbatima MCC003, naped nie widzi ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.09.2004
![]() |
A te nero,kolega przyłącza na DVD albo zostawia na CD.
|
![]() |
![]() |
#9 |
•HaRdCoRe•WiLl•NeVeR •DiE•
Data rejestracji: 14.04.2003
![]() |
ja obecnie mialem problemy z tdk -r 8x (dostawa sprzed kilku dni) bo jak nagralem mgs3 na ps2 to zacinała sie konsola jak szalona. koles dal mi jakies stare tdk +r 8x (dostawa sprzed kilku miesiecy) i śmiga wysmienicie. zadnego cięcia.
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.01.2004
![]() |
Podobne problemy mialem na Plextorze 716 jak tez LiteOnie z TDKami DVD+R x8. Co jakis czas jedna plyta nagrywa sie niepoprawnie. Problemu tego nie ma z innymi nosnikami np. LG, EMTEC, itp. Natomiast najlepsze sa w/g mnie PLATINUM DVD+R x8 - sa tam w dobrej cenie, a jakosc idealna. Obecnie w zasadzie tylko tych uzywam i Wam tez POLECAM !
Pozdrawiam - Gelek. |
![]() |
![]() |
#12 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Platinum sie skiepscil. Minusy daja teraz najgorsze jakie tylko mozna - CMC.
Dobrym minusem poza Verbatimem jest Sony. Ostatnio Verbatim DVD-R 8x w cake 25 byl made in Japan (taki szary cake zamiast czarnego i poligrafia podobna do tej z 16x). |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
Hi
Tym razem sie wszystko wyjasnilo. U goscia ktoremu dalem plyty wypalily sie bez zadnych problemow wiec reinstallnolem windowsa i juz jest wszystko ok ![]() ![]() pozdr, |
![]() |
![]() |
|
|