Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LG GSA-4163B... Problem... (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lg-gsa-4163b-problem-52044/)

VIZZARD 10.05.2005 13:58

Cytat:

Napisany przez PMRku
no widzisz .... czyli mam ten sam problem ... jest tak jak przypuszczal vizzard... widocznie niektore lg nie chca wspolpracowac z win 98. Dzieki wszystkim za pomoc ... widze ze raczej nic nie pomoze poza nowym systemem ;] Jeszcze raz dzieki za pomoc i przepraszam vizzard ze na ciebie naskoczylem wczesniej ;] Pozdrawiam ;]

Nie ma sprawy

Wszystko OK :taktak:

Po prostu czasami potrzebne jest :mruga:

:piwko2:

momo 12.05.2005 11:28

Cytat:

Napisany przez loki7777
Tak wgranie f/w w lg to klikniecie na flash i tyle.W sumie z napedem LG w ME mialem to samo, nagrywam w nero, plyta sie wypala, wyjezdza tacka, wsuwam ja i nic, dopiero po restarcie kompa bylo wszystko ok.Polecam przejsc na windowsa xp

W sumie racja, Xp to jakieś rozwiązanie... ale szczerze mówiąc w windzie 98SE i ME też nie powinno być problemów.
Osobiście obstawiam płytę główną: jeśli chipset nforce to koniecznie sterowniki IDE standardowe od microsoftu (z windy) a jak SiS no to ... tylko metoda prób i błędów różnych kombinacji sterów i OS-a.
Aha ,.. jak nie ma XP to koniecznie ASPI i to te starsze (4.60 chyba, może sie mylę to niech ktoś mnie poprawi..)

może pomoże...(powinno :) )

momo 12.05.2005 12:06

Cytat:

Napisany przez sampajo
To jest dziwne, że coraz więcej ludzi ma problemy z tą nagrywarką..........

Naczytali się że dobra jest to sie rzucili do mediamarktów i innych takich a im więcej nabywców tym więcej problemów (ot, statystyka). Fakt że po LG (i LiteOna, bo najłatwiej chyba dostępne) sięgają Ci którzy po prostu chcą coś nagrywać ( i temat ten nie jest ich mocną stroną-każdy ma przecież inne priorytety:-)) tylko pogarsza taką statystykę...Zresztą wystarczy spojrzeć jakie problemy są w postach (ogólne-mówiąc ogólnikowo:-)). Cena popularności modelu...
Sorry , trochę OT ale wydaje mi się, że trzeba by przykleić temat w rodzaju "Jak skonfigurować kompa by dobrze nagrywało czyli generalne uwagi jak uniknąć podstawowych problemów"

Może pomoże...:-)

P.S. LG to dobra nagrywarka (tak!! tak!! VIZZARD :) ) szczególnie jako jedyny napęd w kompie

Pozdrowienia dla wszystkich palących :cool:

VIZZARD 12.05.2005 13:29

Cytat:

Napisany przez momo

P.S. LG to dobra nagrywarka (tak!! tak!! VIZZARD :) )

No wiem, że dobra

Ale błogosławieni, którzy nie widzieli a uwierzyli

Ja raczej do błogosławionych nie należę ... :nie::nieee:

:>

To kto mi podeśle do testów? :czytaj:

:jezyk:

mooll 12.05.2005 18:35

Tak mowiac o systemach i tej nagrywarce, to ja jade na 98se i nie mam problemow z nagrywaniem dvd (wczesniej byly jakies, ale jak narazie(odpukac)nic nie ma) no moze poza nagrywaniem filmow dvd (pliki powyzej 1G) ale wkoncu tego nie uzywam codziennie wiec mozna sie bez tego obyc.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:45.